Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές… με εντολή Βενιζέλου

[…]

venizelos 9

Η Ελιά του Ευάγγελου Βενιζέλου… φυλλορροεί, και προσπαθεί πάση θυσία να κερδίσει μία-μία τις ψήφους που θα της δώσουν ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις επικείμενες εκλογές και θα της επιτρέψουν να συνεχίσει το θεάρεστο (το δίχως άλλο) έργο της στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά.

Για το σκοπό αυτό, στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν αρχίσει… εντατικά μαθήματα κωλοτούμπας, και φαίνεται ότι αυτά αποδίδουν, αν κρίνουμε από την εντυπωσιακή μεταστροφή του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν είχε εκφράσει ενστάσεις για τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές, το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια επί των άρθρων, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ονομαστική ψηφοφορία, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κασσής, έκανε την έκπληξη: Γνωστοποίησε ότι το κόμμα του διαφωνεί με το διαχωρισμό παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές, καθώς και με την κλήρωση των θέσεων, για την οποία το ΠΑΣΟΚ προτείνει να ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2015 και μόνο για τις αδιάθετες θέσεις.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αμηχανία στο υπουργείο Ανάπτυξης, και άμεσα συγκλήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Κωστή Χατζηδάκη και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ώστε να βρεθεί μία λύση.

Τελικά, το υπουργείο Ανάπτυξης έκανε το… χατίρι του ΠΑΣΟΚ (αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που επίσης αντιδρούσαν): Με νομοτεχνικές αλλαγές που κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης, το σύστημα διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές θα προσδιοριστεί με υπουργική απόφαση εντός τριών μηνών, ενώ η κλήρωση θα ισχύσει μόνο για τις νέες άδειες.

Δε μας έφταναν τα «με εντολή Σαμαρά», τώρα έχουμε και αποφάσεις «με εντολή Βενιζέλου»…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο πάρκο του Ολυμπιακού χωριού κοιμήθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τόμας Τσεκόν!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο πάρκο του Ολυμπιακού χωριού κοιμήθηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τόμας Τσεκόν!

Δείχνει εμπράκτως την αντίδρασή του για τις συνθήκες στις οποίες διαμένουν οι αθλητές αποφασίζοντας να…