Newsroom

Newsroom

Κατ'οίκον περιορισμός σε κατηγορούμενους-συγγενείς κρατουμένων

Τροπολογία με την οποία τροποποιείται το καθεστώς προφυλάκισης για οικογενειακά πρόσωπα και συμβίους κρατουμένων κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.

1051040 1

Τροπολογία με την οποία τροποποιείται το καθεστώς προφυλάκισης για οικογενειακά πρόσωπα και συμβίους κρατουμένων κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία τροποποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σχετικά με την διαδικασία προσωρινής κράτησης κατηγορουμένου ως οικείου ή συμβίου άλλου συγκατηρορουμένου και ορίζεται ότι μπορεί να επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός «όταν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος στην πράξη του αυτή ωθήθηκε από αίτια που συνδέονται με την ιδιότητά του ως οικείου ή συμβίου άλλου κατηγορούμενου και τις αντιλήψεις του για τις ηθικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

Η τροπολογία αλλάζει το νομικό καθεστώς με τρόπο που ενδεχομένως φέρει εξελίξεις στην υπόθεση της μητέρας και της φίλης του κρατούμενου Γ. Τσάκαλου που προφυλακίσθηκαν τον περασμένο μήνα.

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

AP24223312989344

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, έχουν απομακρυνθεί εσπευσμένα σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση