Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας

[…]

kypello elladas

Αλλάζει από την ερχόμενη σεζόν το σύστημα διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο όπως και πέρυσι θα συμμετέχουν ομάδες της Super League και της Football League. Σύμφωνα με την ΕΠΟ το κύπελλο θα περιλαμβάνει την προσεχή περίοδο και φάση ομίλων, όπως γινόταν παλαιότερα.

Στην πρώτη φάση συμμετέχουν μόνο οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, που θα δώσουν νοκ άουτ αγώνες. Οι 14 ομάδες που θα προκριθούν θα προστεθούν στις 18 της μεγάλης κατηγορίας για να προκύψει η φάση των «32» και να σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι οποίες όμως θα παίζουν μόνο ένα παιχνίδι μεταξύ τους.

Επικεφαλής των γκρουπ θα είναι οι οκτώ πρώτες ομάδες του περασμένου πρωταθλήματος της Super League, δηλαδή Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρα Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός. Επίσης κάθε όμιλος θα έχει μία ομάδα από εκείνες που τερμάτισαν στις θέσεις 9-16 της μεγάλης κατηγορίας.

Στο τρίτο και το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι ομάδες που ανέβηκαν στην Super League, αυτές που υποβιβάστηκαν στην Football League και όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν από τους αγώνες της πρώτης φάσης. Οι ομάδες του τρίτου και τέταρτου γκρουπ δυναμικότητας θα παίξουν δύο αγώνες εντός κι έναν εκτός έδρας, ενώ οι υπόλοιπες έναν αγώνα εντός και δύο εκτός έδρας. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου θα συνεχίζουν στη φάση των «16», όπου θα αρχίζουν τα νοκ άουτ διπλά παιχνίδια, με ζευγάρια που θα προκύψουν από κλήρωση.

 

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

Τραγωδία στον Στρυμόνα: 63χρονος πνίγηκε μπροστά στα μάτια των φίλων του και της γυναίκας του

Ο 63χρονος ψάρευε μέσα στο συγκεκριμένο ποτάμι για πάνω από 25 χρόνια και το ήξερε…

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Συναγερμός στη Σουηδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα του ιού mpox στην Ευρώπη – Τι είναι και πώς μεταδίδεται

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε λόγω της mpox, παγκόσμια έκτακτη ανάγκη στη δημόσια υγεία