Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

Το πρακτορείο ξεκίνησε έρευνα στα τέλη του 2023 και μια παραλία του Αιγαίου απέσπασε τις περισσότερες θετικές κριτικές παγκοσμίως

kimvlow

Το αμερικανικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Florida Panhandle τα τέλη του 2023 αναζήτησε στο διαδίκτυο αξιολογήσεις ταξιδιωτών για παραλίες από όλο τον κόσμο.

“Νικήτρια” ως «της πιο καθαρής παραλίας στον κόσμο» αναδείχθηκε η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο καθώς μέσα από 2,4 εκατομμύρια κριτικές το παραθαλάσσιο τμήμα που κοσμεί το βόρειο τμήμα της Κιμώλου βρέθηκε στην κορυφή, με το 43,56% να αναφέρει τη φράση «καθαρά νερά».

Τα πεντακάθαρα ήρεμα και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ολόλευκη χοντρή άμμος από λευκά πετρώματα και θαλάσσιες σπηλιές συνθέτουν ένα σκηνικό παραδεισένιο.

«Το λευκό της άμμου και τα απίστευτα νερά της δημιουργούν ένα τοπίο που κόβει την ανάσα και προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη του δικτυακού τόπου mama Sou, Σωτηρία Γκαλαμέλου,  η οποία μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Κιμώλου.

«Η αίσθηση απομόνωσης και ηρεμίας που προσφέρει, την καθιστούν ιδανικό προορισμό για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τη φύση μακριά από την πολυκοσμία. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με αυτοκίνητο είτε με σκάφος» συμπληρώνει.

«Η παραλία που δεν πιστεύεις ότι είναι αληθινή», ή «Η καλύτερη παραλία με μεγάλη διαφορά», ήταν κάποιες από τις διθυραμβικές κριτικές που απέσπασε η Πράσσα από τους επισκέπτες της σύμφωνα με την έρευνα του πρακτορείου.

img 2519

«Η αναγνώριση της παραλίας στα Πράσσα ως η πιο καθαρή παγκοσμίως δεν είναι μόνο μια τιμή για την Κίμωλο, αλλά και μια υπενθύμιση της σημασίας της περιβαλλοντικής συνείδησης και της προστασίας των φυσικών πόρων», αναφέρει η μπλόγκερ και προσθέτει:

«Αν επισκεφθείτε την παραλία το φετινό καλοκαίρι, να έχετε προμηθευτεί ομπρέλα, υπάρχουν αρμυρίκια για σκιά αλλά δεν φτάνουν για όλους, νερό και σνακ, καθώς δεν λειτουργεί η καντίνα».

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιο είναι το ζευγάρι που συνάντησαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ (photos)

Δώρα Χρυσικού: Δείχνει την τομή 40 εκατοστών γιατί… «κάθε χιλιοστό είναι η προσπάθεια μου να κρατηθώ στη ζωή»

Χαμός σε πτήση της United Airlines: Εκτροπή πτήσης λόγω «βιολογικού κινδύνου»

Ποιοι φοβούνται το Παρίσι;

Μαρουσάκης: «Δεν είναι όλα καύσωνας» – Η ανάρτηση για τη λέξη που «φοριέται» πολύ αυτό το καλοκαίρι

Μαρουσάκης: «Δεν είναι όλα καύσωνας» – Η ανάρτηση για τη λέξη που «φοριέται» πολύ αυτό το καλοκαίρι

«Άλλο αυτό και άλλο σε κάθε κύμα ανόδου του υδραργύρου να γίνεται λόγος για καύσωνα»,…