Άνδρος: «Με χτύπησε ο καταπέλτης και ακινητοποιήθηκα» λέει η οδηγός του αυτοκινήτου που έμεινε στον «αέρα» ενώ έφευγε το πλοίο (Video)

«Επειδή το πλοίο δεν είχε δέσει καλά, έλυσε. Ευτυχώς δεν ήμουν πιασμένη στον καταπέλτη, ο οποίος σύρθηκε από κάτω μου και έφυγε το πλοίο. Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας, πιστεύω ότι δεν έπρεπε να μας βάλουν στο πλοίο», συμπληρώνει η οδηγός.

andros amaxi e1723832347733

Για το σοκαριστικό περιστατικό στο λιμάνι της Άνδρου, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραγωδία, το βράδυ της Πέμπτης (15/08), μίλησε η οδηγός του αυτοκινήτου που βρέθηκε στον αέρα κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

Υπενθυμίζετα πως κατά τη διαδικασία επιβίβασης ο πλοίαρχος σήκωσε τη μπουκαπόρτα, με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο να αιωρείται κυριολεκτικά στον καταπέλτη. Ακολούθησαν στιγμές πανικού, ενώ ο καπετάνιος συνελήφθη.

«Ήμασταν τρία αυτοκίνητα που περίμεναν στην ούρα. Έρχεται και η σειρά μου, μου κάνουν νόημα ‘έλα’, το πλήρωμα μου δίνει οδηγίες. Προσπαθώ να ανέβω, δεν μπορώ, βάζω όπισθεν. Η μία ρόδα μου είναι στον αέρα. Με χτυπάει ο καταπέλτης και μπλοκάρει το κιβώτιο του αυτοκινήτου, παθαίνει βλάβη και ακινητοποιούμαι. Είχαν φρακάρει οι τροχοί», λέει η οδηγός του αυτοκινήτου στο MEGA.

«Στο λιμάνι όπου βρίσκονταν και τα στελέχη του λιμενικού σώματος επικρατούσαν έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ δυνατές ριπές ανέμων και έντονο κυματισμό. Ωστόσο, το επίσημο δελτίο της ΕΜΥ δεν επίσυρε την απαγόρευση απόπλου του πλοίου», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του λιμενικού σώματος, Φάνης Μπαλατσούκας.

Σύμφωνα με ειδικούς, για να αποπλεύσει το πλοίο θα έπρεπε να έχουν επιβιβαστεί όλοι οι επιβάτες και αυτό να αναχωρήσει αφού ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Θα έπρεπε επίσης να υπάρχει συνεχής επικοινωνία του αξιωματικού γέφυρας με τον αξιωματικό στον καταπέλτη.

Όσα είπε η οδηγός του αυτοκινήτου

Συνελήφθη ο πλοίαρχος

Συνελήφθη ο πλοίαρχος

Ο πλοίαρχος του πλοίου, ο οποίος συνελήφθη όταν τελικά το καράβι έφτασε στο λιμάνι της Καρύστου μετά από μήνυση της οδηγού του αυτοκίνητου, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι: «λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσα να ολοκληρώσω την επιβίβαση των επιβατών και οχημάτων και έκρινα επισφαλή την παραμονή του πλοίου στο λιμάνι του Γαυρίου».

«Η ενδεδειγμένη διαδικασία είναι πρώτα ανεβαίνει ο καταπέλτης, ενημερώνουν τη λιμενική αρχή, μετά λύνουν τους κάβους και μετά φεύγουν. Εδώ τι έγινε: λύνουν τους κάβους και φεύγουν με κατεβασμένο καταπέλτη και ακόμα χειρότερο που πάνω στον καταπέλτη υπάρχουν επιβάτες, αυτοκίνητο και κόσμος, δηλαδή, πάμε να κάνουμε μία εγκληματική ενέργεια», λέει ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης πληρωμάτων ιδιωτικών και επαγγελματικών θαλαμηγών, Γιώργος Βάλλης.

Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη, έχει δοθεί εντολή για την άμεση διερεύνηση όσων έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Γαυρίου.

Ο πλοίαρχος, μετά τη σύλληψή του από τους λιμενικούς, οδηγείται στις εισαγγελικές Αρχές της Σύρου.

Ακυρώθηκαν τα δρομολόγια – Τι θα γίνει με τα εισιτήρια

Αναστέλονται τα δρομολόγια του πλοίου «Σαόνησος», στο οποίο κινδύνεψαν οι επιβάτες.

Η SAOS FERRIES που διαχειρίζεται το πλοίο εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει πως δεν θα συνεχίσει το ταξίδι του και οι επιβάτες που είχαν προμηθευτεί εισιτήρια πρέπει να τα εξαργυρώσουν στα εκδοτήρια.

Η ανακοίνωση:

«Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι κατόπιν της Εισαγγελικής εντολής για την σύλληψη του Πλοιάρχου του ΕΓ-ΠΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ και την υποχρεωτική απόλυσή του, το πλοίο δεν δύναται να συνεχίσει την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια παρακαλούνται να απευθυνθούν στα πρακτορεία έκδοσης ή/και στα κατά τόπους κεντρικά πρακτορεία για την εξαργύρωσή τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία (video)

Φωτιά με δύο εστίες στους Ζάρακες της Εύβοιας (Εικόνες/ Βίντεο)

Λίβανος: Τουλάχιστον εννέα νεκροί από ισραηλινό πλήγμα

Ινδία: Πανεθνική απεργία γιατρών μετά τον βιασμό και την άγρια δολοφονία συναδέλφου τους(Video)

Ινδία: Πανεθνική απεργία γιατρών μετά τον βιασμό και την άγρια δολοφονία συναδέλφου τους(Video)

Ο IMA χαρακτήρισε τη δολοφονία της περασμένης εβδομάδας ως «βάρβαρο έγκλημα λόγω της έλλειψης ασφαλών…

Τραγωδία στα Χανιά: Τρεις νεκροί και μια κοπέλα διασωληνωμένη – «Το αμάξι έγινε κομμάτια»

Τραγωδία στα Χανιά: Τρεις νεκροί και μια κοπέλα διασωληνωμένη – «Το αμάξι έγινε κομμάτια»

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα ο ένας νεαρός από τους τέσσερις να βρεθεί νεκρός…

Χαλκιδική: Γονείς και παιδιά έτρεχαν να σωθούν στο beach bar – «Δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο» λέει διασώστης (Video)

Χαλκιδική: Γονείς και παιδιά έτρεχαν να σωθούν στο beach bar – «Δέχθηκε σφαίρα στο στέρνο» λέει διασώστης (Video)

Ομάδα Βουλγάρων επιτέθηκε και στον ιδιοκτήτη - Τρεις τραυματίες, πέντε συλλήψεις.

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας για στρεπτόκοκκο: Βίαιο και επιθετικό, από τα πιο δύσκολα που έχω δει

Καθηγητής Λοιμωξιολογίας για στρεπτόκοκκο: Βίαιο και επιθετικό, από τα πιο δύσκολα που έχω δει

Παρά την κατάλληλη και ισχυρή αντιβίωση που έλαβαν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Πύργου, δεν κατάφεραν…