Αντί για τις κάλπες «τραβήξανε…» για τις παραλίες: «Δεν θα ψηφίσω, παίζω τάβλι, φεύγα»

Είναι η αποχή από τις κάλπες, πολιτική στάση; Ενδεχομένως και να είναι για κάποιους

λουομενος

Εκατομμύρια πολίτες της Ε.Ε. προσέρχονται στις κάλπες ήδη από τις 6 του μήνα, σε μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σήμερα. Η ψήφος θα καθορίσει τη φυσιογνωμία της Ευρώπης του αύριο και για τα επόμενα 5 χρόνια σε μια εποχή που είναι γεμάτη από προκλήσεις, τις οποίες ζούμε ήδη στην καθημερινότητά μας.

Η μάχη παραλίας – κάλπης 
Μέχρι στιγμής πάντως οι Έλληνες  στο δίλημμα «παραλία ή κάλπη», οι πρώτοι είναι περισσότερο επιρρεπείς στην επιλογή της ξαπλώστρας. Αυτό φάνηκε και στο ρεπορτάζ  του Action24  που συνομίλησε με τους πολίτες που επέλεξαν να κάνουν  τη βουτιά τους για να δροσιστούν από το να πάνε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Συγκεκριμένα, αφοπλιστικός ήταν ένας κύριος ο οποίος επέλεξε  παραλία και… τάβλι αντί για την κάλπη, δείγμα ότι πολλοί πιστεύουν ότι δε θα αλλάξει κάτι σημαντικό.

«Καλημέρα. Παίζουμε τάβλι, αυτό είναι φεύγα. Δεν θα πάω να ψηφίσω, πες μου για ποιον λόγο να πάω; Αν θέλουν, ας έρθουν να ψηφίσω εδώ», είπε στο μικρόφωνο του Action24 ο λουόμενος.

 

« Δεν γουστάρουμε να ψηφίσουμε… δεν έχουμε κάποιον να υποστηρίξουμε»

Το ίδιο σκηνικό σε άλλη κοντινή παραλία της Αθήνας, με τους νέους να είναι και εκείνοι αρνητικοί στο να πάνε να ψηφίσουν. «Δεν ψηφίζουμε εμείς. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Δεν πάμε να ψηφίσουμε… Επιλογή μας. Δεν γουστάρουμε… δεν έχουμε κάποιον να υποστηρίξουμε», είπε ένας νεαρός από την παρέα στον ΣΚΑΪ.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…