Newsroom

Newsroom

Απεγκλωβίστηκαν οκτώ παιδιά από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των υπολοίπων παιδιών από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης. Όπως αναφέρει η Guardian, οι διασώστες έχουν καταφέρει και έχουν απεγκλωβίσει συνολικά οκτώ παιδιά.

5b4335fd1dc524f86b8b4781

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των παιδιών φαίνεται πως προχωράει πολύ καλά και με γρήγορους ρυθμούς, ενώ έξω από το σπήλαιο επικρατεί ενθουσιασμός για τη μέχρι τώρα πορεία η οποία έχει στεφθεί με επιτυχία.

Έξω από την σπηλιά υπάρχουν ασθενοφόρα και γιατροί οι οποίοι προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες  στα παιδιά αμέσως μόλις βγουν από την σπηλιά. Στη συνέχεια το ασθενοφόρο μεταφέρει τα παιδιά στο ελικοδρόμιο και το ελικόπτερο μεταφέρει τα παιδιά στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ελικόπτερο κάνει είκοσι λεπτά για να φτάσει στο νοσοκομείο. 


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ήδη το έκτο και το έβδομο παιδί έχουν μεταφερθεί  στο νοσοκομείο της Τσιάνγκ Ράι. 



Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των υπόλοιπων παιδιών όπως και του 25χρονου προπονητή τους, ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα στην Ταϊλάνδη στις 11 το πρωί, τοπική ώρα. Αν και οι αρχικές εκτιμήσεις έλεγαν ότι τα πρώτα παιδιά της δεύτερης αυτής φάσης θα έβγαιναν ξανά στην επιφάνεια μετά τις 15:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), τελικά, η επιχείρηση προχωράει πιο γρήγορα.

Τα πρώτα τέσσερα αγόρια, από την ομάδα των 13, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή τους, διασώθηκαν χθες, Κυριακή. Μετά την διάσωσή τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι,

όπου και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές τα αγόρια ξύπνησαν πεινασμένα και ζήτησαν να φάνε pad kra pao, ένα τοπικό φαγητό της Ταϊλάνδης με χοιρινό και βασιλικό, αλλά και ρύζι.



Ο επικεφαλής του συντονιστικού κέντρου επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η πρώτη συνάντηση με τους γονείς τους θα γίνει «είτε από απόσταση είτε μέσα από τζάμι καθώς φοβόμαστε για τυχόν μολύνσεις».  



Η ομάδα διάσωσης είναι η ίδια με χθες, με μικρές μόνο αλλαγές. Πληροφορίες που μεταδίδει ο διεθνής Τύπος τονίζουν ότι είναι οι ίδιοι δύτες με τη Κυριακάτικη επιχείρηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, οι δύτες γνωρίζουν τη μορφολογία του σπηλαίου και τις συνθήκες που επικρατούν.

Η στάθμη του νερού δεν ανησυχεί τις αρχές, καθώς οι χθεσινές βροχοπτώσεις δεν επηρέασαν καθόλου τα επίπεδα του νερού μέσα στη σπηλιά.





Απολαυστικός Τεντόγλου μετά την πρόκριση στον τελικό: Είμαι έτοιμος για ρεκόρ – Παπατζιλίκια αυτά που λένε για το γήπεδο

Screenshot 2024 08 04 140057

Απολαυστικός Τεντόγλου μετά την πρόκριση στον τελικό: Είμαι έτοιμος για ρεκόρ – Παπατζιλίκια αυτά που λένε για το γήπεδο

«Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω. Αυτό ήταν κάτι πολύ από για μένα σήμερα. Αν με…

Ξεσπούν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας: Να δει ο κόσμος σε τι συνθήκες προπονούμαστε στον Σχοινιά

Screenshot 2024 08 04 114840

Ξεσπούν οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας: Να δει ο κόσμος σε τι συνθήκες προπονούμαστε στον Σχοινιά

Αν και πριν λίγες ημέρες έκαναν περήφανους όλους τους Έλληνες, τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πιο μεγάλη ώρα για Πετρούνια έφτασε – Οι αγώνες των Ελλήνων αθλητών

petrounias olympic

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η πιο μεγάλη ώρα για Πετρούνια έφτασε – Οι αγώνες των Ελλήνων αθλητών

Τρεις μεγάλοι τελικοί σε κρίκους (16:00, Λευτέρης Πετρούνιας), άλμα εις ύψος γυναικών (20:55, Τατιάνα Γκούσιν)…