Newsroom

Newsroom

Απίστευτο περιστατικό στον ΕΦΚΑ: Έγκυος έκανε αίτηση για επίδομα και της είπαν ότι είναι άντρας – Τι καταγγέλει (video)

«Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», τόνισε η κυριά Μαρία Πιτσιδήμου

αγκυος

Μια απίστευτη καταγγελία έκανε μια έγκυος γυναίκα στην οποία πρωταγωνιστεί το χάος που επικρατεί στον ΕΦΚΑ με τα στοιχεία τον εγγεγραμμένων στο φορέα.

Πιο συγκεκριμένα η ίδια καταγγέλει ότι στην προσπάθεια της να κάνει μια αίτηση για επίδομα πήρε την απάντηση ότι αφορά μόνο άτομα γυναικείου φύλου και ότι η ίδια είναι καταχωρημένη ως άνδρας.

«Το είδα στα ατομικά μου στοιχεία στον ΕΦΚΑ. Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το όποιο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», κατήγγειλε η Μαρία Πιτσιδήμου (8 μηνών έγκυος) μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι επισκέφθηκε την πλατφόρμα ώστε να ενημερωθεί σχετικά με τις άδειες μητρότητας.

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό.

Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω δια ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου.

Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης», τόνισε στη συνέχεια.

Η κ. Πιτσιδήμου ανέφερε ότι το ραντεβού δια ζώσης με τον ΕΦΚΑ είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή.

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι