Newsroom

Newsroom

Απίστευτο σκηνικό σε παραλία: Χιλιάδες λιβελούλες πάνω από τα κεφάλια των λουόμενων (video)

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο (27/07) σε μια παραλία του Rhode Island των ΗΠΑ

Παραλία

Ένα πρωτόγνωρο σκηνικό κατέγραψαν οι κάμερες των λουόμενων που βρέθηκαν σε μια παραλία του Rhode Island των ΗΠΑ, όταν είδαν χιλιάδες λιβελούλες να πετούν ξαφνικά πάνω από το κεφάλι τους.

Οι λιβελούλες έκαναν την εμφάνισή τους ξαφνικά, στην παραλία Misquamicut στο Westerly το περασμένο Σάββατο (27/07), με τα έντομα να σχηματίζουν ένα τεράστιο σύννεφο και να αρχίζουν να βουίζουν, ενώ στη συνέχεια πέρασαν κάτω από ομπρέλες, καρέκλες, που κάθονταν οι έκπληκτοι από το θέαμα λουόμενοι.

«Απολάμβανα μια ωραία μέρα στην παραλία μέχρι που υποφέραμε από μια επιδρομή λιβελούλας», δήλωσε στο WCVB μια γυναίκα που έζησε το σκηνικό.

Μάλιστα αρκετοί κρύφτηκαν ή έφυγαν από την παραλία πηγαίνοντας στα αυτοκίνητά τους, κάποιοι άλλοι έδειχναν να το απολαμβάνουν, τη στιγμή που κάποια παιδιά ούρλιαζαν, ενώ άλλα χτυπούσαν τα περαστικά ζωύφια με φτυάρια και κουβάδες νερού.

Ένας άλλος μάρτυρας αποκάλεσε το περιστατικό «εισβολή».

Σύμφωνα με το WBUR τα σμήνη λιβελούλας τείνουν να σχηματίζονται όταν τα έντομα είτε αναπαράγονται τους καλοκαιρινούς μήνες, είτε αφού τα μικρότερα έντομα με τα οποία τρέφονται εκτοξεύονται στον αέρα από καιρικές διαταραχές ή ανθρώπινη δραστηριότητα.

Οι λιβελούλες στα σμήνη μπορεί να φτάνουν τα δισεκατομμύρια, ενώ οι ομάδες μπορεί να είναι τόσο μεγάλες που τα συστήματα ραντάρ τις εντοπίζουν.

Τρέφονται κυρίως με κουνούπια και διάφορες μύγες, αλλά είναι επίσης γνωστό ότι κυνηγούν και μικρότερα θηλαστικά. Ωστόσο, δεν αποτελούν κίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρίτα: «Η κυρία Πετρούλια διαψεύδει ότι έχει πρόβλημα υγείας – Το βίντεο πριν τη διαγραφή Πολάκη το είδε κανείς;»

Αμερικανικό πρακτορείο ανέδειξε την «πιο καθαρή παραλία στον κόσμο» – Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται (video)

Σάλος στο Παρίσι: Η γυναικεία ομάδα τένις των ΗΠΑ έφυγε από το Ολυμπιακό Χωριό – «10 κορίτσια, 2 μπάνια»

Ποιοι φοβούνται το Παρίσι;