Newsroom

Newsroom

Απίστευτο βίντεο από θερμική κάμερα στο κέντρο της Αθήνας – To «φλεγόμενο» έδαφος και το 70αρι στα τσαρούχια των ευζώνων

Οι απίστευτες θερμοκρασίες που καταγράφει η κάμερα, σε μέρα μάλιστα που δεν υπάρχει καύσωνας

θερμικη

Ο καύσωνας έχει εγκατασταθεί για τα καλά τις τελευταίες μέρες, σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ όλα δείχνουν πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και τις 19 Ιουλίου.

Μάλιστα ένα βίντεο από τη θερμική κάμερα του Up Stories στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να καταγράψει τις θερμοκρασίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι τόσο οι πεζοί, όσο και οι χιλιάδες αναβάτες των μηχανών.

Παράλληλα, τρομερή εντύπωση έκανε η θερμοκρασία των Ευζώνων που φρουρούν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη έξω από τη Βουλή, στο Προεδρικό Μέγαρο και στην πύλη του στρατοπέδου της Προεδρικής Φρουράς στην Ηρώδου Αττικού, και στέκουν αγέρωχοι, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες.

«Είναι 15:30 το μεσημέρι και πετυχαίνουμε την αλλαγή φρουράς. Η θερμοκρασία στο οδόστρωμα αγγίζει τους 60 βαθμούς, μέσα στο κουβούκλιο επικρατούν οι ίδιες θερμοκρασίες, ενώ οι φούντες από τα τσαρούχια των Ευζώνων αγγίζουν την θερμοκρασία των 67-70 βαθμών Κελσίου.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μία ημέρα που δεν έχει καύσωνα» αναφέρεται στο εν λόγω βίντεο του Up Stories.

Δεκαήμερος καύσωνας σε όλη τη χώρα

Καύσωνας τουλάχιστον 10 ημερών αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα από σήμερα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Μάλιστα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, έδειξε σε βίντεο τις τρεις φάσεις της κίνησης των αέριων μαζών από τις 12 έως τις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυδά, «αιτία της παρατεταμένης διάρκειας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών στη περιοχή μας είναι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη, με τις υφέσεις να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα Βορειοδυτικά τμήματα και να ευνοούν τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Αφρική προς τα κεντρικά και τα Βορειοανατολικά τμήματα της Ευρώπης, που επηρεάζουν και τη χώρα μας.

Χάριν ευκολίας χωρίσαμε την κίνηση των αερίων μαζών σε τρείς φάσεις, για να μπορούμε να τις παρακολουθούμε καλύτερα. Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνονται ακραίες τιμές, αλλά η διάρκεια της ζέστης θα είναι μεγάλη», έγραψε ο κ. Κολυδάς

LIVE ο καιρός

Η ανάρτηση Κολυδά

«Μέχρι το Σάββατο, αν και εξασθενούν οι άνεμοι, διατηρείται η “σφήνα” του μελτεμιού στο Αιγαίο και οι θερμοκρασίες στα ανατολικά βρίσκονται μεν σε υψηλά, αλλά σχετικά ανεκτά επίπεδα, κυρίως σε ότι αφορά στις ελάχιστες τιμές τους.

Βέβαια σε τοπικό επίπεδο δεν θα λείψουν τοπικά οι 40 με 41°C στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδος και σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Στην περαιτέρω προοπτική υπάρχει τάση των θερμών αερίων μαζών που βρίσκονται στα δυτικά αλλά και στα ανατολικά της χώρας να καλύψουν πολλές περιοχές, που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου.

Στην περαιτέρω προοπτική υπάρχει τάση των θερμών αερίων μαζών που βρίσκονται στα δυτικά αλλά και στα ανατολικά της χώρας να καλύψουν πολλές περιοχές, που αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου.

Η κατάσταση αυτή θα επανεκτιμηθεί μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο.»

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Παρασκευή. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι αυξημένες, κυρίως στα ηπειρωτικά που θα φτάσει τους 38 με 40 βαθμούς και κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Στη νησιωτική χώρα, από την άλλη, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 και κατά τόπους τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 38 και στα ηπειρωτικά έως 39 με 40 και κατά τόπους έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 26 έως 39 και κατά τόπους έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 25 έως 32 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
  • Θερμοκρασία: Από 26 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 23 έως 39 με 40 βαθμούς και στις Σποράδες έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καρυστιανού: «Έχασα το παιδί μου λόγω της διαφθοράς» – Οργή για Φλωρίδη και δίκες στο σκοτάδι

Νίκος Τζώρτζογλου: «Σε ημιθανή κατάσταση ο Αυγενάκης, σχεδόν πεθαμένος» – Αιχμές για Μητσοτάκη

Νέα Υόρκη: Τρομάζει το βίντεο που δείχνει 2 αεροπλάνα που παραλίγο να συγκρουστούν στον αέρα

«Η Μαρέβα έσβησε κάθε γυναικεία παρουσία στον Λευκό Οίκο»… και ό,τι είχε απομείνει από την ελληνική δημοσιογραφία

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι