Newsroom

Newsroom

Αποδοκιμάζουν οι αρχαιολόγοι την αύξηση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Την έντονη αντίδραση των αρχαιολόγων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Για «ισοδύναμο» του αποκλεισμού ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας από χώρους Πολιτισμού

akropoli 3

Την έντονη αντίδραση των αρχαιολόγων προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων. Για «ισοδύναμο» του αποκλεισμού ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας από χώρους Πολιτισμού κάνει λόγο ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΕΚΑ, «ο υπουργός Παιδείας, Α. Μπαλτάς, και ο νυν υπουργός, Ν. Φίλης, βρήκαν το «ισοδύναμο» που έψαχναν για να μην εφαρμοστεί φορολογία 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση: την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς Χώρους!».

«Κατά τις πρώτες ημέρες αναζήτησης ισοδύναμων μέτρων, ο σημερινός υπουργός, Νίκος Φίλης, είχε κατά λέξιν δηλώσει ότι η κυβέρνηση “δεν επιθυμεί να καταφύγει στην εύκολη λύση μετακύλισης σε άλλους τομείς, του βάρους μιας φορολογίας». Σημείωνε μάλιστα ότι «ο ΦΠΑ 23% είναι ένα ζήτημα που πλήττει όχι τους εύπορους συμπολίτες μας, αλλά τη λαϊκή οικογένεια”», προσθέτει ο ΣΕΚΑ.

Όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι, αποδοκιμάζουν «κάθε σκέψη, κάθε πρόθεση αύξησης της τιμής των εισιτηρίων στα Μουσεία και στους Αρχαιολογικούς χώρους, αλλαγή η οποία στην τωρινή συγκυρία πρακτικώς θα αποτελέσει «ισοδύναμο» του αποκλεισμού των ασθενέστερων κομματιών της κοινωνίας από χώρους Πολιτισμού».

Καταγγελλία για εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» (video)

ΕΜΠ

Καταγγελλία για εισβολή της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» (video)

Ανακοίνωση ATTACK για αστυνομική επέμβαση στην βραδιά του ερευνητή