Αποκάλυψη Telegraph για την δολοφονία Χανίγια – Η Μοσάντ προσέλαβε Ιρανούς πράκτορες

Η Telegraph φέρνει στο φως λεπτομέρειες για την δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

iran xamas

Το «χέρι» Ιρανών πρακτόρων όπλισε η υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ για την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Telegraph.

Σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, η επίλεκτη υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ φέρεται να στρατολόγησε Ιρανούς πράκτορες ασφαλείας για να τοποθετήσουν εκρηκτικά στον ξενώνα όπου διέμενε ο Χανίγια στην Τεχεράνη.

Είχε σχεδιαστεί απόπειρα δολοφονίας του Χανίγια και τον Μάιο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το αρχικό σχέδιο ήταν να δολοφονηθεί ο Χανίγια τον Μάιο κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη για την κηδεία του πρώην Ιρανού προέδρου Ιμπραήμ Ραϊσί. Η απόπειρα ματαιώθηκε λόγω του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί.

Υπήρχαν πληροφορίες πως ο Χανίγια θα φιλοξενούνταν στον συγκεκριμένο ξενώνα, οπότε αυτή η τοποθεσία επιλέχθηκε στρατηγικά.

Σύμφωνα με την The Telegraph, πλάνα παρακολούθησης, που διαθέτουν Ιρανοί αξιωματούχοι, δείχνουν τους πράκτορες να κινούνται κρυφά, να εισέρχονται και να βγαίνουν από πολλά δωμάτια μέσα σε λίγα λεπτά. Αφού τοποθέτησαν τις συσκευές, διέφυγαν από το Ιράν χωρίς να εντοπιστούν, αλλά διατήρησαν μια πηγή εντός της χώρας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (31/7) στις 2 τα ξημερώματα, οι δράστες πυροδότησαν εξ αποστάσεως τα εκρηκτικά στο δωμάτιο όπου διέμενε η Χανίγια.

Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, ο οποίος βρισκόταν στην Τεχεράνη για να παραστεί στην ορκωμοσία του προέδρου Μαζούτ Πεζεσκιάν.

Ειδήσεις σήμερα:

Η λειψυδρία απειλεί και την Αττική

Εκτός ελέγχου η ένταση στη Μέση Ανατολή – Ετοιμάζεται για πόλεμο η Ουάσινγκτον

Έλληνας τουρίστας πήγε στη Χαλκιδική και τρελάθηκε με τις τιμές – «Καφεδάκι στο χέρι και καρεκλάκι παραδίπλα για εμάς τους πλεμπαίους»

«Πικάρει» τους ιδιοκτήτες των beach bars για τις ξαπλώστρες ο Διονύσης Ατζαράκης (video)

«Βόμβα» από Κριστιάν Γκολομέεβ: «Σκέφτομαι να σταματήσω, για να μπορέσω να βοηθήσω οικονομικά την οικογένειά μου»

 

Οικογένεια γλίτωσε από θαύμα στη Ναύπακτο – Για δευτερόλεπτα δεν τους καταπλάκωσε τεράστιο δέντρο (video)

Οικογένεια γλίτωσε από θαύμα στη Ναύπακτο – Για δευτερόλεπτα δεν τους καταπλάκωσε τεράστιο δέντρο (video)

Η πτώση του δέντρου προκάλεσε την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Απολαυστική η Μαριάννα Τουμασάτου με αφορμή την απιστία: «Με απάτησε και το ήξερε όλη η Ελλάδα – Εγώ ήμουν βόδι» (video)

Απολαυστική η Μαριάννα Τουμασάτου με αφορμή την απιστία: «Με απάτησε και το ήξερε όλη η Ελλάδα – Εγώ ήμουν βόδι» (video)

Η ηθοποιός ανέφερε πως αντέδρασε όταν κατάλαβε ότι την απάτησαν