Newsroom

Newsroom

Αποστάσεις, αλλά όχι καταδίκη των δηλώσεων Αμβρόσιου από τον Ιερώνυμο

Aποδοκίμασε, χωρίς να τον κατονομάσει, τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, χθες, τη στιγμή που η χώρα πενθεί τους δεκάδες νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά, δήλωσε πως ο Θεός μας εκδικείται επειδή ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του είναι άθεοι και λόγω των προοδευτικών νομοσχεδίων που έχει φέρει η κυβέρνηση.

5b584d271dc524be7a8b45d2

«Είναι λυπηρό το φαινόμενο. Ο Θεός είναι αγάπη. Ο Θεός δεν εκδικείται, προτρέπει όλους μας να αγαπάει ο ένας τον άλλο. Συνηθίζουμε να λέμε ότι είναι προσωπικές οι απόψεις αυτές, αλλά και οι προσωπικές απόψεις έχουν ένα όριο γιατί το γενικότερο διάγραμμα, η εικόνα του Θεού μας είναι ότι ο Θεός είναι αγάπη δεν είναι τιμωρός, δεν είναι εκδικητής, αλλά αγαπάει όλους μας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Θυμίζουμε πως χθες το Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχε πάρει αποστάσεις από τον Αμβρόσιο, σχολιάζοντας πως «εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις».  

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών για τα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική, έστειλε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης στις δύσκολες αυτές ώρες: «Αυτές τις τραγικές ώρες είναι ανάγκη να είμαστε όλοι ενωμένοι , όλοι να προσπαθούμε χωρίς να θέλουμε να ρίξουμε ο ένας την ευθύνη στον άλλον. Πρέπει να συστρατευτούμε και να σταθούμε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων που έχουν μεγάλη ανάγκη τις ώρες αυτές».  

Σοκάρουν οι συνομιλίες στο διαδίκτυο για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα (ηχητικό)

glifada

Σοκάρουν οι συνομιλίες στο διαδίκτυο για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα (ηχητικό)

Έξαρση σημειώνει η βία ανηλίκων, με τον ξυλοδαρμό 14χρονης στη Γλυφάδα να προκαλεί σοκ και…