Αποσυντονισμός για την πανεπιστημιακή αστυνομία: Τα Νέα αποκαλύπτουν κώλυμα, η κυβέρνηση διαψεύδει τα φιλικά της ΜΜΕ

Η Πελώνη επιστράτευσε τον... Τσίπρα για να διαψεύσει έμμεσα τα Νέα χωρίς να εξοργίσει την ιδιοκτησία

5199855 1

Δεν είναι κρυφή η έλλειψη συμπάθειας που επικρατεί στα ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη προς το πρόσωπο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όμως αυτή τη φορά φαίνεται να μπαίνει στο στόχαστρο ένα από τα κεντρικότερα πολιτικά ζητήματα των τελευταίων μηνών, δηλαδή η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο των Νέων επιβεβαιώνεται αυτό που είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό, πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να αναβάλει την δημιουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας, επισήμως για λόγους διεκπεραιωτικούς, αλλά, ουσιαστικά, για να μην προκαλέσει περαιτέρω έκρηξη αντιδράσεων στο εσωτερικό των ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», εκείνο που θα προχωρήσει είναι μόνο το μέτρο της δημιουργίας των ομάδων φύλαξης, με την κυβέρνηση να πετάει, δηλαδή, το μπαλάκι πάλι στις πρυτανικές αρχές. Τα συστήματα επιτήρησης στους χώρους φαίνεται πως θα εγκατασταθούν κανονικά. 

tanea 6

Με αμήχανο τρόπο αντέδρασε η κυβέρνηση, επιστρατεύοντας μάλιστα τον… Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διαψεύσουν μέσω εκείνου το ρεπορτάζ των Νέων χωρίς να… εξοργίσουν την ιδιοκτησία.

Συγκεκριμένα, ορμώμενη από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή σχολίασε έντονα την εξέλιξη που αποκάλυψαν τα Νέα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, διέψευσε έμμεσα την εφημερίδα. «Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα» δήλωσε η κ.Πελώνη.

«Ο κ. Τσίπρας μας έχει συνηθίσει στο να λαϊκίζει, να ψεύδεται και να δημαγωγεί. Το ίδιο έκανε και σήμερα. Όσον αφορά δε στην εφαρμογή του νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ, η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το μέγεθος της ανευθυνότητάς του. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τοποθετείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής με βάση δημοσιεύματα, δίχως να μπει στον κόπο να διασταυρώσει στοιχειωδώς την ακρίβειά τους», αναφέρει σε δήλωσή της η Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…