Newsroom

Newsroom

Αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ ξυλοκοπούν διαδηλωτή (βίντεο)

Αντιδράσεις προκαλεί στο Χονγκ Κονγκ ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και προβλήθηκε από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο δείχνει…

Αντιδράσεις προκαλεί στο Χονγκ Κονγκ ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και προβλήθηκε από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο δείχνει ομάδα αστυνομικών να οδηγεί έναν διαδηλωτή με χειροπέδες σε μία γωνία και να τον χτυπά.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο διαδηλωτής ονομάζεται Κεν Τσανγκ και είναι μέλος του φιλοδημοκρατικού Κόμματος των Πολιτών. Κάποιοι βουλευτές, μάλιστα, έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του Τσανγκ που φέρει μελανιές και μώλωπες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται σχετική έρευνα, ενώ ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Λάι Τουνγκ-Κγουόκ δήλωσε ότι στους αστυνομικούς οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο να χρησιμοποιούν «άσκοπη βία σε βάρος ενός συλληφθέντος» ανατέθηκαν άλλα καθήκοντα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η αστυνομία χρειάστηκε να λάβει άμεσα μέτρα για να διαλύσει έναν μεγάλο αριθμό διαδηλωτών που συγκεντρώνονταν στην οδό Λουνγκ Γουό και οι οποίοι επιτίθεντο στην αστυνομία πετώντας αντικείμενα.

Τον ξυλοδαρμό του διαδηλωτή καταδίκασε η Διεθνής Αμνηστία. «Φαίνεται ότι πρόκειται για μία βάρβαρη επίθεση εναντίον ενός συλληφθέντος ο οποίος δεν συνιστά απειλή για την αστυνομία», ανέφερε η Μέιμπελ Άου, διευθύντρια του παραρτήματος της οργάνωσης στο Χονγκ Κονγκ.

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

timi ilektrikou vatikiotis

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται για ακόμη μία ημέρα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.