ΕΚ

Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

«Αττικόν»: Με ανεμιστήρες από το σπίτι οι ασθενείς – Ράντζα στους διαδρόμους και από πάνω… ψευδοροφές καταρρέουν (Photos)

Την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν»

αττικοννοκο

Απόκοσμη είναι η εικόνα στο νοσοκομείο «Αττικόν», με ψευδοροφές να καταρρέουν, με ασθενείς να φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους για να αντιμετωπίσουν την υπερβολική ζέστη και κοντά εκατό ασθενείς να στοιβάζονται σε ράντζα στους διαδρόμους. Όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς «η πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα».

Την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά ασθενείς, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν», οι οποίοι αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «η απαξίωση των κτιριακών και τεχνικών εγκαταστάσεων συνεχίζεται» δίνοντας τα εξής παραδείγματα:

Μάρτιος 2024: Μεγάλη ποσότητα καυτού νερού >80 βαθμών κελσίου έφυγε με μεγάλη πίεση από σωλήνα στη Μονάδα Οστικής Πυκνότητας στο υπόγειο του νοσοκομείου. Δεν τραυματίστηκε- ζεματίστηκε κανείς γιατί …ήταν Κυριακή.

Απρίλιος 2024: Σπάνε σωλήνες στα εξωτερικά ιατρεία (εκεί που τώρα στεγάζονται και τα ιατρεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών) και πλημμυρίζουν εξεταστήρια και διάδρομοι σε ημέρα Γενικής Εφημερίας. Η διαρροή σταμάτησε και αποκαταστάθηκε η βλάβη και οι ζημιές μετά από ώρες.

Μάιος 2024: Ο κλιματισμός δε δουλεύει σε δεκάδες δωμάτια του νοσοκομείου καθώς και σε κοιτώνες γιατρών και χειρουργικές αίθουσες.

Ιούνιος 2024: Καταρρέουν ψευδοροφές σε κοιτώνες γιατρών, ασθενείς φέρνουν ανεμιστήρες από το σπίτι τους ενώ οι εφημερεύοντες γιατροί δεν μπορούν ούτε να ξεκουραστούν σε συνθήκες καύσωνα. Δεν μιλάμε για τους περίπου 100 ασθενείς που έχουν εξασφαλίσει “ευάερες” και “ευήλιες” συνθήκες νοσηλείας σε ράντζα στους διαδρόμους αλλά για τους “τυχερούς” που είναι σε δωμάτια!

Οι φωτογραφίες άλλωστε μέσα από το νοσοκομείο μιλάνε από μόνες τους.

IMG 4f8194ab2de200e49b0b7896e17c5f50 V

IMG 6dde4045af4d35bddaf0c6dce07db295 V  IMG 33c32cf860f3d9ae8db589e658909c04 V

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν, μάλιστα, πως «προεκλογικά ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είχε διαλέξει το νοσοκομείο μας για να έρθει σαν τον κλέφτη και σε μία επίσκεψη διάρκειας …8 λεπτών (!) και να συνεχίσει τις μεγαλόστομες δηλώσεις της κυβέρνησης του για έργα εκσυγχρονισμού και ανακαινίσεις μέσω χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η κυβερνητική πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” η οποία προχωρά την απαξίωση του δημόσιου με την συνακόλουθη ενίσχυση των ιδιωτικών ομίλων του κλάδου αναδεικνύεται και σε αυτή την περίπτωση. Υποχρηματοδότηση και υποσυντήρηση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, “πατέντες” συνεχώς πρόχειρα “μπαλώματα” και “μερεμέτια” και κυρίως, αποδεκατισμός των συναδέλφων της τεχνικής υπηρεσίας και αντικατάστασή τους από ιδιωτικά συνεργεία εργολάβων που εκμεταλλεύονται τους εργαζομένους τους».

«Στου κουφού την πόρτα…»

Το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο «με συνεχή έγγραφα και παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση» – όπως αναφέρει- «δεν σταματά να προειδοποιεί αλλά “στου κουφού την πόρτα…”» απαιτώντας:

«Σημαντική στελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας και των συνεργείων της με μόνιμο προσωπικό όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, μέσα και υλικά, ώστε να μπορεί να κάνει με επάρκεια σταθερή και ουσιαστική συντήρηση και επισκευές.

Να προσληφθούν σε μόνιμες θέσεις οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε εργολάβους

Συνολικό έλεγχο και μελέτη για τα προβλήματα που αφορούν στις κτιριακές υποδομές, τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα. Με βάση αυτή τη μελέτη να γίνουν συνολικές ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά την κατάσταση

Πρόσληψη μόνιμου Γιατρού Εργασίας και δύο Τεχνικών Ασφαλείας όπως επιβάλλεται από το πλήθος των εργαζομένων και το είδος των εγκαταστάσεων.

Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον στο παρέκει και η πολιτική του “πάμε κι όπου βγει” θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε τραγικά γεγονότα και το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι που και πότε».

Ειδήσεις σήμερα: 

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συσπειρώνεται η εσωκομματική αντιπολίτευση κατά Κασσελάκη

Ανευθυνότητα: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο στη Λ. Αθηνών-Η 17χρονη κείτονταν στον δρόμο χωρίς να την βοηθήσει κανείς!

Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας στις φυλακές του Κορυδαλλού

Πού τα βρίσκετε τα λεφτά, μωρέ;