Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι "αδυσώπητη και συντονισμένη", σημειώνεται από το Axios.

μπάιντεν

Για το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ο Τζο Μπάιντεν από την «κούρσα» των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, κάνει λόγο η ιστοσελίδα AXIOS -κίνηση που αναμένεται να γίνει ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Facebook Twitter E-mail 0

Μετά και τη νέα περιπέτεια με την υγεία του Τζο Μπάιντεν, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, φουντώνουν οι φωνές και τα δημοσιεύματα για την αντικατάστασή του ενόψει των αμερικανικών εκλογών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, κορυφαία στελέχη του κόμματός του, φίλοι του αλλά και βασικοί δωρητές της προεκλογικής εκστρατείας πιστεύουν ότι ο 81χρονος Μπάιντεν δεν θα κερδίσει, καθώς δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό κοινό σχετικά με την πνευματική διαύγεια και την ηλικία του.

Γιατί έχει σημασία σύμφωνα με τον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο axios.com “ο 81χρονος πρόεδρος, που τώρα βρίσκεται σε απομόνωση με κορονοϊό, συνεχίζει να εμφανίζεται δημόσια. Αλλά ιδιωτικά έχει παραιτηθεί από την αυξανόμενη πίεση, τις κακές δημοσκοπήσεις και τον αβάσιμο έλεγχο που καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της εκστρατείας του, αναφέρουν οι Δημοκρατικοί.

Οι κορυφαίοι ηγέτες του κόμματός του, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές πιστεύουν ότι δεν μπορεί να κερδίσει, δεν μπορεί να αλλάξει τη δημόσια αντίληψη για την ηλικία και την οξύνοιά του και δεν μπορεί να προσφέρει πλειοψηφίες του Κογκρέσου”.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ενημερωθεί ότι αν παραμείνει στην κούρσα, ο πρώην πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει τις εκλογές ακόμα και με συντριπτική διαφορά.

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι “αδυσώπητη και συντονισμένη”, σημειώνεται από το Axios.

Πάντως, οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

“Η επιλογή του είναι να γίνει ένας από τους ήρωες της ιστορίας ή να σιγουρέψει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ προεδρική βιβλιοθήκη Μπάιντεν. Προσεύχομαι να κάνει το σωστό”, γνωστοποίησε στο ίδιο πρακτορείο στενός φίλος του προέδρου.

Ομπάμα: Ο Τζο πρέπει να “εξετάσει σοβαρά” την παραμονή του στην κούρσα

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να είπε σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του, τις τελευταίες ημέρες, ότι ο δρόμος του Τζο Μπάιντεν προς τη νίκη έχει μειωθεί σημαντικά και πιστεύει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη ανθρώπους που γνωρίζουν τις σκέψεις του Ομπάμα.

Η Washington Post ανέφερε την Πέμπτη ότι ο Ομπάμα -ο οποίος μίλησε με τον Μπάιντεν μόνο μία φορά μετά το debate – πιστεύει ότι ο δρόμος του Μπάιντεν προς τη νίκη έχει μειωθεί σημαντικά, αλλά πιστεύει ότι ο πρόεδρος πρέπει να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί.

Η άποψη του Ομπάμα για την κατάσταση της κούρσας έρχεται αφότου η Axios ανέφερε ότι δημοκρατικές πηγές πιστεύουν ότι οι πιέσεις για την έξοδο από την κούρσα από τους ηγέτες και τους φίλους των κομμάτων θα ωθήσει τον Μπάιντεν να πάρει την απόφαση να παραιτηθεί ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η Πελόζι πίσω από την προτροπή του Άνταμ Σιφ σε Μπάιντεν να αποσυρθεί

Παράλληλα, να σημειωθεί πως αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου πιστεύουν πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ήταν πίσω από την προτροπή του βουλευτή Άνταμ Σιφ προς τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και πως η ίδια είπε στον Μπάιντεν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δήλωσε μια ανώτατη πηγή από τον Λευκό Οίκο, με άμεση γνώση του θέματος.

Ο Σιφ είπε, σε μια δήλωση χθες, ότι διατηρεί “σοβαρές ανησυχίες” σχετικά με το αν ο Μπάιντεν μπορεί να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρώτος Δημοκρατικός που εξέφρασε την άποψή του μετά την απόπειρα δολοφονίας του Σαββάτου σε βάρος του πρώην προέδρου. Η προεκλογική ομάδα του Τζο Μπάιντεν πίστευε πως το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Τραμπ τραυματίστηκε στο δεξί αυτί του, άμβλυνε τις εκκλήσεις προς τον Αμερικανό πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο, πριν από τη δήλωση του Σιφ.

“Η Νάνσι βρίσκεται πίσω από αυτό. Δεν χάνει ευκαιρία. Ο Σιφ δεν θα έκανε την κίνηση αυτή χωρίς την έγκρισή της”, επισήμανε η πηγή, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η Πελόζι είναι “πεπεισμένη ότι το δημόσιο αίσθημα είναι κατά του προέδρου των ΗΠΑ και ότι εκείνος δεν μπορεί να το αλλάξει”, συμπλήρωσε η πηγή.

Το γραφείο της Πελόζι και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν ανταποκριθεί σε αιτήματα να σχολιάσουν σχετικά.

Η Νάνσι Πελόζι, ένα από τα μέλη του κόμματος του Μπάιντεν με τη μεγαλύτερη επιρροή και σταθερή παρουσία στην Ουάσιγκτον εδώ και δεκαετίες, συνηθίζει να παραθέτει ένα απόσπασμα από μια ομιλία που είχε εκφωνήσει ο πρώην πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν στις συναντήσεις για την ηγεσία, σύμφωνα με την πηγή. Στην ομιλία, ο Λίνκολν έλεγε “Με το κοινό αίσθημα, τίποτα δεν μπορεί να αποτύχει. Χωρίς αυτό, τίποτα δεν μπορεί να επιτύχει”.

“Δεν πιστεύω πως θα έλεγα ότι αποχωρεί από την κούρσα”, πριν από τη δημόσια προτροπή από κορυφαία στελέχη της ηγεσίας των Δημοκρατικών, ανέφερε η πηγή. “Δεν τον είχα δει να λυγίζει, όμως τώρα ποιος ξέρει;”.

“Υπάρχει ένας δρόμος” προς τη νίκη, “όμως θα είναι δύσκολος. Δεν θα είναι εύκολο για την Κάμαλα”, πρόσθεσε η πηγή, αναφερόμενη στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, που ενδεχομένως θα αντικαθιστούσε τον Μπάιντεν ως υποψήφια των Δημοκρατικών στις εκλογές.

Οι Δημοκρατικοί “το κάνουμε αυτό στους εαυτούς μας. Είναι απογοητευτικό, όμως πρέπει να τα καταφέρουμε, με ή χωρίς μια αλλαγή” στο ψηφοδέλτιο, επισήμανε η πηγή, προσθέτοντας πως δεν “υπάρχει άλλη επιλογή”.

Ειδήσεις σήμερα:

Η γιατρός Κατερίνα Γαβαλά ξεμπρόστιασε κυβέρνηση και Θεμιστοκλέους για τη «στημένη συνάντηση» στην Κω (video)

Ρουμάνα ευρωβουλευτής πήγε στις Βρυξέλλες με φίμωτρο και ζητούσε ιερέα να τους διαβάσει – Η αντίδραση του Νίκου Παππά (video)

Η Τζάκρη πάγωσε τον «αδιάβαστο» Οικονόμου: «Δεν τον ξέρετε πως στην κυβέρνηση έχουμε 3 υμνητές της Χούντας;» (video)

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

AP - Ινδια τρενο

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Πανκάτζ Κουμάρ Σινγκ. Σε κρίσιμη…

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Κεραυνός

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Αμέσως έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους, όταν περίοικοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι (Video)

thessaloniki epeisodio allodapoi 1

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι (Video)

Ακόμα, αφαίρεσαν από τα θύματα δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 400 ευρώ.