Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στο Ορλάντο

Αμερικανός πολίτης με καταγωγή από το Αφγανιστάν είναι ο 29χρονος που έκανε την ένοπλη εισβολή και οδήγησε στον θάνατο 50 ανθρώπους σε γκέι μπαρ του Ορλάντο.

575d97ea1dc524587c8b46b5

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον Ομάρ Σεντίκε Ματίν, ο οποίος είναι γεννημένος το 1986 στο Port Saint Lucie της Φλόριντα. Η καταγωγή των γονιών του είναι από το Αφγανιστάν και ο ίδιος ήταν Αμερικανός πολίτης. O 29χρονος Ματίν δεν είχε ποινικό μητρώο και οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία. «Η επίθεση ήταν καλά προετοιμασμένη και καλά οργανωμένη» ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Το FBI έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια και για σύνδεση του υπόπτου με ισλαμιστικές οργανώσεις.

Εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Μασαχουσέτης δήλωσε επίσης ο Ομάρ Ματίν αναφέρθηκε στους δελφούς Τσαρνάεφ, του βομβιστές που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης το 2013.

Αξιωματούχος του FBI επιβεβαίωσε ότι ο δράστης τηλεφώνησε στην αστυνομία πριν το μακελειό, καθώς και ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε ανακριθεί από την υπηρεσία το 2013 αλλά η σχετική υπόθεση έκλεισε. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο Ματίν είχε μιλήσει με συναδέλφους του για πιθανές διασυνδέσεις του με την τρομοκρατία.

Ο Ομάρ Ματίν διέμενε στο Σεντ Λούσι της Φλόριντα, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός αγοριού. Ο ίδιος είχε γεννηθεί στη Νέα Υόρκη και οι γονείς του στο Αφγανιστάν.

Ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενημέρωσε ότι ο 29χρονος Ματίν είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Εξοργίστηκε γιατί είδε δύο άνδρες να φιλιούνται λέει ο πατέρας του

«Δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία η επίθεση», είπε ο Μιρ Σεντίκε, πατέρας του Ομάρ Σεντίκε Ματίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας υποστήριξε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όπως ολόκληρη η χώρα» συμπλήρωσε.

Ένας λογαριασμός που λέγεται ότι συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε φωτογραφίες ενός άνδρα, γράφοντας μαζί το εξής μήνυμα: «Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες».Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κάποια ανακοίνωση από το Ισλαμικό Κράτος




Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

AP24223312989344

Συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση στο Κουρσκ – Απομακρύνονται χιλιάδες κάτοικοι

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, έχουν απομακρυνθεί εσπευσμένα σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση