Βομβιστική επίθεση Ντόρτμουντ: Οι γερμανικές Αρχές συνέλαβαν έναν Ιρακινό ύποπτο

Στη σύλληψη ενός υπόπτου ιρακινής καταγωγής για τις βομβιστικές επίθεσης στο πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ την Τρίτη το βράδυ πριν τον αγώνα με τη Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ προχώρησαν οι γερμανικές αρχές.

58ee2dd71dc524477a8b45f8

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου οι γερμανικές Αρχές το άτομο βρίσκεται υπό κράτηση ενώ ταυτόχρονα δυο σπίτια υπόπτων που φέρονται να έχουν διασυνδέσεις με ισλαμιστές έχουν ερευνηθεί.

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική επίθεση. 

Οι βόμβες περιείχαν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και είχαν ακτίνα δράσης περίπου 100 μέτρα. Μάλιστα, ένα από τα μεταλλικά αντικείμενα βρέθηκε μπηγμένο μέσε σε καρέκλα του πούλμαν της ομάδας.  

Δηλώνει σοκαρισμένη η Μέρκελ

«Η Άνγκελα Μέρκελ έχει συγκλονιστεί από την κατάπτυστη πράξη… Τηλεφώνησε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και τους προπονητές της για να τους εκφράσει την αλληλεγγύη της».

Αυτό δήλωσε για την γερμανίδα καγκελάριο ο Στέφεν Ζάιμπερτ, εκπρόσωπός της προσθέτοντας πως η Μέρκελ θα παρευρεθεί σήμερα, Μ. Τετάρτη στο γήπεδο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδίδει ο telegraph, οι αστυνομικές αρχές οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες για την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, βρήκαν μια μονοσέλιδη επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Σε αυτήν, όπως αναφέρει το μέσο, γίνεται αναφορά στην Άνγκελα Μέρκελ. Οι συντάκτες της επιστολής επιτίθενται στην Άνγκελα Μέρκελ καταγγέλλοντας τη συμμετοχή γερμανικών πολεμικών αεροσκαφών Tornado στις επιχειρήσεις κατά του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επίθεσης.

«Αλλά προφανώς, Μέρκελ, ούτε που νοιάζεσαι για τους μικρούς, βρώμικους υποτελείς σου. Τα Tornados σου πετούν ακόμη πάνω απ’ τα εδάφη του Χαλιφάτου για να σκοτώνουν Μουσουλμάνους», φέρεται να γράφεται στην επιστολή που δαχτυλογραφήθηκε με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στην επιστολή γίνεται επίσης αναφορά στην τρομοκρατική επίθεση με τους 12 νεκρούς στη Χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι αρχές ερευνούν αν πρόκειται για αυθεντική επιστολή. Δεν αποκλείουν μάλιστα πως μπορεί και να πρόκειται για μια απόπειρα αυτών που βρίσκονται πίσω από την επίθεση να παραπλανήσουν τις αρχές.

Άλλα διεθνή μέσα πάντως, δεν αναφέρουν πως η επιστολή αναφέρεται στη Μέρκελ.  

Μύδροι Ορμπάν κατά της Δύσης: Η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο – Ισχυρή η Ρωσία γιατί καταστέλλει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

AP Orban

Μύδροι Ορμπάν κατά της Δύσης: Η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο – Ισχυρή η Ρωσία γιατί καταστέλλει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έκανε τα σχόλια αυτά…

Νέο κρούσμα πανώλης στην Κορινθία: Σε κτηνοτροφική μονάδα εντοπίστηκε το μολυσμένο ζώο

prob 444 1024x685 1

Νέο κρούσμα πανώλης στην Κορινθία: Σε κτηνοτροφική μονάδα εντοπίστηκε το μολυσμένο ζώο

H ιχνηλάτηση της νόσου οδήγησε τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις ιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών,…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης μέσα από τα μάτια του Κάραλη και της ελληνικής αποστολής (video)

Screenshot 2024 07 27 214017

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης μέσα από τα μάτια του Κάραλη και της ελληνικής αποστολής (video)

Τα αποκλειστικά πλάνα μέσα από το σκάφος της ελληνικής αποστολής έδωσε στην δημοσιότητα ο Έλληνας…