Μπρένταν Φρέιζερ ή Πυγμαλίων Δακαρίδης: Η μεταμόρφωση σε άνδρα 300 κιλών για την ταινία η «Φάλαινα» (photos + video)

Ο Τσάρλι, ο χαρακτήρας που υποδύονται οι δύο ηθοποιοί, είναι ένας καθηγητή αγγλικής λογοτεχνίας, κοντά στα 300 κιλά, ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος στον καναπέ

InCollage 20241016 182608688

Ο Μπρένταν Φρέιζερ κατάφερε μέσα από την ερμηνεία του στην ταινία «Φάλαινα» να αποσπάσει το βραβείο Α’ Ανδρικού ρόλου για τα Όσκαρ 2023 αποσπώντας εγκωμιαστικές λόγια από κριτικούς, ενώ κατάφερε να κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο Critics Choice Awards και ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

Στην ταινία υποδύεται τον Τσάρλι, έναν καθηγητή αγγλικής λογοτεχνίας ο οποίος βρίσκεται καθηλωμένος στον καναπέ, και λίγο αργότερα σε αμαξίδιο, ζυγίζει 272 κιλά και παραδίδει διαδικτυακά μαθήματα δοκιμιογραφίας χωρίς να αποκαλύπτει το πρησμένο πρόσωπό του.

Ένας πιτσαδόρος τον προμηθεύει κάθε βράδυ με ένα από τα πολλά λιπαρά γεύματα που συντηρούν τα 272 κιλά του και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επανασυνδεθεί με την έφηβη κόρη του, Έλι.

Πέρα από τον ηθοποιό συνολικά η ταινία κέρδισε κολακευτικές κριτικές, ενώ το πιο εντυπωσιακό από όλα ήταν η μεταμφίεση καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εφέ στο μοντάζ, αλλά κατασκευάστηκε μία ειδική στολή για τον ηθοποιό και προσελήφθησαν έμπειροι μακιγιέρ, τους οποίους συντόνιζε ο Άντριεν Μόροτ.

Η εντυπωσιακή αλλαγή του Φρέιζερ

Η επιτυχημένη σειρά μετά την μεγάλη οθόνη περνάει στο θέατρο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα υποδυθεί ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ο οποίος είναι η αλήθεια ότι με τη βοήθεια των ειδικών έχει επιτύχει μια εξίσου εντυπωσιακή μεταμόρφωση.

Στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις πρόβες της παράστασης δείχνει την μεταμφίεση του γνωστού ηθοποιού ως υπέρβαρου άνδρα που προσπαθεί να ξανακερδίσει τη ζωή του.

Το θεατρικό έργο του Σάμιουελ Ντι Χάντερ, κάνει πρεμιέρα σήμερα (16/10) στη σκηνή του Νέος Ακάδημος, με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη να είναι σε ρόλο σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή, μαζί με τους Ευσταθία Tσαπαρέλη, Γιώργο Μπένο, Ασημένια Βουλιώτη και Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου.

Η θεατρική απόδοση είναι του Αντώνη Γαλέου.

Η μεταμόρφωση του Πυγμαλίων Δαδακαρίδη

πυγμαλιων

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάγια Αντωνοπούλου: Τι απαντά το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΑ – «Ο συνάδελφος είναι χάλια» (video)

Θεσσαλονίκη: Εκατομμυριούχος αγρότης που είχε κερδίσει το Λαϊκό Λαχείο έπεσε θύμα απάτης – Η «επένδυση» για μάσκες

Χανιά: Γροθιά στο στομάχι τα αποσπάσματα από το ημερολόγιο της πρεσβυτέρας – Κατέγραφε επί δεκαετίες την κακοποίησή της

Μάνεσης: Το επικό άδειασμα από τον Δήμαρχο Πάφου για τις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες που τελικά ήταν… δημόσιες (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Στις 30 Οκτωβρίου η κηδεία του Μπάλντοκ – Προς αναβολή το ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με Ατρόμητο

Στις 30 Οκτωβρίου η κηδεία του Μπάλντοκ – Προς αναβολή το ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με Ατρόμητο

Σύσσωμος ο Παναθηναϊκός, εκπρόσωποι από ΕΠΟ και την εθνική Ελλάδας θα δώσουν το «παρών» στην…