Newsroom

Newsroom

Χ. Δούκας για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Πιστεύω βαθιά στην ανατροπή την Κυριακή (video)

«Πιστεύω βαθιά ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ανατρέπεται» τόνισε λίγες ώρες πριν ανοίξουν για δεύτερη φορά οι κάλπες του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας.

δουκας πασοκ αντ1

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας παραχώρησε συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 σχετικά με τις εκλογές για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή

Για το εάν πιστεύει στην ανατροπή στον δεύτερο γύρο ο κ. Δούκας υπογράμμισε ότι «πιστεύω βαθιά ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ανατρέπεται. Οι κάλπες είναι άδειες και είναι νομίζω πολύ ισχυρό, το μήνυμα της αλλαγής. 28%-21%. Μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη ανατροπή και δουλεύουμε για αυτό. Θέλω να έρθουν και οι 300.000 ψηφοφόροι, για αυτό και πίεζα πάρα πολύ για το ντιμπέιτ, για να κρατήσουμε υψηλό το ενδιαφέρον, να μπορέσουμε να έχουμε πάρα πολύ κόσμο».

Ήθελα πολύ να γίνει το ντιμπέιτ

Σχολιάζοντας γιατί δεν έγινε τελικά το ντιμπέιτ, ξεκαθάρισε πως «το ήθελα πάρα πολύ το ντιμπέιτ, για 3 λόγους. Πρώτον, γιατί είναι μια δέσμευση δημόσια, και πρέπει να τηρούμε τις δημόσιες, και όχι μόνο, αλλά κυρίως τις δημόσιες, δεσμεύσεις μας απέναντι στον κόσμο, που μας στήριξε και μας ψήφισε. Δεύτερον, διότι θέλουμε να κρατήσουμε ψηλά το ενδιαφέρον του κόσμου, και είναι 300.000 ψηφοφόροι, που δεν ψήφισαν όλοι, για παράδειγμα, τον Χάρη Δούκα, αλλά θέλουν να ακούσουν αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, τι έχει να τους πει και πώς θα συνδεθεί με τις ανάγκες τους, και αν πραγματικά, θέλουμε να τους ενεργοποιήσουμε και να τους κινητοποιήσουμε, έπρεπε να το έχουμε κάνει.

Και είναι και ένας τρίτος λόγος. Ότι θα έπρεπε, πάρα πολύ προσεκτικά, να διασφαλίσουμε πως, όταν λέμε ότι το Σάββατο, την Παρασκευή ή την Πέμπτη δεν μπορεί να γίνει το ντιμπέιτ, να το τεκμηριώνουμε. Την Πέμπτη είχε αγώνα στις 10:00 το βράδυ, μπορούσε να είχει γίνει νωρίτερα. Την Παρασκευή, ακόμα και σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει εκδηλώσεις προεκλογικές, και αύριο, σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχει ξαναγίνει παραμονή να γίνονται προεκλογικές εκδηλώσεις».

Σχετικά με το τι διαφορετικό θα κάνει στο ΠΑΣΟΚ εάν εκλεγεί, υπογράμμισε: «Ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, που θα είναι περισσότερο συμμετοχικό, ανοιχτό και συλλογικό, και ένα νέο πολιτικό κέντρο, όπου θα συμμετέχουν από την πρώτη στιγμή όλοι οι συνυποψήφιοί μου, και θα συναποφασίζουμε από κοινού για όλες τις πρώτες παρεμβάσεις και δράσεις. Το πιο βασικό είναι να δείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, είχε ως βασικό της χαρακτηριστικό ότι συνέθετε διαφορετικές τάσεις, απόψεις, ρεύματα, πολλές φορές συγκρούονταν και μεταξύ τους, αλλά πάντα καταλήγαμε σε μια κεντρική γραμμή. Και το δεύτερο σημείο που θα αλλάξω, είναι ότι θα έχουμε καθαρές θέσεις και καθαρές απόψεις. Δε θα έχουμε θολό στίγμα, δε θα είμαστε, όπως πάρα πολλές φορές τύχαινε, σαν εκκρεμές, αλλά θα λέμε τα πράγματα καθαρά και μπροστά.»

Όσον αφορά το ιδεολογικό του στίγμα και ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι «είμαι με την πρόοδο και πρόοδος είναι ό,τι μειώνει τις ανισότητες. Τώρα το τι σημαίνει κεντροαριστερά και κεντροδεξιά, έχει πάρα πολλές ερμηνείες. Οφείλω να πω ότι παλεύω πάρα πολύ σκληρά για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και τη δημόσια δωρεάν υγεία, αλλά οφείλω να πω, ότι υπάρχουν και άλλα ρεύματα, και άλλες στάσεις, όπως για παράδειγμα, η Άννα Διαμαντοπούλου, που έχει περισσότερο διαφοροποιημένες θέσεις. Και λέω το εξής, ότι είναι πλούτος αυτό, και πρέπει να μπορούμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις και θέσεις, και να μπορούμε να τις συνδυάζουμε και να τις συνθέτουμε. Και αυτό είναι και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας. Όλοι να έχουν φωνή, να μιλάμε καθαρά.

Με ενηλικίωσε πολιτικά η Φώφη Γεννηματά, που υποστήριζε την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, και για μένα αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη και έτσι θα προχωρήσουμε. Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ να είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει».

 Θα συνεχίζω στην πρώτη γραμμή ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Ολοκληρώνοντας ο κ. Δούκας τόνισε ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το ΠΑΣΟΚ με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη ανεξαρτήτως αποτελέσματος. «Πάντα είμαι στρατιώτης, στην 1η γραμμή, και θα παλεύω για το ΠΑΣΟΚ και για τη δημοκρατική παράταξη με τις αρχές και τις αξίες μας και με ενότητα. Εγώ δε θα χρησιμοποιήσω ποτέ διαγραφές ή λέξεις όπως “τυχοδιώκτες”, “αλαζόνες”, “πρίγκιπες” και “φευγάτοι”, και δε θα επιτρέψω, από όποιο μετερίζι, αυτές οι εκφράσεις να χρησιμοποιούνται στο ΠΑΣΟΚ»

 

Ειδήσεις σήμερα:

Λιάγκας: Πώς οδηγήθηκε στην απολογία για τον Μπάλντοκ – Οι παραιτήσεις και το τηλέφωνο του ΑΝΤΙ (video)

Καλλιμαρμαρο -Συναυλία για την τραγωδία των Τεμπών: Ηχηρό μήνυμα για δικαιοσύνη – «Πες στους δικούς μου ότι θ’αργησω απόψε…» (photos-video)

Οικονόμου: «Έκραξε» Λιάγκα για τον Μπάλντοκ και με το δίκιο του, αλλά μάλλον κάτι ξέχασε (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Εύβοια: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

karystos troxaio

Εύβοια: Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες – Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια με έξι άτομα συγκρούστηκε με ένα τζιπ στην…

Λίβανος: Βρέθηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε από το Ισραήλ μαζί με τον Νασράλα

LEBANOS 3

Λίβανος: Βρέθηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού που σκοτώθηκε από το Ισραήλ μαζί με τον Νασράλα

Το Ιράν ανακοίνωσε την Παρασκευή (11/10) ότι βρήκε τη σορό του στρατηγού Αμπάς Νιλφορουσάν, ο…

Kαλλιμάρμαρο-Συναυλία για τα Τέμπη: Συγκλόνισε η επιστολή κοπέλας που διάβασε η Τάνια Τσανακλίδου (video)

τσανακλιδου

Kαλλιμάρμαρο-Συναυλία για τα Τέμπη: Συγκλόνισε η επιστολή κοπέλας που διάβασε η Τάνια Τσανακλίδου (video)

«Ένα σύστημα που διαρκώς αποτυγχάνει», ανέφερε μεταξύ άλλων η συγκλονιστική επιστολή κοπέλας που μετέφερε στους…

Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο: Δύο σοβαρά τραυματίες και ένας χωρίς τις αισθήσεις του

troxaio purosvestiki

Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο: Δύο σοβαρά τραυματίες και ένας χωρίς τις αισθήσεις του

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και οι τρεις διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο…

Καλλιμάρμαρο: Συγκλόνισε η Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη – «Αυτό που σκότωσε τους 57 παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει. Ε, λοιπόν, ποτέ ξανά…» (video)

ΚΑΡΥΣΙΑΝΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Καλλιμάρμαρο: Συγκλόνισε η Καρυστιανού στη συναυλία για τα Τέμπη – «Αυτό που σκότωσε τους 57 παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει. Ε, λοιπόν, ποτέ ξανά…» (video)

Λοιδορήθηκε, κατηγορήθηκε, την έβρισαν, την χλεύασαν, αλλά την Παρασκευή το βράδυ δικαιώθηκε βλέποντας χιλιάδες θεατές…