Χαλκιδική: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον χειριστή του λούνα παρκ (Video)

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού διέφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Κιλκίς.

loounapark036 e1724168447290

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η τραγωδία σε λουνα-παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής με θύμα 19χρονο, που βρήκε ακαριαίο θάνατο μπροστά στα μάτια των αδελφών του και της μητέρας του όταν ξεκόλλησε το κάθισμα στην κινουμένη πλατφόρμα, την αποκαλούμενη «CRAZY DANCE», με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι.

Ο αδελφός του 19χρονου που ήταν δίπλα του και σώθηκε περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο τα μοιραία δευτερόλεπτα ενώ οι γονείς των παιδιών καταγγέλλουν ότι τα στηρίγματα καθίσματος ήταν σάπια και ξεκόλλησαν. Ο ιδιοκτήτης του λουνα παρκ συνελήφθη, ο χειριστής που φώναζε «θα το πάω τέρμα» παραδόθηκε ενώ καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις ευθύνες και του λουνα παρκ αλλά και της δημοτικής αρχής Κασσάνδρας, καθώς ήξεραν ότι δεν υπήρχε πιστοποίηση καταλληλότητας για τα παιχνίδια του λουνα παρκ και το άφηναν να λειτουργεί.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

O άτυχος 19χρονος από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική μαζί με την οικογένεια του βρήκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ακαριαίο θάνατο.

H κηδεία του 19χρονου αναμένεται να γίνει αύριο στις 11.00 στη Βέροια.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια των αδερφών του και της μητέρας του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Ενώ βρισκόταν σε παιχνίδι μαζί με τον αδερφό του, έσπασε ένα από τα καθίσματα του μηχανήματος, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει στο κεφάλι. Αμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε τον 19χρονο στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, όπου διαπίστωσαν οι γιατροί ότι ήταν ήδη αργά και πως ο άτυχος νεαρός είχε καταλήξει.

Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το Α.Τ. Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Επιπλέον, διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, άδεια λειτουργίας για τα λούνα παρκ δεν δίνεται από τον δήμο.

«Πρέπει να έχει πιστοποιημένα και αδειοδοτημένα τα μηχανήματά του από το υπουργείο Ανάπτυξης και κάνει μία γνωστοποίηση στο notifybusiness», είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, επισημαίνοντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η γνωστοποίηση αυτή δεν είχε γίνει και πως ο δήμος είχε ήδη προβεί στη διαδικασία επιβολής χρηματικού προστίμου.

Τι λέει το υπουργείο Ανάπτυξης

Από την πλευρά του, το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι η μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και για τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ, όπως και για επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αναπτυξης σχετικά με το δυστύχημα στο λούνα-παρκ στη Χαλκιδική αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

»Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

»Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Πορτοσάλτε και Αναστασοπούλου ετοιμάζουν εκπομπή στον ΣΚΑΙ και το τρέιλερ προκαλεί… γέλια (video)

Πέθανε ο 42χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από 18χρονο σε νυχτερινό κλαμπ στον Έβρο

Νέο έκτακτο δελτίου καιρού: Σε ποιες περιοχές θα «ρίξει» χαλάζι και κεραυνούς

Κυβερνητικό στέλεχος κλείστηκε σε ξενοδοχείο με πισίνα την ώρα που καιγόταν η Αττική – Δεν ήθελε να τον δει ο κόσμος έξω

Influencer που έχει ταξιδέψει σε 190 χώρες αποκάλυψε ποια είναι η πιο υπερεκτιμημένη

Απελπιστική κατάσταση στο νοσοκομείο Σάμου: Παιδίατρος διακομίστηκε στο Τζάνειο μετά από 20 συνεχόμενες εφημερίες

Απελπιστική κατάσταση στο νοσοκομείο Σάμου: Παιδίατρος διακομίστηκε στο Τζάνειο μετά από 20 συνεχόμενες εφημερίες

Την ανησυχητική αυτή εξέλιξη κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου μετά από ενημέρωση της Ένωσης Νοσοκομειακών…

Σοβαρό τροχαίο στα Ιωάννινα: Τραυματίστηκαν μητέρα και το ανήλικο παιδί της

Σοβαρό τροχαίο στα Ιωάννινα: Τραυματίστηκαν μητέρα και το ανήλικο παιδί της

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες δύο οχήματα συγκρούστηκαν με σφοδρότητα.

Εικόνες-ντροπής στη Γαύδο: Εβαλαν 76 πρόσφυγες στο γκαράζ του πλοίου – Αντέδρασαν οι επιβάτες (Video)

Εικόνες-ντροπής στη Γαύδο: Εβαλαν 76 πρόσφυγες στο γκαράζ του πλοίου – Αντέδρασαν οι επιβάτες (Video)

Προς τιμήν τους διάφοροι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν ζητώντας να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στο κατάστρωμα.