Newsroom

Newsroom

Χαλκιδική: Καταθέσεις παιδιών για τον πνιγμό της 8χρονης στην πισίνα της κατασκήνωσης

Κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης θα αναλάβει να πάρει καταθέσεις από τους φίλους της 8χρονης και τους κατασκηνωτές που ήταν μαζί της στην πισίνα

pexels jsalamanca 61136

Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (13/08) στη Χαλκιδική με 8χρονη να ανασύρεται νεκρή από πισίνα κατασκήνωσης και μέχρι και σήμερα να μην υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για το τι πραγματικά έχει συμβεί.

Η ανήλικη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στον πάτο της πισίνας ενώ τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν στον κοιτώνα τους για τη μεσημεριανή ξεκούραση.

Όταν η ομαδάρχισσα αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, άρχισε να την ψάχνει μέχρι να την εντοπίσουν μέσα στην πισίνα.

Οι αστυνομικοί που διεξάγουν την έρευνα έχουν συλλέξει καταθέσεις από όλους τους ενήλικες, όχι όμως από τα παιδιά, τους φίλους και τους κατασκηνωτές που ήταν μαζί με την ανήλικη.

Αυτό αναμένεται να γίνει από κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει την σχετική εμπειρία, φυσικά παρουσία παιδοψυχολόγου.

Σκοπός να δοθεί απάντηση στο πότε και πώς διέφυγε της προσοχής, τόσο της ναυαγοσώστριας όσο και της ομαδάρχισσας, αλλά και ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας γενικότερα τόσο μέσα όσο και γύρω από την πισίνα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, οι καταθέσεις των παιδιών θεωρούνται κρίσιμες, ενώ όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να κλείσει και η δικογραφία προκειμένου να σταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει και τις επόμενες διαδικασίες, για την απόδοση ευθυνών που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το οκτάχρονο αγγελούδι.

Μέχρι και σήμερα η κατασκήνωση λειτουργεί κανονικά ενώ έχουν ανακληθεί οι άδειες λειτουργίας για τις δύο πισίνες της.

Την ίδια στιγμή ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης παραμένει άφαντος και αναμένεται η κλήση του από τον Εισαγγελέα όταν σχηματιστεί δικογραφία.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε το κοριτσάκι παραμένουν άγνωστες, με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρουν πως είτε το παιδί μετά την τραπεζαρία μπήκε και πάλι στην πισίνα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς είτε δεν βγήκε ποτέ από την πισίνα και επήλθε το μοιραίο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, τονίζουν πως προτίμησαν να τα αφήσουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους, μίλησαν μαζί τους και τα συμβούλεψαν να είναι ψύχραιμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στον χώρο των media: Πέθανε η δημοσιογράφος Παυλίνα Ντάσιου

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του πολύνεκρου τροχαίου στην Κρήτη: Τρία νέα παιδιά ηλικίας 20,19 και 15 ετών τα θύματα

Καιρός: Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία (video)

Τραγωδία στα Χανιά: Τρεις νεκροί και μια κοπέλα διασωληνωμένη – «Το αμάξι έγινε κομμάτια»

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή σε beach bar με πυροβολισμούς και τραυματίες

χαλκιδική

Χαλκιδική: Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή σε beach bar με πυροβολισμούς και τραυματίες

Στο βίντεο φαίνεται η παρέα από τη Βουλγαρία να ξεκινάει τον καυγά εκσφενδονίζοντας καρέκλες και…

ΗΠΑ: Απίστευτο φιλοδώρημα 9.000 ευρώ σε σερβιτόρα – Ο συγκινητικός λόγος της κίνησης του πελάτη

pexels life of pix 67468

ΗΠΑ: Απίστευτο φιλοδώρημα 9.000 ευρώ σε σερβιτόρα – Ο συγκινητικός λόγος της κίνησης του πελάτη

«Ποτέ δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο. Πάθαμε "πλάκα" », δήλωσε ο διευθυντής του εστιατορίου για…

Premier League: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Ντανίλο της Νότιγχαμ – Διέλυσε το πόδι του και ούρλιαζε από τον πόνο (videos)

notigham

Premier League: Σοκαριστικός τραυματισμός για τον Ντανίλο της Νότιγχαμ – Διέλυσε το πόδι του και ούρλιαζε από τον πόνο (videos)

O Βραζιλιάνος άσσος της Νότιγχαμ Φόρεστ προσγειώθηκε άτσαλα στο χορτάρι μετά από μονομαχία με τον…