Χαλκιδική: Ξεσπάει ο παππούς της 8χρονης – “Λένε ψέματα, η αδερφή της έψαχνε για πολλή ώρα” (Video)

"Το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα και δεν το είδε κανείς", υποστηρίζει ο παππούς του κοριτσιού, αναφέροντας πως η αδερφή της 8χρονης την έψαχνε αρκετή ώρα.

pisina 03

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση θανάτου από πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης στη Χαλκιδική, καθώς νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα έδειξε πολλές παρατυπίες και κενά με αποτέλεσμα άμεσα να γίνει ανάκληση λειτουργίας για τις δυο πισίνες που υπάρχουν.

Χαλκιδική: To ξέσπασμα του παππού της 8χρονης που πνίγηκε

Ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού ξέσπασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Το παιδί ήταν για πολύ ώρα στην πισίνα και δεν το είδε κανείς, υποστηρίζει αναφέροντας πως η αδερφή της 8χρονης την έψαχνε αρκετή ώρα.

pis, απολύτως καμία. Καμία ενημέρωση, κανένα ενδιαφέρον αν και να το βράσω το ενδιαφέρον τους”, αναφέρει ο παππούς της 8χρονης στο Star.

Η οικογένεια της 8χρονης ζητά απαντήσεις για την τραγωδία που χτύπησε το σπίτι της. Ο παππούς του κοριτσιού χθες το πρωί πήγε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας. Εκεί έμαθε ότι η 19χρονη ομαδάρχισσα ισχυρίζεται ότι το παιδί ήταν στην τραπεζαρία και ανακάλυψαν ότι έλειπε όταν έγινε η καταμέτρηση στο σπιτάκι που έμεναν.

Ενώ η ναυογοσώστρια, όπως αποκάλυψε το Star, ισχυρίστηκε ότι στις 13:15 το μεσημέρι της Παρασκευής δεν ήταν κανείς στην πισίνα. “Λένε ψέμματα”, ξεσπά ο παππούς του κοριτσιού.

“Η αδερφή της την έψαχνε για πολλή ώρα”

“Το παιδί μας μπορεί να ήταν πνιγμένο κάτω και να μην το είδε. Αυτή την υποψία έχω. Γιατί η αδερφή της, είναι μεγαλύτερη, ήταν μαζί. Η αδερφή της την έψαχνε αρκετή ώρα. Και τα άλλα τα παιδιά δυσανασχέτησαν και λένε “πρέπει να βρούμε την Αγγελικούλα”. Χάθηκε η Αγγελική. Ούτε στην τραπεζαρία ήταν που ισχυρίζονται. Δεν πήγε ποτέ για φαγητό. Όλα όσα ισχυρίζονται είναι ψεύδη, για να καλύψουν τον εαυτό τους. Θα βγουν στην επιφάνεια όλα”, ισχυρίζεται ο παππούς του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ανάκληση των αδειών λειτουργίας στις δύο πισίνες της κατασκήνωσης

Οι δύο πισίνες της κατασκήνωσης έκλεισαν με απόφαση όχι των υπευθύνων αλλά μετά το έκτακτο συμβούλιο του Δήμου Κασσάνδρας. Είχαν στα χέρια τους την αυτοψία του διορισμένου πραγματογνώμονα που έγινε με εντολή του Εισαγγελέα Χαλκιδικής.

Στο έγγραφο που βλέπετε αναφέρονται σοβαρές παρατυπίες.

Στα χαρτιά εμφανιζόταν ως υπεύθυνος λειτουργίας πισίνας, υπάλληλος που δεν έχει προσληφθεί το 2024.

Η περίφραξη γύρω από την πισίνα που έγινε το κακό, δεν ήταν επαρκής. Ένα τμήμα της έχει κατασκευαστεί με θάμνους αντί για κάγκελα ύψους 1,20 μ. όπως είναι το σωστό, ενώ υπήρχαν και άλλα κενά που σημαίνει ότι ήταν δυνατή η πρόσβαση από μικρά παιδιά.

Στην δεύτερη πισίνα,

  • δεν υπήρχαν σωσίβια αλλά και το απαιτούμενο κοντάρι, ενώ
  • δεν υπήρχε η σήμανση για τα βάθη της.

Χαλκιδική: Με προδιαγραφές ενηλίκων η μοιραία πισίνα

Το Star αποκαλύπτει και ένα ακόμη στοιχείο. Η πισίνα αναψυχής όπου πνίγηκε το κοριτσάκι είχε μέγιστο βάθος που έφθανε έως τα 2.40 μέτρα. Είχε κλίση που ξεκινούσε από τα 90 εκατοστά. Μία πισίνα, δηλαδή, για ενήλικες και όχι για παιδιά δημοτικού.

Η πισίνα για αυτές τις ηλικίες θα έπρεπε να είναι παιδική και με βάθος το πολύ 45 εκατοστά.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: Γιατροί είδαν βίντεο στο Youtube για να αφαιρέσουν δαχτυλίδι από χέρι ασθενούς και τελικά ήρθε… ηλεκτρολόγος (video)

«Ξέφυγε» πάλι ο Μπέος: «Πολιτικοί απατεώνες, αυτούς ψηφίζετε, νούμερο, όξω ρε κοπρίτες» (video)

Τα… μαζεύει ο Λευκός Οίκος μετά τη νέα γκάφα του Μπάιντεν για τη Βενεζουέλα

Θρίλερ με πλοίο στην Άνδρο: Επιβάτες έσπρωξαν μετέωρο ΙΧ για να σηκωθεί η μπουκαπόρτα (video)

Ληστεία στη Θεσπρωτία: Ξυλοκόπησαν άγρια ηλικιωμένους – Στο νοσοκομείο με τραύματα και η νύφη τους

Ληστεία στη Θεσπρωτία: Ξυλοκόπησαν άγρια ηλικιωμένους – Στο νοσοκομείο με τραύματα και η νύφη τους

Η νύφη του ζευγαριού, η οποία προσπάθησε να μπει στο σπίτι από μια άλλη πόρτα,…

Εργατικό ατύχημα στον ΒΟΑΚ Ρεθύμνου: Ογκώδες αντικείμενο κατέρρευσε πάνω στο κεφάλι 22χρονου αλλοδαπού, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

Εργατικό ατύχημα στον ΒΟΑΚ Ρεθύμνου: Ογκώδες αντικείμενο κατέρρευσε πάνω στο κεφάλι 22χρονου αλλοδαπού, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες

Ο 22χρονος εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει υπό στενή…

Ιταλία: Εστιατόριο χρεώνει 3 ευρώ…κάθε άδειο πιάτο – Το αδιανόητο “σκεπτικό” της διεύθυνσης

Ιταλία: Εστιατόριο χρεώνει 3 ευρώ…κάθε άδειο πιάτο – Το αδιανόητο “σκεπτικό” της διεύθυνσης

Η συγκεκριμένη πολιτική του εστιατορίου αναγράφεται χειρόγραφα στο κάτω μέρος του μενού, ως επιπλέον σημείωση…