Newsroom

Newsroom

Χανιά: Ποινική δίωξη κατά αστυνομικών για ανθρωποκτονία στην υπόθεση Κώστα Μανιουδάκη

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ευρισκόμενοι από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση»

gialia

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών για την υπόθεση θανάτου του Κώστα Μανιουδάκη, την 1η Σεπτεμβρίου 2023 στα Χανιά.

Ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης πέθανε κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου στις Βρύσες Χανίων από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σούδας, τους οποίους η οικογένεια του θύματος κατηγορεί από την πρώτη στιγμή ως υπαίτιους για τον θάνατό του.

Οι δικηγόροι και μέλη της οικογένειας ανακοίνωσαν πως η ποινική δίωξη με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ευρισκόμενοι από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» ασκήθηκε σήμερα το πρωί, από την Εισαγγελία Χανίων.

Υπενθυμίζεται πως η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του 58χρονου επιχειρηματία κατά τη διενέργεια αστυνομικού ελέγχου, επιβεβαίωσε όσα από την πρώτη στιγμή υποστήριζε η οικογένεια Μανιουδάκη, καταρρίπτοντας τον βασικό ισχυρισμό των αστυνομικών περί «ξαφνικής αδιαθεσίας» και «απώλειας αισθήσεων».

Συγκεκριμένα, το ιατροδικαστικό πόρισμα αποφάνθηκε ότι το θύμα έφερε κακώσεις «που δύνανται να έχουν προκληθεί διά θλώντος οργάνου», εξηγώντας ότι δικαιολογούνται οι κακώσεις στο σώμα του Κώστα Μανιουδάκη από πτώση στο έδαφος.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια του 58χρονου αμφισβήτησε την εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. περί ανακοπής, βασιζόμενη τόσο στις μαρτυρίες για υπέρμετρη χρήση βίας από πλευράς αστυνομικών όσο και στο γεγονός ότι στο σημείο του συμβάντος υπήρχε μια μεγάλη κηλίδα αίματος, ενώ τα γυαλιά του θύματος ήταν σπασμένα. Σύμφωνα με τη σύζυγο του θύματος, στο κρεβάτι όπου τον είδε νεκρό υπήρχε μεγάλη κηλίδα κάτω από το κεφάλι του, το οποίο αιμορραγούσε πολλή ώρα μετά, ακόμα και όταν μετέφεραν τη σορό του εκτός του Κέντρου Υγείας Βάμου.

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτη κοροϊδία Μαρινάκη: Τι απαντά για τον δάσκαλο που μένει στο αμάξι του – Ελπίζει να πέσουν τα ενοίκια

Θεσσαλονίκη: Ταξιτζής κλείνει τον δρόμο σε ασθενοφόρο και μετά επιβραδύνει εμποδίζοντας το (video)

Μυρτώ της Πάρου: Κυρώσεις στον ύπαρχο μετά την καταγγελία της μητέρας της

Μητσοτάκης: Ούτε μια συγγνώμη…

Γάμος Γιάννη Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι τριήμεροι εορτασμοί με πυροτεχνήματα στο γαμήλιο πάρτυ στη Μεσσηνία (video)

adetokoyboparty2

Γάμος Γιάννη Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι τριήμεροι εορτασμοί με πυροτεχνήματα στο γαμήλιο πάρτυ στη Μεσσηνία (video)

Η υπέρλαμπρη τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή

Γαμήλια τελετή Στέφανου Κασσελάκη: Δύο προσαγωγές οπερατέρ τηλεοπτικού σταθμού

οπερατερ

Γαμήλια τελετή Στέφανου Κασσελάκη: Δύο προσαγωγές οπερατέρ τηλεοπτικού σταθμού

Οι δύο εργαζόμενοι προήχθησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων επειδή σήκωσαν drone στο χώρο του Βοτανικού…