Χάρης Δούκας: Η ενότητα πάνω από όλα – Απέτυχε το συγκεντρωτικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας

Στο Καρπενήσι μίλησε ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ασκώντας έντονη κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ.

doukas

«Αν κάποιος θεωρεί ότι θα έρθει ένας Μεσσίας, ο οποίος θα σας σώσει, τον έχετε ήδη και είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτός σας είπε: “Θα φτιάξω ένα επιτελικό κράτος, διότι δεν εμπιστεύομαι τίποτα άλλο” και δημιούργησε ένα κλειστό σύστημα που η αείμνηστη Γεννηματά το έλεγε “Μαξίμου Α.Ε.”

Είδαμε, λοιπόν, τα χαΐρια του και την κατάντια μας», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι οι φίλοι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πιστέψουν σε μια συλλογική διαδικασία και σε μια ηγεσία.

«Λένε πολλοί: “Η ενότητα πάνω απ’ όλα”. Μα προφανώς η ενότητα. Αλλά η ενότητα, φίλες και φίλοι, δεν είναι σιωπητήριο, ούτε ησυχαστήριο. Το ΠΑΣΟΚ, είχε πάντα φωνές, είχε απόψεις και μεγάλες συγκρούσεις. Πολιτικές συγκρούσεις και μέσα από αυτές, έβγαινε πιο δυνατό».

Σημείωσε ακόμη ότι δέχεται επιθέσεις γιατί προτάσσει την αποκέντρωση από το συγκεντρωτικό κράτος της ΝΔ και επικαλέστηκε την τρόικα της περιόδου των Μνημονίων . «Ήρθε εδώ και μας είπε το εξής: Η μεγαλύτερη αιτία για το ότι η χώρα εξόκειλε – γιατί υπήρξαν τόσα πολλά σκάνδαλα, διαφθορά και διαπλοκή και κατασπατάληση δημόσιου χρήματος – είναι το κράτος, το οποίο είναι υδροκέφαλο και υπερσυγκεντρωτικό. Και πως για να αλλάξει αυτό, πρέπει να υπάρξει αποκέντρωση. Όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη. Αποκέντρωση πόλεων και περιφερειών, να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην είναι επαίτης, αλλά να έχει δύναμη και να λογοδοτεί στους πολίτες. Να βλέπετε τα έργα, να γίνονται στην περιοχή σας με συγκεκριμένο προϋπολογισμό που θα γνωρίζετε σε κάθε πόλη σε κάθε χωριό, να υπάρχουν στις ορεινές περιοχές ειδικές προδιαγραφές. Να μη χρειάζεται να παρακαλάτε υπουργούς, να πηγαίνετε στο αθηνοκεντρικό κράτος. Και τα λέει αυτά ο Δήμαρχος της Αθήνας. Και αυτό δεν τους αρέσει», είπε ο κ Δούκας.

Δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ξύπνησαν μνήμες από την αντίστοιχη τραγωδία στον Αλμυρό

Δυστύχημα σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής: Ξύπνησαν μνήμες από την αντίστοιχη τραγωδία στον Αλμυρό

Ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες από το…

Μπόρις Τζόνσον: Στο νοσοκομείο Καρύστου ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Μπόρις Τζόνσον: Στο νοσοκομείο Καρύστου ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας

Περιπέτεια ήταν και πέρασε για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίο επισκέφθηκε…