«Χείμαρρος» ο Σωτήρης Τσαφούλιας: «Βλέπουμε έναν 17χρονο να μπαίνει φυλακή, αλλά όχι έναν υπουργό για 57 θανάτους στα Τέμπη» (video)

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σχολίασε την χθεσινή μεγάλη συναυλία στα Τέμπη

τσαφουλιας

«Χείμαρρος» ήταν ο Σωτήρης Τσαφούλιας, στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και πάλι», όπου μίλησε για την ευθύνη που φέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδιαίτερα η τηλεόραση, για όσα δυσάρεστα ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Αρχικά αναφέρθηκε στην απόσταση που πήρε από συνεντεύξεις στην τηλεόραση και τοποθετήθηκε για την συναυλία για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο και τους νέους που βρέθηκαν εκεί ο σκηνοθέτης τόνισε: «Την ελπίδα αυτή δεν μπορείς να την αφήσεις με τίποτα, αν δεχθούμε πως δεν θα αλλάξει ποτέ κάτι, ποιο είναι το νόημα. Και “κρατάω” γιατί πιθανόν να απασχολήσει την κουβέντα μας μετά, το θέμα της πιτσιρικαρίας και όλα αυτά που συμβαίνουν και με την νεολαία και με την βία και όλο αυτό το κομμάτι που συμβαίνει τριγύρω μας. Ας ελπίσουμε ότι θα αλλάξει κάτι, το θεωρώ λίγο δύσκολο να σου πω την αλήθεια. Απλά δεν πρέπει να χαθεί ούτε η ελπίδα, ούτε η προσπάθεια ούτε η πίστη γι αυτή την αλλαγή».

Με αφετηρία την έξαρση βίας των ανηλίκων ο γνωστός σκηνοθέτης τόνισε ότι η συνεχόμενη τηλεοπτική προβολή βίας διαμορφώνει την κοινωνία.

«Για μένα η τηλεόραση έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι αυτό. Δεν μπορείς ας πούμε να διαφημίζεις από το πρωί μέχρι το βράδυ μπέργκερ και μετά να αναρωτιέσαι γιατί έχει ανέβει η χοληστερίνη στον γενικό πληθυσμό. Βλέπουμε την πραγματική βία, από το πρωί μέχρι το βράδυ λούπα. Πόσες φορές είδαμε τον Αντώνη να πνίγεται, πόσες φορές πρέπει να δει ο πατέρας της 14χρονης στην Γλυφάδα να κοπανάνε την κόρη του. Όταν κάτι το βλέπεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, εξοικειώνεσαι μαζί του, δεν σου κάνει εντύπωση. Και βλέπουν και τα νέα παιδιά που η τηλεόραση πάντα ήταν ένα μέσο καταξίωσης, ότι για να βγεις εκεί κάτι πρέπει να έχεις να πεις…», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Βλέπουμε δημοσιογράφους, παρουσιαστές, επιχειρηματίες να καταδικάζουν την κακοποίηση των γυναικών εκτός αν το έχει κάνει φίλος τους. Να καταδικάζουμε την κακοποίηση των παιδιών εκτός αν τα έχει βιάσει ο ομόσταυλός μας φίλος μας, συνεργάτης μας. Βλέπουν τα παιδιά δρόμους στην Κρήτη, στην Αθήνα να σκοτώνονται και οι δρόμοι να μην φτιάχνονται. Να μπαίνει ένας 17χρονος στην φυλακή αλλά όχι ένας υπουργός για 57 θανάτους στα Τέμπη. Και να τον χειροκροτούμε στην Βουλή, βεβαίως, και “δεν ενδιαφέρει και κανέναν το θέμα των Τεμπών”. Εμείς τώρα ως σκεπτόμενοι -εντός εισαγωγικών άνθρωποι- πρέπει να κοιτάξουμε αυτή τη νεολαία και να τους πούμε “τα φύλα είναι δυο;”. Αυτό θα πούμε στα παιδιά μας; Για ποιο από τα προβλήματα που ανέφερα τώρα ευθύνονται τα παιδιά με τα κόκκινα και τα μπλε μαλλιά», τόνισε ο σκηνοθέτης

 

Ειδήσεις σήμερα:

Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Πλακιά για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο: «Άντε εκεί ψηλά που είναι μόνα και ψάχνουν για παρέα»

Νόμπελ ανοησίας

Νέο δημοσίευμα για υπουργό της κυβέρνησης: Νοίκιασε έπαυλη 500 τετραγωνικών στην καλύτερη περιοχή της Αθήνας με τιμή… Κυψέλης

Οι 16 λέξεις του Φοίβου Δεληβοριά, η πιο ανατριχιαστική στιγμή της ιστορικής συναυλίας για τα Τέμπη

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Κ. Σακελλαροπούλου από το Άουσβιτς: Διαρκής αγώνας ώστε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν

Κ. Σακελλαροπούλου από το Άουσβιτς: Διαρκής αγώνας ώστε τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα να μην επαναληφθούν

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Πολωνία για την…

Αχαρναί: Αποκαλύφθηκε μεγάλο οπλοστάσιο – Αναζήτηση του δεύτερου δράστη

Αχαρναί: Αποκαλύφθηκε μεγάλο οπλοστάσιο – Αναζήτηση του δεύτερου δράστη

Πλήθος εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικών, πολεμικό υλικό και εξαρτήματα, φωτοβολίδες καθώς και όπλο εντοπίστηκαν χθες…

Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει Δούκα: «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής»

Ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει Δούκα: «Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής»

Σε συνεννόηση με τον δήμαρχο, ο πρώην πρωθυπουργός παρέχει, εμμέσως πλην σαφώς τη στήριξή του…