Newsroom

Newsroom

Χίος: Εκτός ελέγχου το πύρινο μέτωπο

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το μέτωπο στη Χίο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ενισχύονται τις επόμενες ώρες

χιος φωτια

Συνεχίζουν να δίνουν “μάχη” με το πύρινο μέτωπο στη Χίο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη φωτιά που ξέσπασε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Σιδηρούντας που απειλεί μεγάλους πνεύμονες πρασίνου της βορειοδυτικής και κεντρικής Χίου.

Η πυρκαγιά λόγω των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε σύντομα ως προς τη διάμετρό της, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το 112 για τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της Χίου ο κ. Βαθρακογιάννης είπε ότι επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους και προσέθεσε ότι οι δυνάμεις θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Χίο, και θα συνεχίσουν να καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από όλες τις δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του νησιού για τον περιορισμό της», υπογράμμισε. Όπως έχει γίνει γνωστό υπάρχουν τέσσερις τραυματίες πυροσβέστες και ένας εθελοντής (συνταξιούχος Πυροσβέστης) με εγκαύματα από την πυρκαγιά της Χίου, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Νέα φωτιά στο Κατωφύγι Ηρακλείου

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου. Για την φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112.

Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο που εστάλη πριν λίγο καλεί όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

 

 

Η Μανωλάδα… ζει – «Σκλαβοπάζαρο» στην Αχαΐα με εργάτες από το Νεπάλ στις φράουλες

λαπα

Η Μανωλάδα… ζει – «Σκλαβοπάζαρο» στην Αχαΐα με εργάτες από το Νεπάλ στις φράουλες

Το κύκλωμα στρατολογούσε κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2023 καταφέρνοντας να αναπτύξει δίκτυο μεταφοράς ανθρώπων…

Σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη: Mητέρα και δύο παιδιά έπεσαν σε γκρεμό 150 μέτρων – Σώοι όλοι τους (video)

ΙΧ

Σοκαριστικό τροχαίο στην Κρήτη: Mητέρα και δύο παιδιά έπεσαν σε γκρεμό 150 μέτρων – Σώοι όλοι τους (video)

Το αυτοκίνητο έγινε "σμπαράλια" , ωστόσο η μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, βγήκαν…