Newsroom

Newsroom

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ηλεία

Σε επιφυλακή καθώς αναμένεται ενίσχυση των ανέμων

fwtia ileia 1

Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο 24ωρο σε πολλές περιοχές της χώρας. Oι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και εθελοντές, βρίσκονταν επί ποδός, καταβάλλοντας προσπάθειες προκειμένου να περιορίσουν τις φωτιές.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην ΗλείαΔιάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα, 56 οχήματα, εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες που έχουν διατεθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση. Από αέρος συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά έχει καταστρέψει έως τώρα αγροτοδασικές εκτάσεις, έχει προκαλέσει επίσης καταστροφές σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και σε κατοικίες.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες είναι σε ύφεση. Στην πυρκαγιά αυτή παραμένουν και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα.

Σε ύφεση είναι και η πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας, ενώ στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα.

Αργά τη νύχτα ξέσπασε φωτιά και στην Ύδρα, σε δύσβατο και απόκρημνο μέρος με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής διά θαλάσσης.

Σε επιφυλακή όλη η χώρα

Σε επιφυλακή βρίσκεται, όμως, για την εκδήλωση πυρκαγιών, ο κρατικός μηχανισμός σε όλη τη χώρα.

Πέντε περιοχές μεταξύ των οποίων και η Αττική αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Screenshot-2024-06-21-141816.jpg
Χάρτης επικινδυνότηταςΥπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Το θετικό είναι ότι από «Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς», αύριο με την πτώση των μποφόρ, θα είναι «Πολύ υψηλός κίνδυνος» σε πέντε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

«Προϊόν εμπρησμού η φωτιά στην Ηλεία»

Για εφιαλτικές στιγμές έκανε λόγο ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, αναφερόμενος στις φωτιές που ξέσπασαν στην Ηλεία, μιλώντας ξεκάθαρα για εμπρησμό. «Πραγματικά περάσαμε εφιαλτικές στιγμές το απόγευμα, οι άνεμοι ήταν δυνατοί» είπε μιλώντας στο Open.

Ο δήμαρχος Πύργου μίλησε για τέσσερις εστίες πυρκαγιών που ξέσπασαν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου μεταξύ τους. «Αυτό δείχνει ότι δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ήταν προϊόν εμπρησμού αυτές οι πυρκαγιές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τελείωσε το κακό. Περιμένουμε ένα νέο μέτωπο από την Αχαΐα και κατευθύνεται στις ορεινές περιοχές της Ηλείας, έχουν σταματήσει οι άνεμοι, είμαστε σε επιφυλακή, οι κάτοικοι περιμένουν και είναι σε επιφυλακή. Πιστεύουμε να κυλήσει η νύχτα ομαλά, όσο γίνεται δηλαδή», κατέληξε.

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

πορτοσ καλλικμανης

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι