Χωρίς πλωτό ασθενοφόρο η Αίγινα: Τραυματίας μεταφέρθηκε στην Αττική με…πλωτό ταξί – Η απάντηση του Λιμενικού (Video)

Η είδηση για τη μεταφορά του μοναδικού πλωτού ασθενοφόρου στη ΔΕΘ προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Αίγινας.

7519232782854ee789bcba022016cd51

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται σαν μόνιμη, σκληρή υπενθύμιση για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ ειδικά στα επαρχιακά νοσοκομεία και κυρίως στα νησιά. Η Αίγινα είχε μείνει, όπως όλα δείχνουν, χωρίς πλωτό ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος που τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αττικής με…θαλάσσιο ταξί.

Πήραν το μοναδικό πλωτό ασθενοφόρο της Αίγινας και το πήγαν σε… περίπτερο της ΔΕΘ

Συγκεκριμένα, η Αίγινα διέθετε ένα πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος, το οποίο αποχώρησε από το νησί στα τέλη Αυγούστου για να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο περίπτερο του Υπουργείου Ναυτιλίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Λόγω της απουσίας πλωτού ασθενοφόρου, η μεταφορά του έγινε με θαλάσσιο ταξί και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Η είδηση για τη μεταφορά του μοναδικού πλωτού ασθενοφόρου στη ΔΕΘ προκάλεσε αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Αίγινας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το πλωτό ασθενοφόρο

Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό Σώμα διευκρίνισε ότι η διακομιδή του ασθενούς από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την προβλεπόμενη συνεργασία μεταξύ του ΕΚΑΒ και του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η μεταφορά του 23χρονου, που χρειαζόταν άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη, έγινε με το επιβατικό τουριστικό σκάφος «ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΙΙ» Ν.Α. 171, με τη συνοδεία γιατρού, και διήρκεσε 44 λεπτά. Το σκάφος επελέγη από το ΕΚΑΒ λόγω της άμεσης διαθεσιμότητάς του και ο συνολικός χρόνος μεταφοράς ήταν εφάμιλλος με αυτόν που θα απαιτούσε το πλωτό ασθενοφόρο.

Σχετικά με την απόφαση μετακίνησης του ΠΛΣ 1068 στη ΔΕΘ, το Λιμενικό εξήγησε ότι αυτή έγινε με επιχειρησιακά κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα της Αίγινας στον Πειραιά (18 ναυτικά μίλια), την τακτική συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του νησιού και τον αριθμό διαθέσιμων πλωτών μέσων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών. Τα υπόλοιπα επτά περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές με δυσκολότερη πρόσβαση σε μεγάλα νοσοκομεία, όπως η Νάξος, η Λέρος, η Ρόδος, η Σκιάθος, η Κέρκυρα, η Σαμοθράκη και η Ιθάκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητη καταγγελία για αισχροκέρδεια: Στο Σύνταγμα χρέωσαν ένα σακουλάκι γαριδάκια 6,5 ευρώ

Οι Κασσελίστας και οι καρεκλίστας

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία Atena – Κεραυνοί, χαλάζι, έντονες καταιγίδες και 9 περιοχές στο επίκεντρο (video)

Non binary απάντησε στον Σεφερλή: «Σε θυμάμαι να κάνεις τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου για την ασθένεια της μητέρας της: «Με έχει διαλύσει, δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό» (Video)

Συγκλονίζει η Ελένη Ράντου για την ασθένεια της μητέρας της: «Με έχει διαλύσει, δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με αυτό» (Video)

«Εμένα με έχει διαλύσει από πάρα πολλές πλευρές. Με έχει κάνει να νιώσω αβοήθητη. Δεν…

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιερέας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο ιερέας για ενδοοικογενειακή απειλή σε βάρος της πρεσβυτέρας

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την συγκεκριμένη πράξη, ενώ με την ίδια απόφαση επέβαλε…

Λιδάκης από ΠΑΓΝΗ σε Άδωνι: «Ελάτε κύριε Μπόμπο να θαυμάσετε σκηνές απείρου κάλλους… απαιτούμε να παραιτηθείτε»

Λιδάκης από ΠΑΓΝΗ σε Άδωνι: «Ελάτε κύριε Μπόμπο να θαυμάσετε σκηνές απείρου κάλλους… απαιτούμε να παραιτηθείτε»

«Το σύστημα υγείας του οποίου ηγείται ο μπόμπος είναι άθλιο, πανάθλιο κ όχι μόνο» αναφέρει…