Newsroom

Newsroom

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί

6130807

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα Πέμπτη οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί στην Αθήνα.

Η απεργία ξεκίνησε στις 6 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής, με τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες ταξί να πραγματοποιούν συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας στις 9:30 το πρωί.

«Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ αποφάσισε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Ταξί της Αθήνας. Εκφράζοντας την αγανάκτηση του κλάδου απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του Υπ. Τουρισμού», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ.

«Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΤΑ που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024 στα γραφεία του Συνδικάτου μας, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 11 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του μεταφορικού έργου που προωθείται από το Υπ. Τουρισμού υπέρ των ΕΙΧ.

Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία θέλει να απαγορέψει δια νόμου τον έλεγχο που συνταγματικά έχουν δικαίωμα να ασκούν οι ελεγκτικές αρχές τόσο στους οδηγούς των συγκεκριμένων οχημάτων, όσο και στους μεταφερόμενους επιβάτες.

Η κυβέρνηση δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα της 9ης Ιουνίου που της έδωσε ο κλάδος και ο Ελληνικός λαός. Συνεχίζει ακάθεκτη το έργο ισοπέδωσης ενός ολόκληρου κλάδου υπέρ των καρτέλ. Όλοι στην μάχη. Υπερασπιζόμαστε την εργασία μας, τη ζωή μας και το μέλλον μας.

Η κυβέρνηση δείχνει με κάθε τρόπο την διάθεση της να απαλλοτριώσει το επάγγελμά μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα ολιγοπώλια και τις πολυεθνικές. Είναι στο χέρι μας να της δώσουμε να καταλάβει ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις πρακτικές υπονόμευσης που ακολουθεί απέναντι στην οικογενειακή μας γαλήνη και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό