Χορός πάνω σε πτώματα και αποκαΐδια

Ένας χρόνος αιματοβαμμένου αποκλεισμού στη Γάζα, ένας χρόνος υποκρισίας και προπαγάνδας από δυτικές κυβερνήσεις και μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

AP162588420360

Αυτή η Τρίτη είναι η πρώτη μέρα του δεύτερου έτους της γενοκτονίας των Παλαιστινίων στη Γάζα από ισραηλινούς πυραύλους, ρουκέτες, σφαίρες και χέρια. Ναι, χέρια, αιματοβαμμένα, σαν αυτά που κακοποίησαν φυλακισμένους χθες σε φυλακή του Ισραήλ, όπου γιορτάστηκε με αυτόν τον βάρβαρο και ελεεινό τρόπο η θλιβερή επέτειος.

«The New Paper», ονομάστηκε η επιχείρηση, η οποία έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας, με εκατοντάδες στρατιώτες και δεσμοφύλακες να μπουκάρουν στα κελιά ανυπεράσπιστων κρατουμένων και να τους κάνουν μαύρους στο ξύλο. Ήταν μάλιστα τόσο υπερήφανοι για το ανδραγάθημά τους και τόσο βέβαιοι για την ατιμωρησία, ώστε φρόντισαν να υπάρξει κινηματογραφικό και φωτογραφικό υλικό, ώστε να απαθανατιστούν οι σκηνές μέσω των social media .

Και τι να φοβηθούν, άλλωστε, οι ασύδοτοι; Όσο δυτικά μέσα ενημέρωσης με το ανάστημα του BBC και του CNN παρουσιάζουν συστηματικά και μεθοδικά την κτηνωδία ως «νόμιμη άμυνα» ξεπλένοντας εγκεφάλους και συνειδήσεις βαριεστημένων πολιτών, το Ισραήλ θα χορεύει πάνω σε πτώματα και αποκαΐδια.

Ο επιθετικός πόλεμος των «αντιποίνων» απλώθηκε στο Ιράν, τον Λίβανο και τη Συρία, η απειλή μίας παγκόσμιας σύρραξης είναι πλέον υπαρκτή, αλλά ο κυρ Παντελής από το Παγκράτι, ο μπαρμπα Πίτερ από το Άινταχο, η μαντάμ Μαρί από τη Βρέστη, ο χερ Χάνσι από το Μπαϊρόιτ και ο γκόσπονταρ Βλάντιμιρ από την Οστράβα ομνύουν με μία φωνή στο αναφαίρετο δικαίωμα του ισραηλινού στρατού για αιματοκύλισμα αθώων.

Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας όπως η χθεσινή που έφτασε στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα γίνονται ολοένα μαζικότερες και συχνότερες προ της θηριωδίας, αλλά για τον «Μπίμπι» και για τους γενιτσάρους του πέρα βρέχει. «Υπεύθυνοι για τον θάνατο των παιδιών στη Γάζα είναι οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι», έγραψε κάποιος ακόλουθος του Έλον Μασκ χθες στο Twitter.

Πρόκειται για το γνωστό αφήγημα, «εσείς οι ίδιοι φταίτε για όσα τραβάτε», που πέρα από τα υπόλοιπα προσπερνάει αβασάνιστα δεκαετίας κρατικής τρομοκρατίας και γενοκτονικής πολιτικής ενάντια σε έναν ανέστιο λαό.

Το δράμα της Παλαιστίνης δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου 2023, αλλά το μακρινό 1948, με το διακήρυξη της αναξαρτησίας του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ, τη διχοτόμηση της περιοχής που ονομαζόταν Βρετανική Εντολή της Παλαιστίνης και την ήττα του Αραβικού Συνδέσμου στον πόλεμο που ξέσπασε μόλις άναψε το φυτίλι.

Αλλά ποιος έχει χρόνο και υπομονή για μαθήματα Ιστορίας; Οι πρώτοι που την ξέχασαν την Ιστορία είναι τα ίδια τα τέκνα του Ισραήλ, τα παιδιά και τα εγγόνια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Δοκιμάστε να συζητήσετε με κάποιους από τους χιλιάδες Ισραηλινούς τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Όχι μόνο θα τους βρείτε αδιάφορους για τη δολοφονική τακτική της πατρίδας τους στην Παλαιστίνη, αλλά θα δείτε στα μάτια τους εκνευρισμό και χαιρεκακία, στα όρια του μένους και του ταλιμπανισμού.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, έγινε άγριο επεισόδιο στην Ρόδο ανάμεσα σε ντόπιους διαδηλωτές και σε Ισραηλινούς τουρίστες, οι οποίοι ζήτησαν εξηγήσεις και απάντησαν με ύβρεις στα φιλοπαλαιστινιακά συνθήματα που τους τρυπούσαν τα αυτιά.

«Η επίθεση, στην αρχή με συνθήματα υπέρ του δολοφονικού πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ και στη συνέχεια με χειροδικίες, αλλά και απειλές του τύπου “θα σας σκοτώσουμε” , θα σας κόψουμε τα κεφάλια και άλλα παρόμοια, πήρε αποφασιστική απάντηση από τους συγκεντρωμένους και κόσμο που περνούσε από την περιοχή», διαβάζω στη σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη, σκέφτομαι ότι και εμείς οι Έλληνες θα συμπεριφερόμασταν με τον ίδιο τρόπο, και ίσως χειρότερο, εάν βρισκόμασταν στη θέση των Ισραηλινών και αντιμετωπίζαμε την οργή τρίτων λαών. Δικαίως, αδίκως, δεν έχει σημασία. Όλα κι όλα, εμάς είναι να μη μας πατήσεις τον κάλο και να μη μας θίξεις τον πατριωτισμό. Μπορούμε να κηρύξουμε ανένδοτο πόλεμο ακόμα και για τη μπάλα, που λέει ο λόγος. Εάν ήμασταν λαός σκεπτόμενος, δεν θα είχαμε καθισμένη στον σβέρκο μας μία δράκα από διεφθαρμένους εκμεταλλευτές και μισανθρώπους.

Τα χθεσινά μηνύματα των ξένων ηγετών και του ΟΗΕ μιλούσαν στην καλύτερη περίπτωση για ειρήνευση (Γκουτέρες), ενώ στη χειρότερη υπόσχονταν αμέριστη συμπαράσταση στο Ισραήλ (Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Μελόνι). Μοναχά ο …Ερντογάν τάχθηκε ξεκάθαρα με το μέρος των Παλαιστινίων, για τους δικούς του φυσικά λόγους:

«Αργά ή γρήγορα το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της γενοκτονίας», ξεσπάθωσε ο σουλτάνος.

Κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες παίζουν το παιχνίδι των ίσων αποστάσεων ανάλογα με την πολιτική τους τοποθέτηση, άλλες όπως η Corriere della Sera θυμίζουν ότι «το Ισραήλ προκαλεί τους πάντες»,

Corriere della Sera: «Το Ισραήλ προκαλεί τους πάντες, ένα χρόνο μετά»

αλλά στις ΗΠΑ δεν τολμάει κανείς να αρθρώσει λέξη για την τρομοκρατία που ασκεί το καθεστώς Νετανιάχου. Εάν ο ανεκδιήγητος Τραμπ ή η Κάμαλα Χάρις απαρνηθούν έστω με υπαινιγμό το Ισραήλ, θα ξεμείνουν από χρηματοδότηση και θα χάσουν τις εκλογές μετά πολλών επαίνων.

Αντί άλλης δικής μου φλυαρίας, σημειώνω τη φρικιαστική στατιστική του τρόμου. Στην εδώ και ένα χρόνο αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, 42.000 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμο και περίπου 100.000 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στα θύματα του πολέμου ήταν 16.900 παιδιά, 115 βρέφη κάτω των οκτώ μηνών και 11.500 γυναίκες.

Σχεδόν χίλιοι Παλαιστίνιοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα. Οι δημοσιογράφοι που δολοφονήθηκαν είναι 174. Περίπου 26.000 παιδιά έχουν χάσει τουλάχιστον έναν από τους δύο γονείς τους, 20.000 αγνοούνται, ενώ 3.500 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν λόγω υποσιτισμού. Από επτά ομαδικούς τάφους κοντά σε νοσοκομεία της Γάζας ανασύρθηκαν 520 πτώματα.

Πέντε παιδιά σκοτώνονται ή τραυματίζονται καθημερινά στη Δυτική Οχθη από τον περασμένο Οκτώβριο. Τουλάχιστον 177.000 γυναίκες στη Γάζα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο υγείας που μπορεί να τις οδηγήσει στον θάνατο (30.841 γυναίκες κινδυνεύουν από διαβήτη, 107.443 από υπέρταση, 18.583 από καρδιαγγειακές παθήσεις και 5.201 από καρκίνο).

Το 90% των σχολικών κτιρίων στη Λωρίδα της Γάζας υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν, ενώ 600.000 μαθητές της Γάζας δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Το 75% του πληθυσμού της Γάζας εκτοπίστηκε τουλάχιστον τέσσερις φορές. Κάπου 1.737.550 Παλαιστίνιοι έχουν μολυνθεί από μολυσματικές ασθένειες ως αποτέλεσμα εκτοπισμού.

Τα 2/3 των κτιρίων, περισσότερα δηλαδή από 160 χιλιάδες, έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές. Τα 16 από τα 36 νοσοκομεία της Γάζας λειτουργούν μερικώς, ενώ οι ισραηλινές επιθέσεις σε δομές υγείας στον παλαιστινιακό θύλακο πλησιάζουν τις 500. Για τα 2,1 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας, υπάρχουν διαθέσιμες μόλις 1.400 νοσοκομειακές κλίνες.

Στον Λίβανο καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο (23 Σεπτεμβρίου) 569 νεκροί και 1.850 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες. Ήταν η πιο αιματηρή μέρα σε πολεμικές επιχειρήσεις συνολικά για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα.

Την ίδια μέρα καταστράφηκαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τις ισραηλινές ρουκέτες 23.000 σπίτια. Περίπου 240.000 πρόσφυγες έφυγαν για τη Συρία από την έναρξη των ισραηλινών επιδρομών, εκ των οποίων 176.080 Σύριοι πολίτες και 63.373 Λιβανέζοι.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ θρήνησε 1.189 νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, ενώ θανατώθηκαν και 6 όμηροι στη Ράφα στα τέλη Αυγούστου.

«Θα νικήσουμε τους εχθρούς μας», υποσχέθηκε ο αμετροεπής χασάπης Νετανιάχου. Αρκετές από τις απώλειες Ισραηλινών αναφέρεται ότι προήλθαν από δικά τους πυρά, κατά τη διάρκεια της επίθεσης της Χαμάς στο φεστιβάλ Supernova.

Ειδήσεις σήμερα:

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Γεροβασίλη θέτει ζήτημα διαγραφής Κασσελάκη – Ζητά σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής

Άδωνις: Εξήγησε γιατί η ΝΔ δεν ήθελε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Γερουλάνο ή την Διαμαντοπούλου (ηχητικό)

Κασσελάκης: Έστειλε εξώδικο σε ΠΓ και ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του πόθεν έσχες (εικόνα)

Υπουργός της κυβέρνησης αγόρασε σπίτι 1,2 εκατ. ευρώ στο κέντρο της Αθήνας: Τον μαρτύρησε φιλοκυβερνητικό site

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Τραγωδία στην Ισπανία: Τετραμελής οικογένεια βρήκε τραγικό θάνατο από έκρηξη μπαταρίας κινητού

andreas haslinger iD6mmn89YX4 unsplash

Τραγωδία στην Ισπανία: Τετραμελής οικογένεια βρήκε τραγικό θάνατο από έκρηξη μπαταρίας κινητού

Σύμφωνα με την έρευνα, το κινητό τηλέφωνο φορτιζόταν στο κάτω μέρος του σπιτιού, πάνω σε…

Επίθεση σε 69χρονο επιχειρηματία στο Ηράκλειο: Κύκλωμα τοκογλυφίας ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. – Συνελήφθη η δικηγόρος της οικογένειας

EK PERIPOLIKO

Επίθεση σε 69χρονο επιχειρηματία στο Ηράκλειο: Κύκλωμα τοκογλυφίας ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. – Συνελήφθη η δικηγόρος της οικογένειας

Η οικογένεια το βράδυ της Δευτέρας κατέθεσε στην Αστυνομία τα ονόματα τόσο της δικηγόρου που…