Χρήστος Σπίρτζης: Προειλημμένη η απόφαση της διαγραφής μου

Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «φράξια» χαρακτηρίζοντας ως παραβίαση του καταστατικού το γεγονός ότι η Επιτροπή αποδέχτηκε την καταγγελία των 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ

594659cb1dc524db308b458b

Με μια επιστολή – καταπέλτη προς την Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης, καταγγέλλει την ηγεσία για τακτικισμούς τονίζοντας ότι «η διαγραφή μου, αποτελεί για τον Πρόεδρο και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειλημμένη απόφαση».

Ειδικότερα, στην επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας  που  συνεδριάζει για το θέμα του την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου ο κ. Σπίρτζης  αναφέρει ότι «με την επιλεγείσα τακτική του «εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» του Προέδρου και των υποστηρικτών του, τη διατύπωση από τον Στέφανο Κασσελάκη θέσεων ξένων με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος μας αλλά και τη δημιουργία θεμάτων που προκαλούν συνεχώς εσωστρέφεια και τοξικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξυπηρετείται η ΝΔ και μόνο».

Ο κ. Σπίρτζης κάνει λόγο για «φράξια» χαρακτηρίζοντας ως παραβίαση του καταστατικού το γεγονός ότι η Επιτροπή αποδέχτηκε την καταγγελία των 70 μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι όμως προφανές ότι όταν κατατίθεται καταγγελία 70 μελών, που ανήκουν σε τελείως διαφορετικές οργανώσεις μελών, διαφορετικές νομαρχιακές οργανώσεις και όργανα, σε ένα ενιαίο κείμενο, αυτό αποτελεί από μόνο του, τον ορισμό  συγκρότησης φράξιας, που απαγορεύεται από το Καταστατικό μας και ως εκ τούτου όφειλε όχι μόνο να απορριφθεί αλλά να κληθούν για εξηγήσεις οι 70 υπογράφοντες», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.

«Θέτουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος»

«Δεν πρόκειται για πολιτική άποψη το να καλείς στην τηλεόραση τον Πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ» είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ, φωτογραφίζοντας τον Χρήστο Σπίρτζη.

«Μπορεί η Επιτροπή Δεοντολογίας να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται έτσι επιλέγουν συνειδητά να θέσουν τον εαυτό τους εκτός κόμματος. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να πάμε μπροστά» συμπλήρωσε.

Αν η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφασίσει διαγραφή ή αναστολή μέλους, θα πρέπει αυτό να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή.

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο – Η κακοκαιρία «χτυπά» την Αττική

Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο – Η κακοκαιρία «χτυπά» την Αττική

Προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων καρικών φαινομένων από το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου…