Debate ΗΠΑ: Η Κάμαλα Χάρις έστησε παγίδες στον Τραμπ, κι αυτός έπεσε μέσα (video)

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος "τσίμπησε" στα προβοκατόρικα σχόλια της αντιπάλου του - Ισχυρίστηκε ότι οι μετανάστες τρώνε... σκύλους και γάτες

CropImage 6

Ηλεκτρισμένη ήταν, όπως αναμενόταν, η ατμόσφαιρα στο πολυαναμενόμενο debate ανάμεσα στην Κάμαλα Χάρις και τον Ντόναλντ Τραμπ, τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, που διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε μία βραδιά γεμάτη ένταση.

Οι πρώτες αναλύσεις για το debate “δείχνουν” ως νικήτρια την Κάμαλα Χάρις, η οποία σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς έστηνε παγίδες στον αντίπαλό της με σκοπό να τον… κουρδίσει και να κάνει τους γνωστούς παραληρηματικούς του μονολόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε ένα σχόλιο της Κάμαλα Χάρις για τις συγκεντρώσεις του Τραμπ, τις οποίες χαρακτήρισε “βαρετές”, με αποτέλεσμα ο κόσμος να αποχωρεί από αυτές πριν το τέλος τους. “Ο κόσμος δε φεύγει από τις συγκεντρώσεις μου, έχουμε τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, τις πιο απίστευτες συγκεντρώσεις στην ιστορία της πολιτικής”, ήταν η (μάλλον υπερβολική) αντίδραση του έξαλλου Τραμπ.

Ακόμα και στο θέμα της μετανάστευσης, που αποτελεί “σημαία” του Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχασε πόντους, ισχυριζόμενος ότι οι μετανάστες… τρώνε τα κατοικίδια των Αμερικανών. “Στο Σπρίνγκφιλντ τρώνε σκύλους οι άνθρωποι που ήρθαν, τρώνε γάτες. Τρώνε κατοικίδια των ανθρώπων που ζουν εδώ. Αυτό συμβαίνει στη χώρα μας και είναι ντροπή”, ισχυρίστηκε.

Πάντως, όπως επισημαίνουν σχολιαστές, αυτή η φαινομενική “νίκη” της Κάμαλα Χάρις στo debate μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα – άλλωστε, το ίδιο είχε συμβεί και όταν ο Τραμπ είχε τεθεί αντιμέτωπος σε debate με τη Χίλαρι Κλίντον, και τότε δεν του είχε στοιχίσει την εκλογική νίκη.

Κατά τ’άλλα, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε για ακόμη μια φορά την αντίπαλό του πως είναι “μαρξίστρια”, ενώ την κατηγόρησε πως δεν έχει κανένα πρόγραμμα, και απλά ααντέγραψε αυτό του απερχόμενου προέδρου Τζο Μπάιντεν, “που συνοψίζεται σε τέσσερις φράσεις. Αυτές είναι απλά ‘θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τους φόρους’”, όπως σχολίασε. Επιπλέον, αρνήθηκε για ακόμη μια φορά να αναγνωρίσει πως ηττήθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2020 από τον Τζο Μπάιντεν, επιμένοντας στον ανυπόστατο ισχυρισμό του πως διαπράχθηκε νοθεία, ενώ υποστήριξε πως με την Κάμαλα Χάρις “το Ισραήλ θα χαθεί” αν κερδίσει εκείνη τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. “Απεχθάνεται το Ισραήλ. Αν γίνει πρόεδρος αυτή, πιστεύω ότι το Ισραήλ δεν θα υπάρχει πλέον σε δυο χρόνια. Το Ισραήλ θα χαθεί”, προέβλεψε.

Από την πλευρά της, η Κάμαλα Χάρις αντέτεινε πως η κυβέρνηση των Δημοκρατικών “συμμάζεψε το χάλι” που άφησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ιδίως στην οικονομία, ενώ τον κατηγόρησε πως θέλει να διχάσει ξανά τη χώρα στο ζήτημα των φυλετικών σχέσεων. “Πιστεύω πως είναι τραγωδία το ότι έχουμε κάποιον που θέλει να γίνει πρόεδρος και μόνιμα, σ’ όλη του την καριέρα, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ζήτημα των φυλετικών σχέσεων για να διχάσει τους Αμερικανούς”, τόνισε. Η ίδια σχολίασε πως ο Τραμπ είναι “περίγελος” των ξένων ηγετών, εξηγώντας ότι είναι “διαβόητο” το ότι “δικτάτορες και αυταρχικοί ηγέτες εύχονται να γίνετε ξανά πρόεδρος διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως μπορούν να σας χειραγωγήσουν κολακεύοντάς σας και κάνοντάς σας χάρες”.

Key moments from Trump-Harris debate

 

Σε αντίθεση με τις πρώτες αναλύσεις για το debate, ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την ολοκλήρωσή του διαβεβαίωσε πως αυτή ήταν η καλύτερη επίδοση που σημείωσε ποτέ σε τηλεμαχία, ενώ κατηγόρησε τους δυο συντονιστές του δικτύου ABC ότι μεροληπτούσαν εις βάρος του.

“Πιστεύω πως αυτό ήταν το καλύτερο μου ντιμπέιτ (…) ακόμη περισσότερο διότι ήταν τρεις εναντίον ενός!”, ανέφερε ο μεγιστάνας μέσω Truth Social, ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που αποτελεί προσωπικό του δημιούργημα, μετά την εκπομπή.

Από την πλευρά της, η Κάμαλα Χάρις προτείνει στον Ντόναλντ Τραμπ να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα δεύτερη τηλεμαχία ανάμεσά τους, και το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το οποίο προτιμά η αμερικανική δεξιά, γνωστοποίησε πως ήδη πρότεινε να οργανώσει αυτό δεύτερη τηλεμαχία, τον Οκτώβριο, με επιστολές που απηύθυνε στις εκστρατείες των δύο υποψηφίων αμέσως μετά το τέλος του debate.

Ειδήσεις σήμερα:

Μωραΐτης: Η απάντηση στις δηλώσεις Φάμελλου για Κασσελάκη – «Παιδιά στα Γκούλαγκ κατευθείαν»

Non binary απάντησε στον Σεφερλή: «Σε θυμάμαι να κάνεις τον γκέι στην τηλεόραση με ατάκες που δεν θα ξεχάσω ποτέ»

Αδιανόητη καταγγελία για αισχροκέρδεια: Στο Σύνταγμα χρέωσαν ένα σακουλάκι γαριδάκια 6,5 ευρώ

Λιδάκης από ΠΑΓΝΗ σε Άδωνι: «Ελάτε κύριε Μπόμπο να θαυμάσετε σκηνές απείρου κάλλους… απαιτούμε να παραιτηθείτε»

Δούσης: Η απάντηση στο TikTok για το «πάει μόνο στα ακριβά» – «Οι Εικόνες είναι ένα λαϊκό προϊόν» (video)

Δούσης: Η απάντηση στο TikTok για το «πάει μόνο στα ακριβά» – «Οι Εικόνες είναι ένα λαϊκό προϊόν» (video)

«Εγώ μεγάλωσα στο Αιγάλεω. Είχα χρήματα; Μάζευα, πήγαινα στο καλό και μετά 3 μέρες έτρωγα…

Τροχαίο στη Νίκαια: Σκοτώθηκε 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Θηβών – Η μηχανή είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα

Τροχαίο στη Νίκαια: Σκοτώθηκε 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Θηβών – Η μηχανή είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα

Μια μηχανή που οδηγούσε 28χρονος εξετράπη της πορείας της, έπεσε πάνω σε βιτρίνες καταστημάτων, καθώς…