Debate ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης και Δούκας διασταύρωσαν τα ξίφη τους – «Δεν είσαι Μιτεράν, ούτε Ερντογάν»

Άναψαν τα αίματα ανάμεσα στα δύο φαβορί για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών

6317996 1024x681 1

Άναψαν τα αίματα στο debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανάμεσα στα δύο φαβορί για την πρόκριση στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών: ο μεν Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον Χάρη Δούκα ως “τον πιο ευνοημένο” από τη στρατηγική ανανέωσης που ακολούθησε ο ίδιος ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο δε Χάρης Δούκας κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για αλλαγή στάσης ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο Χάρης Δούκας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ότι δεν αξιοποίησε τους 270.000 πολίτες που συμμετείχαν στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά: “Χάραξα μία στρατηγική που είχε χαραχτεί από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά. Δεν υπήρξα γεφυρατζής ούτε προς τη Δεξιά, ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Επένδυσα πολύ στην ανανέωση και μου κάνει εντύπωση πως εσύ, ο πιο ευνοημένος από αυτή την απόφαση, πραγματικά υποτιμάς όλα αυτά. Αν το καλοκαίρι του 2023 δεν σου είχα κάνει αυτή την πρόταση με ένα οργανωμένο σχέδιο, να ενώσουμε δυνάμεις και να κερδίσουμε τον δήμο της Αθήνας, ουδέποτε θα είχες εκλεγεί δήμαρχος”.

Η αναφορά περί “ευνοημένου” ενόχλησε τον Χάρη Δούκα, ο οποίος ξεκαθάρισε: “Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή στο ΠΑΣΟΚ, ήμουν απλό μέλος στον τομέα Ενέργειας, ήμουν γραμματέας με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά στα πιο δύσκολα, γραμματέας Ενέργειας, ήμουν μαζί σου Νίκο, και παλέψαμε πάρα πολύ, επίσης για να σηκώσουμε το ΠΑΣΟΚ. Άρα, δεν βλέπω γιατί αυτή η διατύπωση και νομίζω ότι δεν μας τιμάει να χρησιμοποιούμε τέτοιες διατυπώσεις”.

Ο ίδιος απάντησε στον ισχυρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη ότι ήταν εκείνος που του έκανε την πρόταση για να κατέβει υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων: “Τότε λέγατε στις συσκέψεις ‘τρελός είναι να αναλάβει την ευθύνη;”. Και όντως, την ανέλαβα, 3 Αυγούστου, όταν πολλά άλλα στελέχη (και το ξέρεις κι εσύ πάρα πολύ καλά) είχαν κρυφτεί, δεν ήθελαν τη φθορά. Οφείλω να πω, λοιπόν, ότι δώσαμε μια πολύ μεγάλη μάχη γιατί πιστέψαμε ότι δεν υπάρχει ένας δεδομένος νικητής και δεν υπάρχουν χαμένες μάχες, αλλά υπάρχουν μάχες που μπορούν να δοθούν και να κερδηθούν κόντρα σε εδραιωμένα συστήματα. Και το λέω αυτό γιατί πρέπει πρώτα από όλα να είναι η ενότητα και αυτό σημαίνει να μη θολώνουμε το μήνυμα και πολύ μεγάλες νίκες της παράταξής μας να τις αποδίδουμε στην παράταξη και στις προσπάθειες όλων”.

Ο Χάρης Δούκας άφησε επίσης αιχμές για τη στάση του προέδρου του κόμματος ως προς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σημειώνοντας: “Δήλωσες ότι η τρίτη θέση στις ευρωεκλογές είναι πολιτική ήττα, αλλά το ίδιο βράδυ εμφανίστηκες ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και όσοι διατυπώσαμε άλλη άποψη απείλησες με διαγραφές. Μήπως εσύ, τελικά, έλεγες άλλα επτά παρά πέντε και άλλα επτά και πέντε;”.

Απαντώντας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι έχει διαγράψει μόνο ένα πρόσωπο στην πολιτική του σταδιοδρομία ως πρόεδρος, την Εύα Καϊλή, “άρα, κατηγορίες Κιμ Γιονγκ Ουν και διαγραφές απευθύνονται σε άλλον”, ενώ χαρακτήρισε λάθος να υποτιμά ο αντίπαλός του τις επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δε δήμους και περιφέρειες.

Ανδρουλάκης: “Δεν είσαι Μιτεράν, ευτυχώς ούτε Ερντογάν“.

Σκληρή κόντρα προκάλεσε και η αναφορά του Χάρη Δούκα σε γνωστές περιπτώσεις δημάρχων στο εξωτερικό που ήταν ταυτόχρονα και υποψήφιοι για τα κόμματά τους, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σχολιάζει: “Δεν είσαι Μιτεράν, ευτυχώς ούτε Ερντογάν“.

“Νίκο, αυτό που έκανες ήταν απρέπεια”, αντέδρασε ο Χάρης Δούκας, εξηγώντας: “Λέω ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό κεκτημένο και παρουσιάζω κάποιες πολύ γνωστές προσωπικότητες. Λέω και κάτι άλλο, ότι στην Ευρώπη των πόλεων και των περιφερειών μπορεί ένας δήμαρχος να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Δεν είναι δα και τόσο κακό και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και εσύ, Νίκο, όταν και ο Καμίνης ήταν δήμαρχος και υποψήφιος πρόεδρος, δεν έβαλες ποτέ θέμα”.

Ειδήσεις σήμερα:

Καυγάς Πορτοσάλτε και Κωνσταντινόπουλου για το poll του ΣΚΑΙ (video)

Μουρατίδης σε Μπογδάνο: «Να πλένετε το στόμα σας με αγιασμό όταν μιλάτε για την Ακρίτα» (video)

Debate ΠΑΣΟΚ: Ανέβηκαν οι τόνοι για τις υποκλοπές – Στο επίκεντρο η στάση της Διαμαντοπούλου (video)

Γλυφάδα: Το διαδικτυακό κάλεσμα για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης – «Ελάτε να τη δείρουμε» (video)

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Ζουγανέλης για τα βίντεο με τη λιποθυμία της Μαρινέλλας: «Δεν καταρρέει κανένας μύθος έτσι» (video)

Ζουγανέλης για τα βίντεο με τη λιποθυμία της Μαρινέλλας: «Δεν καταρρέει κανένας μύθος έτσι» (video)

«Η Μαρινέλλα είναι ένας άνθρωπος που ένιωθε πάντα την αγάπη από τον κόσμο και ήθελε…

Αφρική: Ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι είναι 26 χρονών αλλά δεν τον πιστεύει κανείς (photo)

Αφρική: Ποδοσφαιριστής υποστηρίζει ότι είναι 26 χρονών αλλά δεν τον πιστεύει κανείς (photo)

Ο Ντέιβιντ Μπανγκούλ λέει ότι είναι 26 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας

Μαρινέλλα: Πληροφορίες ότι δεν διασωληνώθηκε και επικοινωνεί με το περιβάλλον – Το επόμενο κρίσιμο 48ωρο

Μαρινέλλα: Πληροφορίες ότι δεν διασωληνώθηκε και επικοινωνεί με το περιβάλλον – Το επόμενο κρίσιμο 48ωρο

Σύμφωνα με τους γιατρούς η Μαρινέλλα ανταποκρίθηκε στην πρώτη θεραπευτική αγωγή που της χορηγήθηκε από…

Παππάς: Υπέγραψα για την υποψηφιότητα Πολάκη – Θα υπογράψω και για τον Κασσελάκη

Παππάς: Υπέγραψα για την υποψηφιότητα Πολάκη – Θα υπογράψω και για τον Κασσελάκη

«Έχω το δικαίωμα να υπογράψω για περισσότερες από μία υποψηφιότητες στις προεδρικές εκλογές του κόμματος»,…

Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη και «ντέρμπι» Διαμαντοπούλου – Δούκα για τον β’ γύρο (video)

Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη και «ντέρμπι» Διαμαντοπούλου – Δούκα για τον β’ γύρο (video)

Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον κοντά και οι μετρήσεις δείχνουν ότι οι διαφορές…