«Δεν μισώ τον δολοφόνο της κόρης μου, θέλω απλώς να μάθω πώς τη σκότωσε» – Συγκλονίζει η μητέρα της Libby Squire

«Χρειάζεται θάρρος να έρθει να αντικρίσει τη μητέρα της κοπέλας που δολοφόνησε», λέει σήμερα η μητέρα της Libby - Η υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης Libby Squire το 2019 στο Hull, ανατολικά του Yorkshire της Αγγλίας, είχε συγκλονίσει όλη τη Βρετανία.

skynews liby squire pawel relowicz 5269183

Η υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης Libby Squire το 2019 στο Hull, ανατολικά του Yorkshire της Αγγλίας, είχε συγκλονίσει όλη τη Βρετανία. Η 21χρονη φοιτήτρια είχε εξαφανιστεί μετά από μια έξοδο μς τις συμφοιτήτριές της στις 31 Ιανουαρίου 2019, και τελικά στις 20 Μαρτίου – επτά εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της – βρέθηκε η σορός της.

Τη σορό της 21χρονης εντόπισαν ψαράδες στο ποτάμι Humber Estuary. Η σορός της κοπέλας ήταν σε τόσο προχωρημένη σήψη που ήταν αδύνατο να εξακριβωθεί η ακριβής αιτία του θανάτου της.

Ο 24χρονος (τότε) Pawel Relowicz, είχε ήδη συλληφθεί λίγες εβδομάδες νωρίτερα ως ύποπτος για την απαγωγή της 21χρονης εξαιτίας κάμερας ασφαλείας που τον είχε καταγράψει στο σημείο όπου και εξαφανίστηκε. Ο 24χρονος τελικά συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια, (τουλάχιστον 27 χρόνια) τον Φεβρουάριο του 2021, με τις κατηγορίες του βιασμού, και της ανθρωποκτονίας της Squire.

Τρία χρόνια μετά σύμφωνα με τη dailymail.co.uk, η μητέρα της προχώρησε σε μια συγκλονιστική ομολογία, καθώς είναι έτοιμη να βρεθεί αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της κόρης της. Η μητέρα της Libby Squire, Lisa Squire ζήτησε να συναντήσει τον 26χρονο (πλέον) Pawel Relowicz, καθώς έχει πολλά ερωτήματα, όπως υποστηρίζει η ίδια.

Εκείνο που θέλει να μάθει όπως λέει η ίδια η μητέρα, είναι το πώς ακριβώς δολοφονήθηκε η κόρη της. Από την άλλη πλευρά, ο δε Relowiez, ο οποίος φέρεται να είναι πλέον υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών και να συμμετέχει ενεργά σε καμπάνιες και δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ενάντια στη βία, δεν έχει αποδεχτεί την ενοχή του μέχρι σήμερα.

Τι είπε η μητέρα της 21χρονης για την πρωτοβουλία της να συναντήσει τον Pawel Relowicz:

«Αντιλαμβάνομαι πως πρέπει να ξέρει πως έχει ο ίδιος κάποιον έλεγχο επάνω σε αυτό. Έχει διαπράξει τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Πρέπει να έχει μια νευρικότητα. Ωστόσο χρειάζεται θάρρος να έρθει να αντικρίσει τη μητέρα της κοπέλας που δολοφόνησε. Δεν τον μισώ, πραγματικά δεν τον μισώ. Βρίσκω το συναίσθημα μίσους ως ένα τρομερά εξαντλητικό συναίσθημα, και όταν θρηνείς κάποιον αυτό από μόνο καταλαμβάνει αρκετό «χώρο» και ενέργεια. Υπάρχουν μέρες που δεν μπορώ να σταθώ ως μητέρα στο πλευρό των άλλων μου παιδιών, να πάω στη δουλειά ή να βγάλω βόλτα το σκύλο. Θέλω απλά να βυθιστώ στον δικό μου κόσμο, αυτόν της Libby».

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…