Newsroom

Newsroom

Δέσποινα Βανδή: «Βγήκαμε με προστασία από την Τουρκία» – Η αποκάλυψη συνεργάτιδας της τραγουδίστριας

Ντόρο έχει προκαλέσει η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να ακυρώσει συναυλία της στην Τουρκία

5615357

Χαμό έχει προκαλέσει στην Τουρκία και τα ΜΜΕ της χώρας η απόφαση της Δέσποινας Βανδή να μην τραγουδήσει σε συναυλία που έγινε σε εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας επειδή στο σημείο υπήρχαν αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ, με συνεργάτιδα της να αποκαλύπτει πως έφυγαν απ’ την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα η Ελένη Λιάκου ανέφερε ακριβώς τι έγινε κατά τη διάρκεια αυτής της δυσάρεστης εμπειρίας, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι όλοι τους αποχώρησαν απ’ την Τουρκία με προστασία, καθώς υπήρχε αρκετά παράξενο κλίμα.

Αναλυτικότερα αυτή ανέφερε: «Είχαμε μια συναυλία στο Τσεσμέ της Τουρκίας, με το εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας. Φτάσαμε εκεί, έστησαν τη σκηνή αυτοί και την ώρα που φτάσαμε για soundcheck με την μπάντα, ήταν αναρτημένα μπάνερ πίσω στη σκηνή.

Η σκηνή είναι συνήθως καθαρή. Ήταν πολύ μεγάλη η αφίσα. Ήταν ένα μπάνερ του Κεμάλ και η τούρκικη σημαία. Εμείς περιμέναμε στο καμαρίνι να βγούμε και μας έγινε η ανακοίνωση ότι δεν θα βγούμε στη σκηνή.

Βγήκαμε με προστασία, γιατί μίλησε μετά αυτή η δήμαρχος λίγο πιο έντονα και ο κόσμος είχε αναστατωθεί. Μας έβγαλαν έξω και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο. Η Δέσποινα Βανδή έφυγε κατευθείαν, εμείς φύγαμε σήμερα. Είμαστε καλά».

Δέσποινα Βανδή: Τι πραγματικά συνέβη και ακύρωσε τη συναυλία της στην Τουρκία ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων

Χαμός έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στηνΤουρκία και πιο συγκεκριμένα στο Τσεσμέ της Σμύρνης, καθώς ηΔέσποινα Βανδή επρόκειτο να τραγουδήσει στη συναυλία που οργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV), με την ίδια να ακυρώνει την εμφάνιση της την τελευταία στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα η καλλιτέχνης όταν βρέθηκε εκεί διαπίστωσε πως στον χώρο υπήρχαν αναρτημένες αφίσες του Κεμάλ Ατατούρκ και δεν θέλησε να ανέβει στη σκηνή, πράγμα που έκανε τη δήμαρχο της περιοχής αλλά και τα Τούρκιμα μέσα ενημέρωσης να της επιτεθούν.

Πιο συγκεκριμένα  η δήμαρχος του Τσεσμέ, Λαλ Ντενίζλι, ανέβηκε στην σκηνή και είπε πως η Δέσποινα Βανδή δεν θέλει τη σημαία της Τουρκίας και την αφίσα του Κεμάν, με το κοινό να γιουχάρει την τραγουδίστρια και τη δήμαρχο να επισημαίνει «δεν νομίζω ότι είναι καν ο άνθρωπος για τον οποίο αξίζει να σπαταλήσεις την ανάσα σου.
Θυσιάσαμε πολλούς μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα εδάφη και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδελφοσύνη και η αιώνια φιλία θα νικήσουν πάντα».
Βέβαια η Ντενίζλι δεν σταμάτησε εκεί καθώς πρόσθεσε: «Καμία δύναμη δεν μπορεί να τολμήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ. Δεν μπορεί ούτε καν να το σκεφτεί. Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης.
Με ηρεμία, με ψυχραιμία. Εύχομαι όμως ότι σε όποια χώρα και αν πάει, δεν θα σκεφτεί καν να κατεβάσει τη σημαία αυτής της χώρας, που κερδήθηκε με αίμα, τη σημαία για την οποία θυσίασαν τη ζωή του πολλά τέκνα της πατρίδας και την οποία έκαναν σύμβολο αυτής της χώρας. Εύχομαι ότι αυτό θα γίνει ένα ιστορικό μάθημα για εκείνη».

Δέσποινα Βανδή: Η απάντηση της για την ακύρωση της συναυλίας στην Τουρκία

Η τραγουδίστρια απ’ την πλευρά της θέλησε να απαντήσει μέσω των social media, λέγοντας: «Το TEV μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο.

Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Καταγραφή 18

Μάλιστα μετά από την πράξη της, αλλά και τις επιθέσεις που δέχθηκε, το Twitter πήρε θέση υπέρ της

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Η γιατρός Κατερίνα Γαβαλά ξεμπρόστιασε κυβέρνηση και Θεμιστοκλέους για τη «στημένη συνάντηση» στην Κω (video)

Ρουμάνα ευρωβουλευτής πήγε στις Βρυξέλλες με φίμωτρο και ζητούσε ιερέα να τους διαβάσει – Η αντίδραση του Νίκου Παππά (video)

Η Τζάκρη πάγωσε τον «αδιάβαστο» Οικονόμου: «Δεν τον ξέρετε πως στην κυβέρνηση έχουμε 3 υμνητές της Χούντας;» (video)

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι (Video)

thessaloniki epeisodio allodapoi 1

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα, τα έκαναν «γυαλιά – καρφιά» και χτύπησαν ζευγάρι (Video)

Ακόμα, αφαίρεσαν από τα θύματα δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 400 ευρώ.

Καιρός: Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει – Οι περιοχές που θα “καούν” και η προειδοποίηση του Αρναούτογλου (Video)

6271764 640x426 1

Καιρός: Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει – Οι περιοχές που θα “καούν” και η προειδοποίηση του Αρναούτογλου (Video)

Δείτε τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα έως και τις 25/7 με μια μόνο ματιά.