ΔΕΘ -Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα

Το περίγραμμα της προοδευτικής αλλαγής έδωσε ο Νίκος Παππάς κατά την συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ.

παπασς συνεντευξη

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή» και αποκάλεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως την «δυστοπία που θα ανατρέψουν οι προοδευτικές δυνάμεις με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αιχμή και την πρωτοπορία».

Το «πακέτο» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιλαμβάνει φορολόγηση υπερκερδών, διατίμηση, κρατικοποίηση ΔΕΗ στην ενέργεια, μείωση έμμεσων φόρων, έλεγχο τιμών σε όλη την αλυσίδα από το χωράφι ως το ράφι για την ακρίβεια. «Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί την ακρίβεια» εναντίον της μεσαίας τάξης, είπε κάνοντας λόγο για «μεθοδευμένη πολιτική» της κυβέρνησης Μητσοτάκη που περιλαμβάνεται και στο σχέδιο Πισσαρίδη.

 

Η Αριστερά θα μπορέσει να γίνει ξανά «κυβερνώσα γιατί έχει το ιδεολογικό και πολιτικό απόθεμα», τόνισε ο κ. Παππάς, ενώ αναφέρθηκε και στον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη: «Ο κ. Βορίδης κινείται σαν το ψάρι στο νερό μέσα στη ΝΔ και αυτό δείχνει και την ιδεολογική μετατόπιση του κόμματος. Το κεντρώο περιτύλιγμα που προσπαθεί να δείξει ο κ. Μητσοτάκης για τη ΝΔ δεν ισχύει».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί έναν ιστορικό αναθεωρητισμό όσον αφορά το μετεμφυλιακό κράτος, ώστε να υπάρξει περιθώριο για προερχόμενους από την άκρα δεξιά. Επεσήμαε πως ο αναθεωρητισμός του πρωθυπουργού συνεχίζεται και στην πρόσφατη ιστορία μας.

 

Ο Ν. Παππάς κατέρριψε το κυβερνητικό αφήγημα για οικονομία με ανάπτυξη επικαλούμενος την Moodys που δεν έβαλε την Ελλάδα στις αξιόχρεες χώρες. «Η κυβέρνηση δεν πήρε αυτό που ήθελε» είπε και πρόσθεσε εμφατικά: «δεν υπάρχει αναπτυξιακό θαύμα: 23οι στους 27 είμαστε με τους κρουνούς να τρέχουν». Υπενθύμισε μάλιστα ότι «εμείς με το ένα χέρι πισθάγκωνα δεμένο βγάλαμε την οικονομία από τα μνημόνια»… «Η πορεία των δημοσιονομικών επιτρέπει παρεμβάσεις. Πρέπει να καταργηθεί το χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν επιβλήθηκε για φορολογικούς λόγους», ξεκαθάρισε.

«Όχι» σε διαγραφή Κασσελάκη

Ερωτώμενος για τα εσωκομματικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «δεν υπάρχει καμία τέτοια κουβέντα» όσον αφορά ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, ενώ τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που διεκδικεί την διακυβέρνηση υπό το φως της ραγδαίας φθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Μονολεκτικά απάντησε ο Ν. Παππάς σε ερωτήσεις για τον Στ. Κασσελάκη λέγοντας ότι μπορεί να είναι υποψήφιος και ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του. «’Όλες οι πλευρές να κάνουν βήματα», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς επισημαίνοντας ότι «στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν κουκουλοφόροι». «Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εξουσίες μη ελεγκτέες και μη ανακλητές. Αλίμονο αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του χωρίς έλεγχο και χωρίς δυνατότητα ανάκλησης», τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέπεμψε πολλές φορές «στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων», εκτίμησε πως «και γω προσωπικά ότι είναι κεφάλαιο για τη χώρα» ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε αν «μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να κάνει την υπέρβαση» και «να προταθεί στέλεχος από την αριστερά ή την ευρύτερη προοδευτική παράταξη» για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Διευκρίνισε ότι «δεν φωτογράφισε κανέναν» για υποψήφιο επισημαίνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει πολλά να δώσει στην Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στη Ελλάδα, είπε ο Νίκος Παππάς, απαντώντας σε ερώτηση για την δήλωση Αλαβάνου και πρόσθεσε ότι “ο κ. Αλαβάνος έχει αποχωρήσει εδώ και μία δεκαπενταετία”.

Να δεσμευτούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι την επόμενη ημέρα της εκλογής αρχηγού θα είναι όλοι στον κοινό αγώνα

«Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θεωρώ αυτονόητο ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δεσμευτούν ότι την επόμενη ημέρα της εκλογής αρχηγού θα όλοι είναι στον κοινό αγώνα», ανέφερε ο Νίκος Παππάς,

«Αυτό αφορά και τους υποψηφίους αρχηγούς και τους βουλευτές και τα στελέχη», πρόεσθεσε.

ΠΑΣΟΚ: Να αποτινάξει την εικόνα ότι ο Μητσοτάκης του παίρνει τα στελέχη

Για το ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «παρακολουθούμε τις εξελίξεις από τη θέση της επισπεύδουσας δύναμης» για την προοδευτική συνεργασία, ενώ υπενθύμισε το παράδειγμα της Γαλλίας και της συγκρότησης του Νέου Λαϊκού Μετώπου. Το ΠΑΣΟΚ «είναι σε σταυροδρόμι», ανέφερε ο Ν. Παππάς και επεσήμανε ότι ακόμα δεν έχει αποτινάξει την εικόνα ενός κόμματος από το οποίο ο Κ. Μητσοτάκη όποτε θέλει μπορεί να πάρει στελέχη. Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, είπε ο Ν. Παππάς, «τα προαπαιτούμενα είναι συνεργασία σε κοινωνικό επίπεδο, συνδικάτα, αυτοδιοίκηση και βεβαίως και στη Βουλή π.χ. χαράτσι, τραπεζικέ προμήθειες». «Να στείλουμε μήνυμα ότι έχουμε αντιληφθεί ποιοι είναι οι μηχανισμοί αναπαραγωγής του πλούτου υπέρ των λίγων», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη Νέα Αριστερά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι «δεν είναι καλή προϋπόθεση» ότι έφυγαν και κράτησαν τις έδρες τους. «Είναι ανοιχτή πληγή», είπε χαρακτηριστικά

Τέμπη: Προσωπικά υπεύθυνος για τη συγκάλυψη ο Μητσοτάκης

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο Ν. Παππάς για τα Τέμπη καταλογίζοντας ευθέως τις ευθύνες στον πρωθυπουργό. «Το μπάζωμα στα Τέμπη έγινε με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι «η κοινωνία ανατριχιάζει με την οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης της οποίας επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης». «Η πολιτική διάσταση του εγκλήματος είναι η εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Σαλαμίνα: Στο δρόμο πεταμένοι οι πυροσβέστες του νησιού

Εξωφρενική απόφαση του υπουργείου Παιδείας – Στέλνουν μαθητές Γ’Λυκείου από τους Αγ. Αναργύρους στο Περιστέρι!

Μωραΐτης κατά Φάμελλου – «Ήξερε ότι είχαν προβλήματα και τα αποκάλυψε μόλις έχασε τη θέση του»

Θεσσαλονίκη: Δύο άτομα βίασαν και λήστεψαν 23χρονο στη Μενεμένη

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις Αμερικανών και Ευρωπαίων που κατηγορούνται ότι ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

Βενεζουέλα: Έξι συλλήψεις Αμερικανών και Ευρωπαίων που κατηγορούνται ότι ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Βενεζουέλας ότι η CIA σχεδίασε τη δολοφονία του…

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για βιασμό και βιντεοσκόπηση 23χρονου

Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για βιασμό και βιντεοσκόπηση 23χρονου

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό, ληστεία, αλλά και παραβίαση του νόμου περί…