Διαμαρτυρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην ΔΟΕ για τον αποκλεισμό της Γκουντούρα (video)

Νέες δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας

Γκοντουρα

Mε έγγραφη ανακοίνωσή της προς τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξιφασκίας, Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, η ΕΟΕ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον άδικο αποκλεισμό της Δώρας Γκουντούρα με αντίπαλο Γαλλίδα αθλήτρια. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αποκλείστηκε στην προημιτελική φάση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με την ελληνική αποστολή να έχει έντονα παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Η επιστολή απεστάλη το πρωί της Τρίτης με την υπογραφή του Αρχηγού Αποστολής, Πέτρου Συναδινού:

«Αγαπητέ κύριε Κατσιαδάκη,
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ επίσημα για τη μεταχείριση της Θεοδώρας ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο ατομικό της σπάθης στα προημιτελικά που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στον χώρο του Grand Palais. Ως ο Αρχηγός Αποστολής της Τeam Hellas και έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα, ανησυχώ σοβαρά για τις άδικες συνθήκες που επηρέασαν την απόδοση της Θεοδώρας.

Ειδικότερα:
1. Η Θεοδώρα υποβλήθηκε σε αποφάσεις που πιστεύουμε ότι ήταν μεροληπτικές και δεν είναι συμβατές με τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα. Σύμφωνα με το βίντεο του αγώνα και τη γνώμη των ειδικών, η κρίση των διαιτητών ήταν άδικη υπό την πίεση των Γάλλων παραγόντων. Όλα αυτά οδήγησαν στον αποκλεισμό της αθλήτριας μας από τον επόμενο γύρο.

2. Επιπλέον, αυτό που είδαμε όλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ότι η Θεοδώρα αντιμετώπισε ένα περιβάλλον που δεν ευνοούσε το fair play αλλά και μία ενοχλητική συμπεριφορά από πλευράς θεατών και επισήμων.

Είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα όλων των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά κυρίως για την ευημερία των συμμετεχόντων, όλοι οι αθλητές να αντιμετωπίζονται δίκαια και με σεβασμό. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα λάβει σοβαρά υπόψη τη διαμαρτυρία και θα διεξαγάγει διεξοδική έρευνα για το θέμα.

Είμαι διαθέσιμος να παράσχω οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση απαιτείται.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Με τους καλύτερους Ολυμπιακούς χαιρετισμούς
Πέτρος Συναδινός, Αρχηγός Αποστολής».

 

«Ένιωσα αδικημένη και αβοήθητη – Εγώ παίζω τίμια»

Μετά τον αποκλεισμό της από τη φάση των «8» των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, η Δώρα Γκουντούρα αναχωρεί για την Ελλάδα. 

Η ίδια δήλωσε «αδικημένη και αβοήθητη, όμως δεν θα αλλάξει κάτι. Ό,τι και να γίνει, η ιστορία έγραψε και δεν ξεγράφει».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ένιωσα αδικημένη κι αβοήθητη, όμως δεν θα αλλάξει κάτι. Ό,τι και να γίνει η ιστορία έγραψε δεν ξεγράφει. Εγώ είμαι 5η και εκείνη πρώτη. Δεν ξέρω αν αδικήθηκα επειδή ήταν η Γαλλίδα, δεν ξέρω αν τα λάθη ήταν εσκεμμένα. Εγώ προπονούμαι, παίζω τίμια. Είμαι βασισμένη στο fair play και θέλω να με αντιμετωπίζουν έτσι. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το αν ο διαιτητής ήταν αγχωμένος ή πληρωμένος. Στο σκορ αν και δεν πήραμε πόντους, ήμασταν κοντά. Στο τέλος, ζήτησα αναλυτικά βίντεο. Πάει, κοιτάζει και γυρίζει και λέει “καμίας”. Στην επόμενη φάση ζητάω πάλι βίντεο και πάλι μου λέει “καμίας”».

 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Greek freak δεν πτοείται από την ήττα με την Ισπανία και είναι έτοιμος να…