Newsroom

Newsroom

Διαρροή ισραηλινών σχεδίων για επίθεση στο Ιράν – Τι εξετάζει ο Νετανιάχου

Η κυβέρνηση Μπάιντεν φαίνεται να επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά την επικείμενη αντίδραση του Ισραήλ προς το Ιράν.

netanyahou ap

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση αποφεύγει να πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις, καθώς ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει πολλές φορές ζητήσει από το Ισραήλ να διασφαλίσει ότι η επίθεσή του δεν θα οδηγήσει σε κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Το ρεπορτάζ της Deutsche Welle αναφέρει ότι η διαρροή απόρρητων εγγράφων στο CNN, τα οποία προέρχονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έχει ερμηνευθεί από το Ισραήλ ως μια προσπάθεια της κυβέρνησης Μπάιντεν να καθυστερήσει τη στρατιωτική δράση. Τα έγγραφα που διέρρευσαν μέσω του λογαριασμού «Middle East Spectator» στο Telegram, χρονολογούνται από τις 15 και 16 Οκτωβρίου και αφορούν προετοιμασίες του Ισραήλ για την επίθεση, καθώς και στρατιωτικά σενάρια ασκήσεων της ισραηλινής αεροπορίας.

Αν και το CNN δεν δημοσιεύει αυτούσια τα έγγραφα, έχει γίνει γνωστό ότι διεξάγονται έρευνες στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τον εντοπισμό της πηγής της διαρροής. Στο Ισραήλ, πάντως, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, σχολίασε την εξέλιξη του πολέμου κατά τη διάρκεια αξιολόγησης στα βόρεια σύνορα.

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Screenshot 2024 10 20 200815

Βόρεια Κορέα: «Η ανατίναξη δρόμων με την Νότια Κορέα είναι εσωτερική υπόθεση της δημοκρατίας»

Η ανατίναξη των δρόμων προς τη Νότια Κορέα στο έδαφος της ΛΔΚ είναι εσωτερική υπόθεση…