Διεθνές βραβείο στο ντοκιμαντέρ του Τάκη Μπαρδάκου "Αθήνα από Κάτω"

Το σπαρακτικό ντοκιμαντέρ «Αθήνα Από Κάτω» που καταγράφει την Ελλάδα των νεόπτωχων, των ανέργων που ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, ως συνέπεια της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβληθεί στην χώρα μας, κέρδισε βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους, στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαρκελώνης Βarcelona Planet Film Festival.

579783921dc524d1588b46d6

Το φιλμ του Τάκη Μπαρδάκου «Το ντοκιμαντέρ των νεόπτωχων – Η Αθήνα από κάτω» ακολουθεί καθημερινές ιστορίες πολιτών, προβάλλοντας την κοινωνική ανισότητα και την αδικία. Στέκεται στις ουρές των συσσιτίων, μπαίνει μέσα σε σπίτια, που οι ένοικοι τους δεν έχουν ρεύμα, έχουν χάσει την δουλειά τους, την ζωή τους, τα πάντα…

Καταγράφει το φαινόμενο των αστέγων, τα συσσίτια, τα συγκλονιστικά ποσοστά ανεργίας και την κατάπτωση μεγάλων κοινωνικών στρωμάτων στην κατηγορία των νεόπτωχων, που εχουν μετατρέψει το όνειρο της ευημερίας σε έναν κοινωνικό-οικονομικό εφιάλτη.

«Ο σκοπός της προσπάθειας μας, είναι να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης και ποικιλόμορφης κοινότητας ανθρώπων, που να νοιάζονται βαθιά για τα θέματα ανθρωπισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, που θα ενωθούν μαζί μας και θα είναι η αρχή μιας πλατιάς ανθρωπιστικής κίνησης. Αυτό θέλουμε, γι αυτό αγωνιζόμαστε» σημειώνουν οι συντελεστές.

Η ταινία του σκηνοθέτη Τάκη Μπαρδάκου για την φτώχεια στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς καμία χρηματοδότηση από επίσημους φορείς, ή τηλεοπτικά δίκτυα και κατάφερε να διακριθεί σε ένα περιβάλλον μεγάλου ανταγωνισμού.


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε μήνυμα ενόψει του… τελικού κόντρα στην Αυστραλία: «Την Παρασκευή πάμε πάλι»

Ο Greek freak δεν πτοείται από την ήττα με την Ισπανία και είναι έτοιμος να…