Δίκη για δολοφονία Καραϊβάζ: Αθώοι δήλωσαν οι κατηγορούμενοι – «Στη ζωή μου έχω μαλώσει, δεν έχω σκοτώσει»

«Δεν έχω καμία σχέση με την δολοφονία του Καραϊβάζ. Δεν τον ήξερα. Από μικρός εργάζομαι»

ΔΙΚΗ ΚΑΡΑΙΒΑΖ 1391x864 1

Τα δύο αδέλφια στα οποία αποδίδεται η φυσική αυτουργία της δολοφονίας Καραϊβάζ αρνήθηκαν στις απολογίες τους οποιαδήποτε ανάμειξη με το φόνο του δημοσιογράφου.

«Δεν έχω καμία σχέση με την δολοφονία του Καραϊβάζ. Δεν τον ήξερα. Από μικρός εργάζομαι», υποστήριξε κατά την έναρξη της απολογίας του σήμερα το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο ένας από τα δύο αδέρφια (ο μεγαλύτερος) που κατηγορούνται ως οι φυσικοί αυτουργοί της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της εταιρίας καθαρισμού στην οποία ανήκει και το επίμαχο λευκό βαν που κατά το κατηγορητήριο συνέδεσε τα δύο αδέλφια με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Ο 49 ετών σήμερα κατηγορούμενος , περιέγραψε τη στιγμή της προσαγωγής του τον Απρίλιο του 2023 όταν:

«10 με 12 άτομα ήρθαν στο γραφείο μου με την πρόφαση ότι είναι από την Οικονομική Αστυνομία…» και τον προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ.

«Σκέφτηκα τι κακό μπορεί να έχω κάνει στην εφορία (…) ανεβαίνουμε στη ΓΑΔΑ (σ.σ μαζί με συνεργάτες του) μας χωρίζουν… αναρωτιόμουν τί συμβαίνει… δεν είναι τίποτα μου λέγανε. Κάποια στιγμή μου είπαν “εμπλέκεσαι στη δολοφονία του Καραϊβάζ … θυμήσου πού ήσουνα…”

Mου έκαναν ερωτήσεις για το βανάκι και αν το οδηγούσε ο αδερφός μου (…)εάν το έχω. Λέω δεν το δίνω το αυτοκίνητο στον αδελφό μου, ειδικά σε αυτόν γιατί τον θεωρώ σιδηροφάγο(…). Μου είπαν “πες μας ότι το αυτοκίνητο το είχε ο αδερφός σου, ότι οδηγούσε εκείνος… εσύ έχεις τέσσερα παιδιά αυτός έχει λεφτά”».

Σε ερωτήσεις της έδρας είπε πως δεν θυμόταν τι έκανε εκείνη τη μέρα και πως χρειάστηκε «να δω την ατζέντα μου να δω τι έκανα εκείνο τον καιρό. Ανοίγω 8 και 9 (Απριλίου) βλέπω ότι υπάρχει διανομή φυλλαδίων. Έτσι συνέδεσα τα γεγονότα και θυμήθηκα ότι πήγα στο Άλιμο για φυλλάδια μαζί με τον ανιψιό μου».

Ο πρόεδρος της έδρας διαπίστωσε πως δεν υπήρχε άλλη σημείωση στην ίδια ατζέντα για μοίρασμα φυλλαδίων και το επεσήμανε στον κατηγορούμενο ο οποίος είπε πως φυλλάδια μοίραζαν και υπάλληλοι της εταιρείας.

Σε ερώτηση της εισαγγελέα για δύο δολοφονημένους που συνδέονταν με τη Greek mafia ο 49χρονος είπε πως ο ένας ήταν φίλος και ό άλλος συνεργάτης του αδερφού του.

«Στη ζωή μου έχω μαλώσει, δεν έχω σκοτώσει»

Τη σκυτάλη πήρε ο έτερος κατηγορούμενος, 41 ετών, ο οποίος δήλωσε επίσης αθώος.

«Θέλω να πω την αλήθεια, εδώ παίζεται η ζωή μου. Θα μείνουν τα παιδιά μου ορφανά, θέλω δικαιοσύνη κύριε πρόεδρε… είχε πει δικηγόρος της πολιτικής αγωγής πως ο Καραϊβάζ δολοφονήθηκε για λόγους εθνικής ασφάλειας. Τι σχέση έχω εγώ με την εθνική ασφάλεια κύριε πρόεδρε»;

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων για τους ίδιους δολοφονημένους που αναφέραμε παραπάνω και φέρονται να είχαν σχέσεις με τη Greek mafia.

«Τον ξέρω (ανέφερε για τον ένα εκ των δύο). Γνώριζα ότι παρείχε προστασία (σ.σ σε μαγαζιά). Θέλω να είμαι ειλικρινής» και συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος δεν είχε σχέσεις με τέτοιες δουλειές. Για τον δεύτερο που ήταν και συνεργάτης του ο κατηγορούμενος πιστεύει πως τον δολοφόνησαν καθώς είχε βλέψεις «να επεκταθεί στο λαθραίο καύσιμο».

Ερωτήθηκε όπως ήταν φυσικό και για τις 9 Απριλίου του 2021, την ημέρα της δολοφονίας Καραϊβάζ, πού ήταν και τι έκανε. Υποστήριξε πως βρέθηκε με κάποιον συνεργάτη του στον Ασπρόπυργο για να βάλουν πινακίδες σε ένα φορτηγό που είχαν αγοράσει για δουλειά.

Ο συνεργάτης του είχε δημοσιεύσει στο Facebook δύο φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα.

Για την μία από τις δύο φωτογραφίες ρωτήθηκε από την εισαγγελέα αν είναι αυτός που απεικονίζεται.

«Εμένα η ζωή μου είναι δουλειά και γυμναστική. Αν μας είχαν συλλάβει 2-5 μήνες μετά θα κάναμε μία άρση απορρήτου που δικαιούμαστε και θα ξέραμε τα πάντα.

Το μόνο που με έκανε να θυμηθώ κάτι είναι η φωτογραφία στο Facebook. Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξε ο φίλος μου, ο Αντώνης και όχι εγώ για άλλοθι όπως ειπώθηκε, είναι άδικο αυτό που ακούστηκε».

Όταν ρωτήθηκε από την έδρα για βίντεο που εμπεριέχεται στη δικογραφία και τον δείχνει να χτυπά έναν άντρα ,υποστήριξε: «Δεν ήρθα εδώ να σας πω ότι είμαι άγιος, στη ζωή μου έχω μαλώσει, δεν έχω σκοτώσει. Είμαστε αθώοι».

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό ξυλοδαρμού υποστήριξε:

«Μου είχε αδειάσει πετρέλαιο αξίας 6000 ευρώ από το βυτιοφόρο μου για προσωπικές διαφορές το είχε κάνει και σε άλλους στο παρελθόν. Αν βλέπατε όλο το βίντεο… εκείνος μου επιτέθηκε πρώτος… είμαστε φίλοι. Είναι μια μαύρη στιγμή για μένα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Κατηγορήθηκα για ένα πλημμέλημα πριν 10 με 12 χρόνια… με έχουν συκοφαντήσει ότι έχω κάνει ληστεία, έχουν καταπατηθεί τα δικαιώματα μου, με πήγαν στις φυλακές Γρεβενών, ενώ ήμουν στο σχολείο και δεν είχα τσακωθεί με κανέναν … είναι άδικο αυτό, έχουμε καταστραφεί, δεν ξέρουμε πως θα μαζέψουμε τη δουλειά μας, πείτε μου τι πρέπει να κάνω να το κάνω τώρα, με δικά μου έξοδα, να τελειώνουμε».

Λίγο πριν την εκπνοή της σημερινής διαδικασίας ο πρόεδρος ρώτησε τα δύο αδέρφια πόσο βάρος και ύψος έχουν.

«89 κιλά και ύψος 1,76» είπε ο 41χρονος. «105 κιλά και ύψος 1,70» είπε ο μεγαλύτερος εκ των κατηγορουμένων.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα με την εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ηλεία: Πολύνεκρο δυστύχημα από σύγκρουση νταλίκας με τρία αυτοκίνητα – Πληροφορίες για νεκρή μητέρα και παιδί

Γιατρός αφιερώνει τραγούδι στον Άδωνι – «Είσαι η λαχτάρα μου, όταν πήζει η κ… μου» (video)

Νίκος Παππάς: Το story που αφιέρωσε στον Παύλο Πολάκη με άρωμα από Κρήτη (εικόνα)

Οι 22 παραλίες που χάνουν τη Γαλάζια Σημαία: Οι 2 πασίγνωστες στην Αττική – Αναλυτικά η ανακοίνωση

Νέες αποκαλύψεις για τον προπονητή ενόργανης που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού (video)

Νέες αποκαλύψεις για τον προπονητή ενόργανης που καταγγέλλεται για απόπειρα βιασμού (video)

Έντονες αναταράξεις στους κόλπους της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας έχει προκαλέσει η καταγγελία της 26χρονης πρωταθλήτριας…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτο φιάσκο στην τελετή έναρξης – Εξαφάνισαν τους σημαιφόρους της ελληνικής αποστολής!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτο φιάσκο στην τελετή έναρξης – Εξαφάνισαν τους σημαιφόρους της ελληνικής αποστολής!

Οι Γάλλοι διοργανωτές εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Απόπειρα βιασμού αθλήτριας της ενόργανης: Τέσσερις ακόμη καταγγελίες είχαν γίνει για τον ίδιο προπονητή (video)

Απόπειρα βιασμού αθλήτριας της ενόργανης: Τέσσερις ακόμη καταγγελίες είχαν γίνει για τον ίδιο προπονητή (video)

Το 2022 είχαν καταγγείλει τον προπονητή 4 ακόμα αθλήτριες της ενόργανης για γυμναστική για σεξουαλική…