Newsroom

Newsroom

Το "δημοψήφισμα" των ευρωεκλογών καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις

Ρυθμιστή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας θα αποτελέσει το αποτέλεσμα των κρίσιμων σημερινών ευρωεκλογών. Άλλωστε, η ευρωκάλπη είναι η…

ekloges 14

Ρυθμιστή του πολιτικού σκηνικού στη χώρα μας θα αποτελέσει το αποτέλεσμα των κρίσιμων σημερινών ευρωεκλογών. Άλλωστε, η ευρωκάλπη είναι η ευκαιρία των πολιτών για να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στην εκάστοτε εξουσία για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.
 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναμένουν την απάντηση του λαού στο «δημοψήφισμα», ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αποτέλεσματα στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, κυρίως η έκβαση της μάχης στην περιφέρεια της Αττικής και στον δήμο της Αθήνας.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και το κρίσιμο ερώτημα είναι σε ποιο ποσοστό θα διαμορφωθεί η τελική διαφορά.

Οι πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι σε συνάρτηση όχι μόνο με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και με την επίδοση του ΠΑΣΟΚ. Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπικές μετρήσεις τότε θα δοκιμαστεί σκληρά η εσωκομματική του συνοχή και θα τεθεί θέμα για τη συνέχιση της συμμετοχής του στην κυβέρνηση.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται επίσης στην επίδοση τη Χρυσής Αυγής, αλλά και σε αυτό της ΔΗΜΑΡ. Σημαντικό παραγόντα θα αποτελέσει και το ποσοσοτό των ΑΝΕΛ καθώς και το τι θα «εισπράξει» τελικά το Ποτάμι, που έδειξε να «ξεφουσκώνει» το τελευταίο διάστημα. Στη συνολική πολιτική «εξίσωση» θα προστεθεί επίσης και η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ.

Ράφα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι νεκρών ομήρων της Χαμάς που εντοπίστηκαν σε σήραγγα

omiroi arthroy

Ράφα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι νεκρών ομήρων της Χαμάς που εντοπίστηκαν σε σήραγγα

Ανάμεσα στις σορούς, και ο Ισραηλινοαμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν. Οι υπόλοιποι είναι οι Καρμέλ Γκατ, Έντεν…

Αλικαρνασσός: Ατύχημα στο λιμάνι – Πολυτελές γιοτ εμβόλισε σκάφος του τουρκικού λιμενικού (video)

1477961 limeniko2 930

Αλικαρνασσός: Ατύχημα στο λιμάνι – Πολυτελές γιοτ εμβόλισε σκάφος του τουρκικού λιμενικού (video)

Ένα σούπερ γιοτ μήκους 90 μέτρων εμβόλισε κατά λάθος σκάφος του τουρκικού λιμενικού!