Newsroom

Newsroom

Δημόσια συγγνώμη από τη Mitsubishi για τις "αμαρτίες" του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Δημόσια συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε Aμερικανούς στρατιώτες σε καταναγκαστικά έργα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ζήτησε η ιαπωνική εταιρεία οικοδομικών δραστηριοτήτων Mitsubishi Materials Corp., εκφράζοντας συγχρόνως τη μεταμέλεια της για «τα τραγικά γεγονότα στο παρελθόν μας».

kimura

Δημόσια συγγνώμη επειδή χρησιμοποίησε Aμερικανούς στρατιώτες σε καταναγκαστικά έργα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ζήτησε η ιαπωνική εταιρεία οικοδομικών δραστηριοτήτων Mitsubishi Materials Corp., εκφράζοντας συγχρόνως τη μεταμέλεια της για «τα τραγικά γεγονότα στο παρελθόν μας».

Η επίσημη συγγνώμη δόθηκε από τον ανώτατο γενικό διευθυντή της εταιρείας Χικάρου Κιμούρα, εκ μέρους της προκατόχου εταιρείας, Mitsubishi Mining, σε μια ειδική τελετή στο μουσείο του Κέντρου Σάιμον Βίζενταλ στο Λος Άντζελες.

Περίπου 12.000 Αμερικανοί αιχμάλωτοι πολέμου υποβλήθηκαν σε καταναγκαστικά έργα από την ιαπωνική κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρείες που είχαν έλλειψη εργατικών χεριών. Πάνω από 1.100 από αυτούς πέθαναν από τις κακουχίες, σύμφωνα με τον ραβίνο Αβραάμ Κούπερ, αναπληρωτή κοσμήτορα στο κέντρο.

Έξι στρατόπεδα αιχμαλώτων στην Ιαπωνία έχουν αποδειχθεί ότι είχαν διασυνδέσεις με τον κολοσσό Mitsubishi κατά τον πόλεμο. Σύμφωνα με τον ΜΚΟ Asia Policy Point είχαν συνολικά 2.041 κρατούμενους, από τους οποίους πάνω από 1.000 ήταν Αμερικανοί.

Ενώ προηγούμενοι πρωθυπουργοί έχουν ζητήσει συγγνώμη για τη βία που άσκησε η Ιαπωνία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ιδιωτικές εταιρείες δεν είχαν δείξει μεταμέλεια ως τώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο