Δημοσίευμα – καταπέλτης από το Politico για Τέμπη, υποκλοπές και ναυάγιο στην Πύλο

Πολύ σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Mitsotakis synedrio

Νέο δημοσίευμα – κόλαφο για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενεί το Politico αναφερόμενο «σε μια σειρά από σκάνδαλα», τα οποία είναι πολύ διαφορετικά, αλλά συμβάλλουν στην αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη καταρρέει στη χώρα.

Το εν λόγω ειδησεογραφικό μέσο αναφερόμενο σε τρεις μεγάλες υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει την Ελλάδα, Τέμπη, ναυάγιο στην Πύλο και υποκλοπές κάνει λόγο για «συγκαλυψη» και «αποτυχημένες έρευνες».

«Υπάρχει η αίσθηση μιας συστηματικής και συντονισμένης προσπάθειας να υποβαθμιστούν ορισμένα περιστατικά», δήλωσε ο Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη. Αυτό γεννά «υποψίες για απόπειρα συγκάλυψης» και αμέλεια που «θα μπορούσε να αφορά την πολιτική ηγεσία», σημείωσε ο ίδιος.

«Η Ελλάδα έχει βιώσει μια σειρά από σκάνδαλα που, αν και όλα είναι πολύ διαφορετικάσυμβάλουν στην αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη καταρρέει και ότι όσοι κατέχουν την εξουσία δεν θέλουν να τη διορθώσουν. Ή χειρότερα, είναι ένοχοι» αναφέρει χαρακτηριστικά το Politco εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

politico

 

 

Οι τρεις υποθέσεις που «καίνε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη

«Τρεις τεράστιες υποθέσεις έχουν δοκιμάσει την πίστη της χώρας στο δικαστικό σύστημα τα τελευταία δύο χρόνια. Δύο από αυτές σχετίζονται με καταστροφές: Ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα τον Φεβρουάριο του 2023 στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι και ένα ναυάγιο ανοιχτά των ακτών της Πελοποννήσου το περασμένο καλοκαίρι στο οποίο πνίγηκαν εκατοντάδες μετανάστες από την Ασία και την Αφρική», γράφει το γνωστό σάιτ.

Στη συνέχεια το Politico αναφέρεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Μάλιστα, σημειώνει ότι σε αυτό  σε αυτό είχε εμπλοκή η κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου απάλλαξε τους πολιτικούς, την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας από αδικήματα».

Στο κείμενο τονίζεται ο χειρισμός των παραπάνω υποθέσεων εγείρει ανησυχητικά ερωτήματα.

Το Politico επισημαίνει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι συγγενείς των θυμάτων αλλά και ανεξάρτητοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι υπήρξε μπλόκο σε καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων, αγνοήθηκαν νομικά έγγραφα, ενώ τα θύματα μπήκαν στο περιθώριο.

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Αυστραλία: Οι εργαζόμενοι θα μπορούν «να αποσυνδέονται» από την δουλειά τους

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Αυστραλία: Οι εργαζόμενοι θα μπορούν «να αποσυνδέονται» από την δουλειά τους

Σας στέλνει μηνύματα ο προϊστάμενός σας το Σαββατοκύριακο; Τα μέιλ από τη δουλειά σας συνεχίζουν…

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στην Εύβοια: Συνήθης για την περιοχή – Παρακολουθούμε το φαινόμενο

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στην Εύβοια: Συνήθης για την περιοχή – Παρακολουθούμε το φαινόμενο

«Δεν έχουμε πληροφορίες για επιπτώσεις στη βόρεια Εύβοια»