Δημοσκόπηση: Αγκομαχάει η ΝΔ να πιάσει το ποσοστό που έχει βάλει ως στόχο στις Ευρωεκλογές

Νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll, δείχνει ότι η κυβέρνηση πολυ δύσκολα θα ξεπεράσει το ποσοστό που έχει θέσει ως όρο ο πρωθυπουργός.

dimoskopisi new

Τα δεδομένα την εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου καταγράφει η δημοσκόπηση της Οpinion Poll για λογαριασμό του Action 24.

Στην έρευνα αποκαλύπτεται ένα σημαντικό ποσοστό που δηλώνει ότι μπορεί να αλλάξει την ψήφο του την τελευταία εβδομάδα, ενώ σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου η ΝΔ πέφτει και κάτω από το όριο του 30%. , γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει με άνεση δεύτερο κόμμα  και με διαφορά από το τρίτο ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ συνεχίζει να ολισθαίνει και να χάνει την 4η θέση από την Ελληνική Λύση.

Στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα εμφανίζονται με : Ν.Δ 28.5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,1%, ΠΑΣΟΚ 10,7%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7.8%, Κ.Κ.Ε 6.9%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3,2%, ΜΕΡΑ 25 2.3%, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2.4%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 2,2%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 2.3%, ΑΛΛΟ 3.6%, ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ 1.6%, ΑΠΟΧΗ 6.2% , ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12.8% . Σημειώνουμε ότι η γκρίζα ζώνη δεν υποχωρεί και φτάνει το 19.6%.

opinion prothesi 1
opinion prothesi 2

Σύμφωνα με την έρευνα , το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει στην εκτίμηση ψήφου ποσοστό 33%, ενώ αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης 16,2%. Τρίτο ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,3%.

Στην 4η θέση είναι η Ελληνική Λύση με 9%, ενώ κοντά βρίσκεται το ΚΚΕ με 8%. Στις πιο κάτω θέσεις γίνεται μάχη, με την Πλεύση Ελευθερίας να φτάνει το 3,7%, τη Νίκη το 3,4%, ενώ κάτω από το όριο του 3% είναι η Νέα Αριστερά με 2,7%, το ΜέΡΑ25 και η Φωνή Λογικής με 2,6%, οι Δημοκράτες 2,5% και το άλλο φτάνει στο 4%.

opinion ektimisi 1
opinion ektimisi 2
opinion psifow diaxronika

 

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι