Newsroom

Newsroom

Δημοσκόπηση Interview: 7 στους 10 θέλουν κάλπες στο ΠΑΣΟΚ – Ποιος προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία

Ποιον θεωρούν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ως τον πιο «δυνατό» αντίπαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

InCollage 20240628 143240542

Το ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα εκλογική αποτυχία, αυτή τη φορά στις ευρωεκλογές, φαίνεται ότι μέσα στο φθινόπωρο θα οδηγηθεί σε εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται ότι πλέον δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αντιπολιτευτικές φωνές εντός του κόμματός του.

Μάλιστα ο Χάρης Δούκας ουσιαστικά έχει δηλώσει πως θα συμμετέχει στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος, ενώ ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έχει δείξει ανοιχτά την στήριξή προς το πρόσωπό του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων την ίδια στιγμή δείχνει να προηγείται στην τελευταία δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό της POLITIC, με τον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί λίγο πιο πίσω.

Σύμφωνα με τη μέτρηση, επτά στους δέκα θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει εκλογή νέου προέδρου για το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, μετά και από τα ποσοστά στις ευρωεκλογές.

πασοκ3

Σε ότι αφορά τους υποψήφιους προέδρους ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%.

Τρίτος κατατάσσεται από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Παύλος Γερουλάνος (18,4%) ο οποίος έχει και αυτός ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.

Π1

Σημειώνεται πως η έρευνα μέτρησε και την υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς αποσύρθηκε κατά τη διάρκεια αυτής. Δεδομένου ότι ο κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος, η απόσυρση της υποψηφιότητάς του ευνοεί αυτή του κ. Δούκα.

Την ίδια ώρα ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται ως ο πιο «δυνατός» αντίπαλος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι το πιο υπολογίσιμο (18,3%) με αρκετό «αέρα» σε σύγκριση με τους άλλους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, μετά τον κ. Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του κ. Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο κ. Ανδρουλάκης (7,4%).

Π2
Τέλος, ως «ήττα» λογίζεται τόσο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (63,3%) όσο και από τους υπόλοιπους (76,1%) το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς παρ’ ότι το κόμμα αύξησε το ποσοστό του σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023, αλλά και εξέλεξε και έναν ευρωβουλευτή περισσότερο σε σχέση με το 2019, δεν κατάφερε να αναρριχηθεί στη δεύτερη θέση μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ο4

Ειδήσεις σήμερα:

Γιάμαλη: Η τελευταία εκπομπή στο KONTRA – Αποχαιρέτησε συγκινημένη το κοινό (video)

ANT1: Επέβαλε dress code στους εργαζόμενους – Οι σπόντες Παπαδάκη και Αναστασοπούλου (video)

Αποκάλυψη για Τέμπη: Κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας μεταφέρεται στο Κουλούρι – Μέχρι τώρα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη

Κερατσίνι: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή με σημάδια στραγγαλισμού – Όλα δείχνουν γυναικοκτονία

Νέα παρολίγον τραγωδία με τρένο της Hellenic Train – Η σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή

treno 7

Νέα παρολίγον τραγωδία με τρένο της Hellenic Train – Η σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή

Παρολίγον νέα τραγωδία με αμαξοστοιχία τρένου της Hellenic Train και ενός αυτοκινήτου σήμερα το μεσημέρι.