Δημοσκόπηση Metron- Η ακρίβεια «σκοτώνει» την κυβέρνηση

Απώλειες για το κυβερνών κόμμα καταγράφει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

δημοσκόπηση 1

Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Mega, δείχνει την κατρακύλα της ΝΔ όπώς και ότι είναι μακριά από τον στόχο του 33%. Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης δείχνουν την συνεχιζόμενη άνοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και το μειωμένο ενδιαφέρον για ευρωεκλογές. Στα αξιωσημείωτα, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε στηντρίτη θέση, ενώ υπάρχει μια μικρή υποχώρηση του του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης, όπως και το ενδεχόμενο να προστεθεί και το ΜέΡΑ25 στα κόμματα που θα αγγίξουν το 3%.

Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 25,4% στην πρόθεση ψήφου και 31% στην εκτίμηση ψήφου, ενώ ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση με 12,9% και 15,7% αντίστοιχα.

 

Το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 10,5% και 12,9%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,4% και 7,9%. Όσον αφορά την Ελληνική Λύση, στη εμφανίζεται πέμπτη στη συγκεκριμένη μέτρηση με 6% στην πρόθεση ψήφου και 7,3% στην εκτίμηση ψήφου.

dimoskopisi-metron-analysis-mega-0_f1083.jpg

Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 3,5% στην πρόθεση ψήφου και 4,2% στην εκτίμηση, η Νίκη 3% και 3,8% και η Νέα Αριστερά με 2,5% και 3% αντίστοιχα.

dimoskopisi-metron-analysis-mega-1_08582.jpg

Στη δημοσκόπηση παραμένει πλειοψηφική η αίσθηση ότι τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο, αφού αυτό πιστεύει το 61% των ερωτηθέντων την ώρα που το ποσοστό αυτών που πιστεύουν ότι πάνε προς την καλύτερη ανακάμπτει ελαφρά αλλά με 33% παραμένει πιο χαμηλό σε σχέση με τον χειμώνα.

metron poreia xoras

Ως προς τους λόγους της δυσαρέσκειας, εδώ το μεγάλο προβάδισμα το έχει η ακρίβεια, αφού αυτή διαλέγει ως αυθόρμητη απάντηση το 40% των ερωτηθέντων (33% τον Απρίλιο) και αμέσως μετά είναι η οικονομία με 25%, πράγμα που σημαίνει ότι αυτό που κατεξοχήν αποτελεί τους πολίτες είναι η οικονομική τους κατάσταση απέναντι στη σοβούσα κρίση κόστους ζωής και στη χώρα μας

metron provlimata

Αντίστοιχα, ως προς την αξιολόγηση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και εδώ διατηρείται η εικόνα που έχουμε δει όλο το τελευταίο διάστημα που είναι ότι ενώ υπάρχει αρκετά αρνητική εικόνα της κυβέρνησης (αρνητικές γνώμες 63%) υπάρχει ακόμη πιο αρνητική εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αρνητικές γνώμες 77%). Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση υποχωρούν ελαφρά στο 60% την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει στο 14%.

metron axiologisi kivernisis antipoliteusis

 

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

λεωτσακος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον βετεράνο της μουσικοκριτικής…

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

oikos anoxhs

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08) στην «γειτονιά του έρωτα», στην περιοχή των…