Δημοσκόπηση: Πώς κρίνουν Δούκα και Χαρδαλιά οι πολίτες της πρωτεύουσας

Δείτε τι πιστεύουν οι κάτοικοι της Αττικής για τους πρώτους μήνες των νέων τοπικών αυτοδιοικήσεων

6188640

Δεν φαίνεται να είναι θετική η εικόνα για την περιφερειακή και την πλειοψηφία των δημοτικών Αρχών στο Κεντρικό Τομέα Αθηνών μετά την ολοκλήρωση του πρώτου εξαμήνου της θητείας τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 18 έως 25 Ιουνίου 2024 σε δείγμα 1280 ατόμων.

Συγκεκριμένα:

-Αναφορικά με την Περιφέρεια Αττικής, ο το 48% θεωρεί ότι ο Ν. Χαρδαλιάς κινείται στην σωστή κατεύθυνση, έναντι του 36% που πιστεύει το αντίθετο. Σε σχέση με τα επιμέρους θέματα την καλύτερη εικόνα έχει ο Περιφερειάρχης στην διαχείριση του ΕΣΠΑ με το 19% να δηλώνει «Πολύ» ικανοποιημένο, το 30% «Λίγο» ικανοποιημένο και το 41% «Καθόλου».

Ακολουθεί η «διευκόλυνση των επιχειρήσεων», με 17% «Πολύ», 27% «Λίγο» 46% «Καθόλου», η «κατάρτιση του Αναπτυξιακού Προγράμματος», 13%, 24% και 35% αντίστοιχα αλλά με παραπάνω από 1 στους 4 (28%) να δηλώνει ότι «ΔΞ/ΔΑ» και τέλος η «δημιουργία θέσεων απασχόλησης» με 13% να δηλώνει «Πολύ» ικανοποιημένο από τα έργο του κ. Χαρδαλιά, 26% «Λίγο» και 52% «Καθόλου»

-Αναφορικά με το Δήμο Αθηναίων σχεδόν έξι στους 10 (59%) θεωρούν ότι ο Χ. Δούκας κινείται σε «λάθος κατεύθυνση», έναντι του 38% που πιστεύει το αντίθετο. Σχετικά με τα μείζονα προβλήματα, πρώτο στην ιεράρχηση (23%) αναδεικνύεται το «Κυκλοφοριακό/Στάθμευση», ακολουθεί με 19% η «Καθαριότητα/Διαχείριση απορριμμάτων», η «έλλειψη ελεύθερων χώρων» (13%), το «μεταναστευτικό» (12%) και η «εγκληματικότητα/αστυνόμευση»  (10%). Στην αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων ο κ. Δούκας παίρνει «κάτω από τη βάση».

Κύκλοι Δούκα κατά Μπακογιάννη: «Αδυνατεί έως τώρα να αποδεχθεί την ήττα του»

Κυκλοφοριακό, μεταναστευτικό, αστυνόμευση στην κορυφή

Συγκεκριμένα

*Για το «Κυκλοφοριακό/Στάθμευση», το 53% δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο από τις επιδόσεις του δημάρχου, έναντι του μόλις 8% που δηλώνει «πολύ» και 36% «λίγο».

* Καλύτερη είναι η εικόνα για την «Καθαριότητα/Διαχείριση απορριμμάτων», με το 35% να δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο, το 43% «λίγο» και το 20% «πολύ».

*Μέτρια είναι η εικόνα σε σχέση με το έργο του δημάρχου στην «έλλειψη ελεύθερων χώρων», με το 41% να δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο, το 43% «λίγο» και το 13% «πολύ».

*Εκτός από το «Κυκλοφοριακό/Στάθμευση», την χειρότερη εικόνα, ο κ. Δούκας έχει στην αντιμετώπιση του «μεταναστευτικού» (56, 20, 20%) αλλά και  της «εγκληματικότητας/αστυνόμευσης» (54, 31, 11%).

Αρνητική πρωτιά για Βύρωνα, θετική για Γαλάτσι

Από τους υπόλοιπους δήμους του Κεντρικού Τομέα που ερευνήθηκαν:

-Τις χειρότερες επιδόσεις (60% σε «λάθος κατεύθυνση» και μόλις 30% σε «σωστή» έχει ο νέος δήμαρχος Βύρωνα Α. Σωτηρόπουλος, ακολουθεί ο νέος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας Γ. Τομπούλογλου με 50 έναντι 37%, ενώ θετικό πρόσημο έχει ο επανεκλεγείς για τρίτη θητεία δήμαρχος Γαλατσίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος (67 έναντι 11%).

*Μικτή (διαδικτυακή -80% και τηλεφωνική -20%) έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών από τον Διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr.

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 1280 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων τα 1024 με την online έρευνα και τα 256 με την τηλεφωνική έρευνα με ποσοστώσεις δήμων ώστε να συμπληρωθούν δείγματα τουλάχιστον 300 ατόμων για καθένα από τους δήμους που ερευνήθηκαν.

Για τη διαδικτυακή συμπλήρωση του ερωτηματολογίου χρησιμοποιήθηκε η πλατφόρμα GoogleForms και το ερωτηματολόγιο παρέμεινε διαθέσιμο στο κοινό για χρονικό διάστημα τριών ημερών, από 18 έως 22 Ιουνίου 2024. Οι τηλεφωνικές συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα 24 και 25 Ιουνίου 2024.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα «πέσουν» βροχές και χαλάζι

Καρυστιανού: Η σκληρή απάντηση σε Άδωνι – «Φωνάζετε πάλι ανυπόστατες αρλούμπες»

Αγγελία για σεζόν στη Σέριφο έγινε viral: «Δεν ψάχνουμε για δούλους»

Χαλκιδική: Από μια μεταλλική χάντρα στο μαγιό της 13χρονης προκλήθηκε ο θάνατός της από κεραυνό

Καιρός: Έκτακτη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για το πώς θα προστατευτούμε από τους κεραυνούς

κεραυνοί ωκεανίς

Καιρός: Έκτακτη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής για το πώς θα προστατευτούμε από τους κεραυνούς

Για την ατομική μας προστασίας ακολουθούμε τα παρακάτω μέτρα προστασίας.

Νέα καταγγελία για βουλευτή της ΝΔ: Εκτός ελέγχου έβριζε και έβαζε φωτιά σε τραπέζια σε πανηγύρι

Βουλευτής ΝΔ

Νέα καταγγελία για βουλευτή της ΝΔ: Εκτός ελέγχου έβριζε και έβαζε φωτιά σε τραπέζια σε πανηγύρι

«Έφυγε ο κόσμος από το γλέντι. Μαζέψτε τον. Είναι στελέχη με αλαζονεία», αναφέρει ο δημοσιογράφος…

Έπαθαν σοκ με το 6ημερο Μητσοτάκη σε εκπομπή στις ΗΠΑ: «Κι όμως – Όταν σε όλο τον κόσμο λένε για 4 εργάσιμες μέρες» (Video)

448912989 407578441614758 1789024914125547437 n

Έπαθαν σοκ με το 6ημερο Μητσοτάκη σε εκπομπή στις ΗΠΑ: «Κι όμως – Όταν σε όλο τον κόσμο λένε για 4 εργάσιμες μέρες» (Video)

«Ναι. Έξι μέρες. Οπότε επίσημα, η εβδομάδα επεκτείνεται σε έξι εργάσιμες μέρες. 48 ώρες».

Φρίκη στην Ιταλία: Έκοψε το κεφάλι του αδερφού του στον ύπνο του και το πέταξε από το μπαλκόνι

AP24101399892900

Φρίκη στην Ιταλία: Έκοψε το κεφάλι του αδερφού του στον ύπνο του και το πέταξε από το μπαλκόνι

Ο 57χρονος δράστης αφού δολοφόνησε άγρια τον αδερφό του, πήγε σε γείτονες και ζήτησε να…

Πορτοσάλτε: Αποκάλυψε την προτίμησή του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – «Θα έρθει ως συνέχεια του Μητσοτάκη»

5619185

Πορτοσάλτε: Αποκάλυψε την προτίμησή του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – «Θα έρθει ως συνέχεια του Μητσοτάκη»

Ο Άρης Πορτοσάλτε προτείνει στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει για πρόεδρο μια πρώην υπουργό και βουλευτή…