Newsroom

Newsroom

Δημοτική Αστυνομία: Αντισυνταγματική η ποσόστωση σε βάρος των γυναικών

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) διάταξη του Ν. 3013/2002, που είχε εισαγάγει ποσόστωση σε…

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) διάταξη του Ν. 3013/2002, που είχε εισαγάγει ποσόστωση σε βάρος των γυναικών κατά την πρόσληψη προσωπικού στη δημοτική αστυνομία.

Οι Σύμβουλοι της Επικρατείας έκριναν ότι η ρύθμιση του νόμου 313/02, που καταργήθηκε από τον 3448/06, θεσπίζει παρέκκλιση από την αρχή της ισότητας των δυο φύλων, χωρίς να λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένα και πρόσφορα κριτήρια, και είναι αντισυνταγματική.Λόγω της αντισυνταγματικότητας, η υπόθεση παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από καταγγελία άνδρα, επειδή στον τελικό πίνακα κατάταξης δεν τηρήθηκε απαρέγκλιτα η ποσόστωση του 15%, με συνέπεια κατά τη φθίνουσα σειρά των μορίων να καταλάβει αντί για εκείνον τη θέση γυναίκα υποψήφια.

Να σημειωθεί ότι η επίμαχη διάταξη καταργήθηκε το 2006 με το νόμο 3448/2006.


Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…